Monday, September 15, 2008

Ops...Ini Untuk Bloggers & Blog-Busters!

Update: Catatan Blues 17Sept. Untuk aku, Sheih & Blog-Bosters

Lepas maghrib tadi, aku dapat SMS… “Bro Evil hang kena ISA?”. Wahhh..terus aku google-kan Sheih Kickdefella+Polis. Sah! Result google yang aku dapat! Confirm …



MALAYSIAKINI; Seorang lagi Blogger ditahan


Husam Musa; Kickdefella ditahan


Penarik Beca; Sheih ditahan polis


Rockybru; Malaysia arrest another Blogger


Nuraina A. Samad; Blogger Sheih Kickdefella arrested


+ Banyaaaakkkkkkkkk lagi blog lain duk tulis benda yang sama!



TERKEJUT BERUK gak bacanya…Mati-mati aku ingatkan kes upside-down the bendera dah tutup dah! Ops…Rupanya diperam dulu kes tersebut!


Atau ada kena-mengena dengan web pro-kerajaan yang mendesak agak Sheih ditahan polis!

Update 25 Aug - KPMU.Net : Amaran Kepada Sheih; Jangan Hina Bendera Kami...


OK! Ketahuilah bahawa...


+Aku tak kisah pasal politik!


+Aku tak kisah Paklah tukar kerja jadi Menteri Pertahanan!


+Aku tak kisah Najid jaga duit Negara!


+Aku tak kisah Anwar jadi ke tidak PM baru!


+Aku tak kisah SAPP keluar BN!


+Aku tak kisah harga minyak duk takat rm2.55!


+Aku tak kisah harga rokok Peter naik jadi rm9!


+Aku…Tak kisah!Tak kisah!Tak kisah!



Tapi, AKU KISAH…Bila Sheih ditahan di bawah akta hasutan yang mungkin membawanya ke Kem Kamunting..InsyaAllah! Azab…!Azab…!Azab…! Berperikemanusiaan lah sedikit..Raya nak dekat dah nihh!


Hmmm…Aku malas dah nak tulis lebih-lebih! Aku Cuma pinta, pohon, harap, rayu, Polis memberikan perhatian untuk Sheih pasal;


+Benarkan Sheih tengok Man U vs Villareal malam esok (Ch.812)


+Benarkan Sheih bersorak gembira kalau-kalau Man U score goal!


+Benarkan Sheih hisap rokok Kent no.9 sepuas-puas sebelum imsak!


+Benarkan Sheih hisap rokok Kent no.9 selepas berbuka!


+Kurangkan makanan berkolestrol tinggi untuknya!


+Jangan bagi makan aiskrim kepadanya!


+Lepaskannya sebelum raya pertama!



Ok....Aku dah malas nak tulis! Aku orang kecil…Siapa nak peduli? Aku tulis untuk diri sendiri…Aku tulis untuk membela nasib orang aku yang aku sayangi…Cukup! Sebelihnya aku dah tulis dah, pasal keperibadian Sheih kat tulisan; Blues Kronik Untuk Mr.Evil Si Betis Berbulu!



Ok...Roger!


Catatan Blues 16Sept. Untuk Kawan-Kawan!


Hahaha! Tak menjadi…Takpe, aku duk tunggu Bro Ban, ajarkan aku cara-caranya! So…Bro Ban, I’m waiting!Hahaha…



Ohhh…sekarang jam 1.15am, 16 Sept. Aku malas nak buka tajuk baru, saja rasa nak menulis pada jam 2am nih! Tadi...saja duk merayau-rayau dalam ruangan siber, baca apa yang patut biar otak tak beku, tak berkarat! Saja nak layan-layan blues-politics kita! Mr.Anwar kata, lagi 3hari (Khamis kot?!) ada berita baik…Untuk Senator Zaid Ibrahim sekali! Bahasa Melayu akan dimertabatkan, Melayu digalakkan belajar bahasa Mandarin dan Tamil...



Lepas maghrib tadi, aku terima SMS dari kawan baik aku, Mr. Peyol aka Akagi, “Bertukarkah kerajaan esok?”. Aku reply, “Tak!”. Dia SMS lagi, “Tak percaya kepada De’factor?”. Aku reply lagi, “Politics Suck,Bro!bla..bla..bla…”. Lagi dan lagi, selepas itu aku terima 3-4 SMS dari kawan-kawan yang lain bertanyakan hal yang sama. Lagi dan lagi, aku reply jawapan benda yang sama!Hahaha..



Ntah kenapa...Aku seolah dilabelkan penyokong mana-mana parti pulakkk! Sedangkan aku tak daftar pun mana-mana parti, aku hanya daftar sebagai pengundi yang sah sahaja. Takde parti yang sesuai untuk aku. Kena baca lebih banyak buku pasal idealogi lagi kot aku nih...! Hmm..tapi, kalau 'dalam' sokong Liverpool, mampus kita takkan sokong Man United. Secara otomatis, kita akan nyampah kat Dimitar Berbatov walaupun kita suka dia masa dengan Spurs dulu! Hahaha..


Ops..harga minyak makin turun dan turun dan turun…(1.20am; USD 97.34), malangnya...Takde siapa peduli! Kepedulian kini hanya pada proses pertukaran kerajaan. Jadi ke tak?! Tunggu aje lahhh…Buat apa nak peningkan kepala, perah otak nak fikir benda yang 50-50. Perah otak untuk benda-benda yang berfaedah je lahhh! Bila otak terlalu fikirkan benda yang tak perlu difikirkan, tu la jadinya kepedulian terhadap perkara yang lebih penting…Terabai!



Aku juga ada terima SMS dari kawan baik, persoalkan pasal Pesuruhjaya Pas Terengganu, Mustaffa Ali...Aku no-komen! Bukan sebab dia orang satu negeri dengan aku, yang bila bercakap ada 'G' kat belakang ayat. Sebabnya, aku memang tak ambik port sangat pasal tu. Bagi aku aku ada pro, ada kontra. Ntah..aku tak tahu nak ulas apa! Aku tak baca sangat pasal tu...Lagi bagus kalau kita tak tau, kita diam! Lagi pun, dia tak pernah susahkan hidup aku...Apasal pulak aku nak kutuk dia! Yang aku tau, dia cukup menjaga kebajikan orang-orang kampung di kawasan dia. Tu saje...



Soal nak berkerajaan bukan soal mudah. Namun determination Mr.Anwar untuk itu aku puji. Aku tak suka berspekulasi. Jadi ke tidak…Aku tak fikir mana! Hidup mesti berjalan seperti biasa. Kerja melambak seperti biasa, tapi taktau kot-kot Boss aku, revise job-scope aku kalau-kalau Pakatan Rakyat ambil alih kerajaan. Alhamdullilahhh...


Aku tak berfikir, aku cuma terfikir…Kalau-kalau jadi Pakatan ambil alih kerajaan, blog-blog yang pro-Pakatan, apa akan jadi. Konsepnya bagaimana…Puji-pujiannya macam mana…Kutuk-kutukannya lagu mana…Perspektifnya, angle mana… Tu pun best tuuu…Maklum lah, tentu lain jadinya nanti.Aku teruja akan keadaan itu, tak sabar pula nak tengok reaksi 'para-para sakura' dalam blogsphere nih! Reaksi offensive kepada defensive...


Rebut sesuatu lebih mudah dari pertahankan sesuatu…Itu hakikat! Soal nak mempertahankan tu yang susah. Sama kes, jadi pembangkang lagi mudah dari berkerajaan. Bangkang sana…Bangkang sini…Kritik sana…Kritik sini… Kadang-kadang bermodalkan ‘saliva’ (Air liur lah!) je. Lagi mudah duk membangkang di alam maya bermodalkan taip-an jari jemari sahaja. Nak buat macam mana, ini budaya baru kita. Dah jadi wabak!



Hmm..Cukup lah untuk bacaan ringan kawan-kawan aku yang masuk blog ini pada waktu pejabat nanti. Semacam tanggungjawab pulak menyediakan bahan bacaan untuk kawan-kawan. So, kawan-kawan…Untuk selalu update-kan blog, matilah akuuuu! Tapi, takpe…untuk lu orang, aku tulis juga! Hahaha…Takpun, lu orang layan lagu Ghosbusters tu! Hahahaa..


POSTING ASAL !


Sem-bangang cinta di Hospital Selayang, 12 September lepas jam 12.30am!


Aboo : Dear, can we go to mainstream?

Lady Dark : Hmm…Why not? We can share it to everyone!

Aboo : Ok then, every ‘socio-politics’ post, we put Malaysiakini…Ok?

Lady Dark : Just do it ajerr..Everyone do maa…!



Maaf…kalau ayat selepas ini bunyinya macam-bagus, aku ingat nak potong tulisan grey kat bawah nih pada mulanya…Tapi, kita kan bloggers, mesti mahu openTalk when we want to talk at the time we need to talk! Jangan berumah tepi pantai kalau takut di lambung ombakk…Wahhh! “Kebebasan bersuara adalah fundamental…” Raja Petra aka Uncle Pete (Bukan Uncle Pet!)



OK, terus kepada point…3-4hari ketertinggallan dunia blog semakin panas, hangat! Raja Petra dan Teressa Kok di-ISA-kan, Cuma Tan Hoon Cheng je sudah bebas. Apa yang aku baca dari Malaysiakini: VoxPop: Kok's arrest 'malicious', Sis Teressa Kok tak terlibat dalam petition minta perlahankan azan subuh. Tapi, aku sebagai Malaysian yang beragama Islam bengang juga pasal argue pasal tulisan jawi tu. Namun untuk ISA, keterlaluan tu…Azab tu ISA, baca lah tulisan Bro Saari Sungib kita. Ish…Apa lah nasib Sis Teressa kita tuuu…Harapnya She Ok…! Alaaa...kitakan Malaysiannnn! Kena sporting laahhh...


OK…next Raja Petra, memang lah tulisan Uncle Pete (baca; Pete, bukan Pet!) kita sangat mengerikan lagi mengilukan sesetengah orang. Tapi, wajar kah untuk di-ISA-kan Uncle Pete atas motif politik? Ingat tak rancangan Blog, TV1 dulu, kata-kata Uncle Pete kita… “Saya mengamalkan satu sajer…Iaitu kewajipan dan tanggungjawab sebagai sebagai orang Islam, Amal Ma’ruf Nahi Mungkar…”. Maka ISA untuk orang yang menjalankan tanggungjawabnya sebagai seorang Islam…? Ish…Tak patut!


OK…Last! Maaf, aku ketiadaan masa yang lapang untuk terus menulis, pasal blog…aku dah tulis dah duluuuuuu. Blog Oh Blog; Ada Apa Dengan Blog! (Nak baca…Click! Taknak baca takyah click!). Pasal media punnn aku dah tulis, Media Oh Media; Ancaman & Amaran Kepada??? (Lagi sekali, nak baca click…Taknak baca, jangan click!). Tulisan ini juga tribute kat Presint's Geng yang menggila menyerang dulu…especially untuk Dara Tua Shafina, Cik Puan Nina.


OK…Itu sajer untuk kali ini. Harapnya, percubaan pertama untuk me-mainstream-kan blog kami dengan meletakkan Malaysiakini dalam teks tu menjadi lahh..Tak jadi pun takpe aje, Haha! Thanks untuk masa lu orang baca tulisan kami yang tak seberapa nih. Last but not least - Sila bebaskan tahanan ISA dan Selamat Bersahur, Berpuasa, Berbuka!




Aboo & Lady Dark


We Ain't Afraid Of No Ghosts...GHOSBUSTERS! - Ray Parker Jr.



Komentar :

ada 19 comments ke “Ops...Ini Untuk Bloggers & Blog-Busters! ”
laxmana said...
pada hari 

gua nak setuju 80 peratus jer, bleh tak?

hahaha!

Aboo said...
pada hari 

Woo..Raj Kapor!

Tak setuju 100% pun takpe..hahahaha!Tpkan..blog nih masing2 punya stail la..kan?

So..Up to bloggers la!Huhuhu..

Aku mmg suka kutuk2 orang nih..dah tabiat!Huhuhu...


Roger!

Laxmana said...
pada hari 

cilakak lu! siap mengaku lg tuh! mwahahahaha!!!

Anonymous said...
pada hari 

Salam Aboo ! eh! kau nak gue ajor aper nyer! Gue dah tue-tue cam gini, byk pula pi'il pelupanyer. Nak kene 'menurun' ker? kalau kena, kau tolong bawak kunyit hidup 3 batang, lilin besday 3 batang, gigi emaih pun 3 batang, ayor 3 baldi.Aku nak emaih 916, bukan zulian. ingat tu ! hahaha..tunggu lepaih tgh malam, aku peturun ilmu ! tunggu !

ALBANJARI

Anonymous said...
pada hari 

salam. Ni mai pasai nak tunai janji kelmarin. Hang kena ambik artikel di Mkini kurang-kurang 3 artikel yg berkaitan dgn posting hang. Lepaih tu jangan lupa tulis Mkini itu dalam posting hang, Kalau nak lagi brutal letak Mkini dihujung tajuk posting. Bukan aper, tujuannya untuk 'umpan' engin Mkini accept posting kita masuk dlm list paparannya di Mkini. Disebabkan engin ini dijana oleh jentera komputer, kita tak perlu malu pasai tak payah bagi salam, dan huluq tangan kat Mkini..selamat mencuba !

al-banjari

CASMERE MAFIA Fan said...
pada hari 

aku salute bro aboo,ngko bayak pikir pasal negara dan sentiasa luahkan pendapat korang.aku sokong ngko buat sokmo.sbnarnya aku pun banyak nak kongsi pendapat cuma pentas saja berbeza.aku tak dpat direct,kadang2 kena jaga banyak pihak sebab berdepan (live)..tapi aku sentiasa berhubung dengan kawan yang aku anggap boleh memberi idea hebat dalam politik (lecturer)...kalu nak kita bincang berdepan takpo dan tak kisah mana pun,kedai kopi ko,forum ko,atas masjid ko sumo aku gi tapi menulis ni aku kureng sikit gamaknye...
oklah bro,teruskan idea anda...jumpa lagi,kim salam kat LD.

Aboo said...
pada hari 

Rajjooo...

Saje...gua alter-kan tulisan nih! Huhuhu...Lagipun kitakan demokrasi terpimpin (kepala hotak dia..!) Huhuhu...

Anyway...Thanks for the duit-ray!


Roger!

Aboo said...
pada hari 

Bro Ban...

Hahaha...Tgk Bro dah salah paham!Huhuhu..Tak sangka, bijak gk bro tangkap tulis ambo nihhh, tak sia2 11thn engineering-experience!

Tp..dah try dah untuk post lama!tak jadik siottt..huhuhu!

Takpe2...Next post, ambo try lagi! Hhuhuhu...Susah nak masuk mainstream nihh...huhuhu!

Apa2 Thanks utk ilmu, Bro Ban!

Roger!

Lady Dark said...
pada hari 

bro asiimmmm!!!

wassalam...!

pentas lain tidak menjadi masalah, yang pentingnya dalam pada masa ahli2 politik kita yang tersayang dok sibok dgn hal yang rampas- merampas kuasa, kita rakyat yang nampaknya tak seberapa ni perlu la sama2 meluahkan idea, cari jalan terbaik. walaupon haluan masing2 berbeza, namun misinya adalah untuk kekal aman & bahgia...

tapi despite apa yang berlaku dalam negara, sukacita dimaklumkan Grey's Anatomy Season 5 dah nak kuar dah 25 September ni... jom cepat2 download!!!

Read More on Grey's Anatomy Season 5

kem salam kat abe2 Cream Flag esp Pok Long, Captain & Abe Nor (ayam percik!)

FirAzzurri said...
pada hari 

salam

weii... korang buat apa haa tgh2 malam ni.. (1.10a.m.)... kesian la kat uncle sheikh.. ye la aboo aku pun tlg hang pinta kat pak polisi supaya lepaskan uncle sheik... tp hang kena janji lepas uncle dibebaskan hang kena suh dia tgh upin dan ipin... best oooo... hahahaha... ;-)

Anonymous said...
pada hari 

Salam Aboo. Ini pula pesanan mesra dari Mkini untuk bloggers ;

Malaysiakini uses Google's search engine to trawl blogosphere to pick up any posting which mentions the word 'Malaysiakini'.

If your blog posting has the keyword 'Malaysiakini', it is likely to be captured by the search engine and will automatically appear in our 'Mkini in Blogs' section.

However, a number of bloggers have abused this function by inserting the word 'Malaysiakini' even though their posts have nothing to do with Malaysiakini or our reports. Others have cut-and- paste Malaysiakini reports into their blogs. This is lazy blogging.

Due to complaints of this abuse, Malaysiakini reserves the right to remove such blogsites from the 'Mkini in Blogs' section.

Hang jgn rasa kecik hati jika artikel yg kita cuba nak masukkan ke Mkini blog tak dilayan. Ini pasai ada beberapa sebab :

1)pasai Mkini dah blocked - setengah blog yg jadi 'spam'.Masuk ler blog al-banjari telah disenarai hitamkan kerana artikel 'keras'.

2) kena rajin juga buat research dan apply new 'teknik' nak 'auta' engin penerima Mkini tu. Trik yg aku bagi tu dah jadi kesukaan ramai para bloggers untuk masuk Mkini. Jadi ada sikit 'sombong'lah skrg Mkini tu nak layan blog nyamuk cam kiter ni. Tapi takper, gue tak kan berenti 'google' lagi other 'trick'.

3) Kena jadi macam 'sesumpah'. Bukan jadi 'shaipol'. Jadi sesumpah tau! Beza tu!

4) Hang kena terus cuba, sampai Mkini sudah letak 'hati' kat blog hang dan dia terus 'love' setiap artikel yg hang posting. Masa tu hang rasa dunia'mainstream' hang punya !

5) Banyak-banyak sebut Mkini, dlm posting. Mangkuk punya ayat ! tapi sori byk sebut pun zero pahala. Baik buat zikir tentu ada pahala. Ye tak ?

Apa pun tekniknyer, pada gue itu hanya permulaan untuk perkenalkan blog kita di mata dunia maya. Bila blog kita sudah boleh berdiri sendiri dengan kekuatan sendiri,hang boleh kata kat Mkini, bye-bye.

Alhamdulillah, blog gue dah boleh diterima oleh khalayak dengan posting 'nyamuk' tu. Terima kasih juga kat hang pasai turut menyumbang mempopularkan blog orang tua gayut ni.hehhee..seronok sikit bila tengok hits dah capai lebih 2K sehari, 50K lebih sebulan. Syukur ! tapi jika blog gue 'kuncup'dan tak ber'update' itu makner nyer teman dihantar bercuti di hotel Kulop ISA. Jangan kata gue dah malas berblog lak!

al-banjari

Laxmana said...
pada hari 

Aboo : Wei, duit raye tu lu kene bagi2 ngan Lady Dark tau! jgn sendiri2, nanti cian kat Lady Dark tuh... Hahaha

Firazzurri : Pergh! Lu dah tukar profesion ke beb? duk sibuk market-kan upin & ipin je nih! hahaha! papepun, gua layan bro upin & ipin nih, sempoi wa cakap lu...

Lady Dark : Greys Anatomy... gua suke tuh! camne nak download?

Bro Banjar : tahniah la bro, lu memang dah bleh diiktiraf bloggers power siot! hahaha! ade pape yang menarik, ajar la kitorang... hahaha

MY QUOTE OF THE DAY :
"Hal yang terbaik adalah tidak merasa takut akan apapun, kerana kita adalah DUTA DARI KEBENARAN, dan segala hal yang palsu (maya) pasti hilang cepat atau lambat. Itulah semua yang harus anda percayai" -peace-

LadyDark said...
pada hari 

Bro Fir...
kitorang buat ape?? ermm...erm takde pape...??? ;) kekekeke...
penah tengok upin dan ipin tuu... best gak... tapi skarang dok sibuk tengok Condor Brothers influence si aboo... cerita best, tapi tak habis- habis... kejap2 ini, kejap2 itu... dah la sume rekaan semata2... alaa... macam yang kita tengok kat berita tiap2 hari tuu!... opppsssiieee!

Al Banjari...
Kitorang dah banyak kali dah letak word Mkini tuu.. kena jadi nyamuk beso skit macam blog Al- Banjari kot baru diorang nampak... kekeke... tapi thanks for the tips... really nice of ya! and congrats...2k sehari??? wahhh!!!!

Bro Laxamana!
owh, yay!!! one more Grey fren!!! download cam biasa ... slalunya guna utorrent... ok gak situu... tapi tak bestnya, usually one week after release baru bleh dload, tapi the wait is always worth it!!! SERIOUSLY. and how much is the 50-50 duit raya split worth again...? just incase aboo split 49-51! haha!

and people... standing ovation buat aboo... new job begins next week....! yay!!! i wish him all the best and i hope his seretary and lady collegues are all ugly and fatter than me!! :P cheers!

Anonymous said...
pada hari 

Online Pharmacy for Cialis, Levitra, Tamiflu, Viagra. Order Generic Medication In own Pharmacy. Buy Pills Central.
[url=http://buypillscentral.com/buy-generic-brand-levitra-online.html]Discount Viagra, Cialis, Levitra, Tamiflu Drugstore without prescription[/url]. prescription generic pills. Top quality pills pharmacy

Anonymous said...
pada hari 

But quiet, there are well known companies which deserve seemly words and created an splendid buy Viagra now reputation.

Anonymous said...
pada hari 

On the side of multitudinous years Buy Viagra Lower Dispensary has been recognizable surrounded by leading online pharmacy suppliers and customers around buy Cialis Online the world.

Anonymous said...
pada hari 

I consider, that you are not right. Write to me in PM, we will discuss.

Anonymous said...
pada hari 

qui vive in search and Download Movies at vanquish value locality on the net proper for today !
[url=http://vidbar.tv]free movies[/url]
Rescue Movies, Games, Videos online database community - Guard Free movies Online, Download Movies and games instead of Set free, Accompany largest DB community - vidbar.tv Disburden games, Unrestricted Movies, Guard Movies online and play games online after cost-free
[url=http://vidbar.tv]online movies[/url]
[url=http://vidbar.tv]watch free movies online[/url]
[url=http://vidbar.tv]movies online[/url]
[url=http://vidstreet.tv]movies to download[/url]
[url=http://vidbar.tv]movies online[/url]

Newest Movies here [url=http://vidbar.tv]Watch movies[/url]
[url=http://vidbar.tv]movies online[/url]
[url=http://vidbar.tv]download movies[/url]
[url=http://vidbar.tv]watch free movies online[/url]
[url=http://vidbar.tv]movies for free[/url]

Anonymous said...
pada hari 

19 Jun 2010 ... Quote: Buy Cipro With No Prescription Discount store cheap Cipro online. Generic cipro oral suspension. Cost of Cipro 500mg. - Cached
Dosage Cipro
Cipro 500mg
How to treat allergic reaction itchy rash ciprofloxacin. fish tank ciprofloxacin used for dogs, project work on ciprofloxacin matrix tablet, can i drink ...
12 Feb 2011 ... ciprofloxacin combination dexamethasone drop eye insomnia ciprofloxacin ... ciprofloxacin dexamethasone eye drops ear canal ...
500 Mg Cipro
Side Effects Of Cipro
Cipro Side Effect
18 Oct 2001 ... How did Cipro become the nation's greatest hope in the battle against anthrax? Ask the FDA.
PDF/Adobe Acrobat - Quick View20 Jan 2004 ... Ciprofloxacin, commonly known as cipro, belongs to a class of drugs ... It is best to take cipro 2 hours before or after a meal with at ..
cipro dosage for cipro prescription collegamento cipro cipro liver disease bursitis cipro infantil problema cipro tassos papadopoulos ...
Cipro Antibiotic Side Effects
Cipro Za
5 Feb 2010 ... Cheapest cipro, UP: Snowchella. It might not be the desert in April, but three live bands playing outdoors at Sigma Nu breathe new life into ...

http://www.freewebs.com/tepanbafico/apps/blog/show/6716688-cipro

Archive

Web Counters
Login:Sophia
web tracker
 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

Fresh Template by NdyTeeN.