Tuesday, September 9, 2008

Lady Dark di-Hospital-kan !!!

Dear Friends...

Lady Dark telah di-hospital-kan pada jam 3pm+ tadi. Doktor syak she mengidap Henoch-Schonlein Purpura. Jangkaannya mungkin 1minggu she di tahan kat ward untuk blood-test, biopsy dan lain-lain. Pelik tapi benar, even she pun doctor, she tak boleh agak sakit she sendiri. Camne tu?!

Buat masa sekarang, Lady Dark totally tak boleh berjalan langsung, kena stay kat bed dengan kaki tergantung. Ops...She still fasting! Lepas berbuka baru she benarkan air dimasukkan dalam badan...Cayalahhhh!

Those friends yang duk area KL...Call her or me if nak melawat! Dia pesan "Datang mesti bawah buah tangan...". Ops...kat Hospital Selayang tau!


Aboo

Komentar :

ada 12 comments ke “Lady Dark di-Hospital-kan !!!”
joe (nama samaran) said...
pada hari 

Dr.Sophia cepat sembuh,gigi belakang kawe sakit ni. Saper lagi kalu dok Dr. tolong..hehe

Laxmana said...
pada hari 

Alamak bro... baru gua tau Lady Dark ni seorang Doktor... Name sedap plak tuh! Sophia... Peh!

Hospital Selayang eh? dekat jer ngan tempat gua... gua kat taman sri batu caves...

tingkat brape? wad ape? katil or bilik no brape? kalau g sane kene cari Dr Sophia ke? Heh!

Wei aboo! better lu emel gua no lu tuh, senang gua nak tepon nanti...

Kim salam kat Lady Dark eh... Gua doakan dier cepat sembuh...

ben said...
pada hari 

Kesiannya kat lady dark..semoga cepat sembuhla ye..kami rindukan celoteh mu..

kalu dekat ambo gi doh bawok ayam percik..

Laxmana said...
pada hari 

wei bro... ape citer? dah sembuh dah "gadis gelap" tuh? hehehe...

gua nak melawat ni, camne?

Anonymous said...
pada hari 

hamil ka apa tu?

realmuzam

waladkabeer said...
pada hari 

aik!las week sihat menn cuunn jer..tu lerr doc puun musti kna ati2 ngan disease yg smakin ari semakin pelik nii..kna ati2 ambil mnuman..pastikn punca air yg suci jer masuki dlm badan..eh aboo! jgn pegi jauh dr LD tau..

LadyDark said...
pada hari 

aduss... tergelak2 baca post ni... dramatic betol si aboo ni... well, maybe masa tu mmg dalam keadaan yang agak teruk la, doctor pon tak tau what my disease is masa baru admit tuu... so nak ambil peluang ni betolkan beberapa fakta...

1. buat masa skarang, dah di- dischargekan dari hospital, tapi masih on MC sampai 18hb ni. 18hb ni kena gi balik hospital untuk follow up dan dapat result test.

2. biopsy tak jadi... nasib baikk...! kalau tak, berparutlah kat tangan!

3. bukannya totally tak leh jalan, tapi dinasihatkan agar tidak berjalan untuk mempercepatkan kadar penyembuhan... fungsi kaki normal je, cama masalah pendarahan salur darah kat kaki, so tak digalakkan jalan sebab nak kurangkan tekanan pada kaki.

4. stakat ni, lesi pada kaki dah kurang, pendarahan dah stop, cumanya tak hilang sama sekali.. kalau nak tau camana rupanya kaki pada masa 'peak' penyakit tu, sila rujuk gambar kat link kat atas tu, mmg sebijik ar. nasib baik tak berparuuuttt!!!

anyway, just nak cakap thanks to everyone who called. walaupun terlantar kat hospital... tak leh jalan, baring je... namun tak putus2 dapat call, messange and lawatan... tak sempat nak rasa bosan pon... thanks sooo much...! especially to Aboo yang dengan sekelip mata dah ada kat KL sebaik sahaja mendapat berita kemasukkan adinda ke hospital... siap gi shopping2 ngan mummy lagi... terharuuu!!!

Bro Joe yg not so Joe...
kalau sakit jangan tahan2... mai clinic, walaupun MC, namun ramai doctor yang bleh di- recommend!

Bro Laxmana...
walaupon tak sempat melawat, thanks for the thought bro...! melepas dapat buah tangan... :(

Bro Bennnn!!!!!
waaa... bestnya kalau dapat ayam percik bazaar kat stadium tuu! hmm, nanti kalau dah stabil2, kitorang buat trip ke sana claim ayam percik ek.. ;)

Bro Realmuzam...
????? (speachless.... :p )

waladkabeer...
doktor gigi tak pe kalau sakit, tapi kalau doktor gigi sakit gigi, baru la pelik skit! anyway, thanks for the heads up... will keep it in mind!

once again... thanks everyone!! doakan cepat sembuh dan episode ni tak berulang lagi...!

chain unity said...
pada hari 

aku pun tumpang simpati pada Aboo..pasal Lady Dark..yalah mesti die sedih saaaanggaat.so moga cepat sembuh dan kalau nak lagi cepat sembuh kena tengok GREY ANATOMY selalu..
Kalau nak gi tengok lady dark pun takut die tak cam..mamat mana pulak ni..yelah kan bulan posa ni dah turun 5 kg,slim sikit.
oklah,rajin2 makan ubat.
kak Intan Kirim Salam.

rest. syukri nat2 male. said...
pada hari 

alhamdulillah LD dh sembuh...

Aboo said...
pada hari 

Bro Aseeemmmm...

Tahniah atas kekurusan abe tuu, harap performance badminton meningkat lagi...HAHAHA!

Ambo mmg sedihh abisss...naik lori pun ambo sanggup if nak ke KL tuuu...HAHAHA!

Grey Anatomy?Lady Dark duk melayan Despret Housewifes je skrg...ye laaa, nak jadi bini dahhh..HAHHAHA!

Gapo namo abe sent emel ko ambo tu?hahaha...Gambanya macam operator telekom je?huhu...Jambang nipis abe tetap dalam ingatannn!Hahahaha...Priceless tuu!


Roger!

Aboo said...
pada hari 

Ops...kat mana restoran Syukri?Tak penah dgr pun masa duk KB dulu...

Kedai pelayan ke apa??Huhuhu..

AMARAN:Jangan bawak poklong situuu...huhuhu!

spekulator said...
pada hari 

restoran syukri kt simpang nak masuk tesco tuuu... popla di kalangan pe'monteng' solat terawih sekitar kg sireh ngan masjid muhammadi...sori bro ben,bard,cikgu kimi,poklom,abe deen... huhuhu... agaknya diorg niat solat witir kt situ.. hahaha... pelayan xdok situ so x jadi masalah la kalu poklong gi pun... lgpun sapo la hok nok ko poklong tu... huhuhu

Archive

Web Counters
Login:Sophia
web tracker
 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

Fresh Template by NdyTeeN.