Saturday, September 20, 2008

Memo Blues; Penumbuk Angin Untuk Sheih !

*The pic aku ambik dari blog kickdefella! Atas sebab aku tak minta kebenaran tu pasal aku kaburkan pic tu! Kenalilah kanak-kanak berwajah kabur ,Papa mereka kini dalam remanan Polis..- 20Sept.12am++

Update; Blues 21Sept, 12.03am

Sheih...Freed But Not So Free!

Malaysiakini: Polis bebaskan Blogger Kickdefella

Ya!Ya!Ya! Dengan sekelip mata, satu dunia dah tahu, Sheih dah dibebaskan...Tapi, sangat-sangat worst case, Lady Dark baru je tahu beberapa minit lepas...Terkejut khinzir dia..."Yaayy...Bukan ke reman lagi sehari ke?". "Ish..Pempuan ni! blaa..blaa...blaaa..." Aku membebel kat dia...

Banyak kata-kata semangat dari pembaca blog Kickdefella kat posting berbarunya. Aku tak tulis apa-apa kat situ, lagipun sejak aku baca Kickdefella's blog...Tak lebih 5komen kot aku aku tulis kat situ...Hahaha! Aku ada cara aku untuk support dia dan aku suka cara aku!

So...Sempena pelepasan Sheih, aku tulis lah skit lagi...Lepas ni, aku akan kurang tulis dah kecuali bila diperlukan, penat aku meluangkan masa-masa sibuk aku untuk support dia dengan menulis ntahapahapa! Banyak kerja dooool...Padan lah dengan gaji yang ribu-ribu-ribu tu kot?! Apa nak buat, nak hidup...

Ok...Ulas! Ulas! Ulas! Ulas! Ulas! Ulas! Ulas! Nak senang...Aku ambik jer statement masa pc Sheih dari Malaysiakini tadi petang! (Bro Ban...Bila ambo nak dapat link dari Malaysiakini nihhh??!Huhuhu..Ops, takpe2! Tak mati pun tak lekat Mkini tuuu...huhuhu!)




Ayat Garang I:"Saya beritahu mereka jika mereka mahu kenyataan, mereka hendaklah mendakwa saya dan saya akan beri kenyataan saya di mahkamah di depan hakim...".

Ulasan: Garang tahap Raja Petra gak nih. Minta dibicarakan! Tak pun, terpengaruh dengan Cik Say-Fool (katakan bodoh!) kita, "Saya akan memberitahu di mahkamahhh..."

Ayat Garang II:"Saya cuba menyerah diri kepada polis Kelantan sebaik saya tahu mengenainya, tetapi mereka kata, mereka tidak mencari saya..."

Ulasan: Ni bagus...Belom apa-apa, pergi balai...Pergi tanya Polis! Pelik tapi benar, Polis pun taktau...Patutnya Polis cakap, "Err...Encik balik la dulu, nanti kami tangkap encik kat rumah esok lusa nanti depan anak-bini dan orang kampung encik...Ok?!" Ops..Jangan lebih kutuk Polis, Polis masih relevan tauuu....


Ayat Garang III: "Mereka tidak mengurung saya bersama suspek yang lain. Saya ditempatkan di dalam bilik tahanan seorang diri..."

Ulasan: Bukan per, jaga standard...Apa barang nak letak satu lokap dengan penyamun, perogol bersiri, pencuri carburator motorsikal EX5 aka Mat rempit...! Hmm..Aku dengar banyak kejadian homo-menghomo dalam lokap...

Ayat Garang IV:"Mereka cuba menakut-nakutkan penulis blog lain dan memudarkan semangat saya. Ia tidak berjaya..."

Ulasan: Speechless! Tak terkataaaa...

Statement Garang V: Syed Azidi berulangkali memuji polis kerana melayannya dengan baik, sambil menambah, mereka memenuhi permintaannya untuk mendapatkan ubat, sejadah dan juga minuman ringan kerana tahap gulanya rendah....

Ulasan: Tabik Polis kepada Polis! Integriti Is Our Practise... Ish, apa kena-mengena pulakk?!

Alhamdullilahhh....Pasal makanan anjing? Takde disebut! Terima kasih Polis, kerana tidak ada kedengaran rungutan pasal makanan...! Asal halal walaupun takde khasiat, Sheih bedal punya...kecuali aiskrim (manis tuuu!)

Hmm...Apa lagi yang diulas?No need...! Nak ulasan pergi baca blog lain, tu pun kalau ada yang nak ulas lahh!

Aku...Tumpang happy, pasal Sheih dah bebas! At least, aku tulis apa yang terdaya untuk dirinya...Confirm Sheih baca blog ni...Hahaha! Bukan saja-saja aku nak bodek ke apa punnn... Cuma bertindak atas kemampuan yang ada, tak boleh hentak dengan hammer...Tulis pun jadilah!


Tu je... Jumaat, 17Oct depannn, jumpa di tempat biasa...!

Bro Sheih, Ambik....Penumbuk-Angin ke-II ! ! !


Roger!


Posting Asal ! ! !


Related link (untuk kawan-kawan yang tak tau apa kisahnya!);


Malaysiakini : Kickdefella Remanded for another day


Malaysiakini : Penulis Blog ditahan sehari lagi


Malaysiakini : Dijamu seperti makanan anjing


Malaysiakini : Kok Tells of Her 7 Days Under ISA



Aku taknak sembang politics, plus lu orang jangan politics-kan tulisan aku. Aku semahunya mahu bercakap sekurang ajar mungkin untuk tulisan ringkas malam awal pagi sabtu ini. Aku penat…Baru lepas travel ½ ribu batu jauhnya (553km)!



SETUJU!!! SANGAT SETUJU…Dengan Aflah; Kelab Penghasut Maya UMNO!Aku ingat ada yang tak sedar. Syukur...Ada jugak yang sedar plus tak takut nak hentak sama! Tabik Puteri Islam untuk lu...Aflah! Mahu sahaja aku nak tulis perkataan yang sangat tidak menyenangkan bila dibaca…Tak boleh hentak, maki dari jauh pun jadi lahhh! Tapi ini bulan yang mulia… Kena sabar! Kena banyak-banyak bersabar! Sabar…! Sabar…!Sabar…!


Lagi, aku cukup bengang…Bila aku baca posting KPMU.Net;Amaran Buat Sheih - Jangan Hina Bendera Kami Beratus komen-komen yang poyo-poyo! Apakan daya… Itu hak mereka agaknya! Perikemanusiaan dah makin kurang, harga diri dah takdak! Ishhh…Apa manusia untuk aku gelarkan puak-puak ini? Dengan provokasinya, memang kurang ajar! Maklumlah…diorangkan duk belah sana. Sehat wal-afiat lah sentiasa…Back up power la katakannnn! Inikan Negara demokrasi terpimpin. Hmmm….Sabar…! Sabar…! Sabar…!


Pasal Sheih ditahan di bawah Sedition Act! Bengang…Memang bengang! Sedih pun ada…Apa lagi terkenangkan anaknya yang bongsu tu. Manja benar dengannya…Dapat tidur kah baby girl tu yang liat bebenor nak mandi petang, yang hanya suka ber-panties berlari ke sana ke sini dengan botol susu plus bantal busuknya itu. Sedih jugakkk! Mana-mana yang ada anak kecik tu...Faham lah kot?!


Ryan…Yang bongsu lelaki! Yang sangat aktif…Bila main bola mesti pakai jersi Man U! Aku agak 1-2 hari ini mesti lelaki kecik macho (ala-ala Cantona) ni moody memanjang bila tiada papa-nya di sisi. Kegiatan pembolaan agaknya mesti tergendala! Mana ada budak yang stay happy kalau bapaknya ter-lokap! Bola mesti tak bergolek di laman rumahnya...


Hakikatnya Sheih dah betolkan bendera tu dan dah cerita bila dan bagaimana dia ambik gambar tu! Tak faham lagi ke? Ntah lahh..Agaknya ini musim tangkap-menangkap kot?


Sedih…bila aku tengok Sheih dengan tangan bergari, dengan dressing tak siap, nampak serabai. Nasib baik rambut dah tak berapa nak ada. Kalau tak lagi serabut agaknya. Namun sengihannya tetap manis…Amat malang, aku jauh sangat dari KB untuk kasi penumbuk kat dia. Penumbuk-Angin...Penumbuk-Semangat!!!



Tadi aku berbuka dalam kereta, hanya mineral kemudianya rokok-rokok-rokok! Syukur sangat dahhhh… Apa agaknya juadah Sheih aku berbuka tadi maghrib? Tadi bersahur aku makan mewah, nasi lemak lauk udang tumis plus burger ayam plus ayam goreng plus bingka ubi. Hadam pulak dengan milo O’ suam gelas besar dengan rokok! Perghhh…Nikmatnya tinggal di bumi merdeka ini!!!Tapi apa lauk untuk Sheih bersahur di lokap sana? Lebih emosi...Dapat kah Sheih menikmati asap-asap Kent No.9 (Sheih tak boleh isap rokok lain, nanti batukkk!) Emosi jugak nihhh...



Kalau Miss Teresa Kok makan 2biji telor separuh masak plus lauk-lauk yang ntahapahapa…Apa juadah berbuka dan bersahur Sheih! Click kat link-merah atas yang berkenaan. Pak Bakaq pun makan benda yang lebih kurang sama semasa ditahan tempoh hari (Penarik Beca; Makanan Anjing). Haaaiii…Kurang benar, agaknya bajet makan untuk tahanan-tahanan lokap kot? Belanjawan dinamakan mesra rakyat tuuuu…Astagfirullah (Baca: KPMU.Net ; Bajet Prihatin)! Tapi…Alhamdullilah, Miss Teresa dah bebas…Kitakan Malaysiannn, mesti sporting! Support tetap support… Perpaduan-kan Teras Kemajuan!



Tu soal makan...Soal bajet...Soal belanjawan...Soal Perpaduan...!Aku pun dah ngantok, sangat mengantok...Dalam pada kita yang nak atau dah tido atas tilam empuk setebal 1kaki berhawakan dingin, apa agaknya alas untuk Sheih tido. Sama juga, apa lah agaknya alas tido tahanan lokap yang lain...


Cukup untuk pagi ini. Aku penat…! Harapnya, Sheih masih kuat semangatnya di-lokap sana. Harapnya juga reman 2 hari Sheih berakhir hari esok! Kita doakan sahaja…




Ops…Bro Banjar! Thanks untuk ilmu-ilmu tu…Ambo tak kisah sangat punnn! Dah cakap dah, jadi…jadilahh! Tak jadi pun takpe…Rasanya ni percubaan ke-3 rasanya...Hahah!Apa pun, thanks anyway! If menjadi...If ambo outstation ke Penang, ambo singgah Parit Buntaq. Ambo belanja Bro Banjar, roti canai banjir kat Restoran Naseer...Apa macam? Ada berani ??




Aboo & Lady Dark

Komentar :

ada 16 comments ke “Memo Blues; Penumbuk Angin Untuk Sheih !”
Anonymous said...
pada hari 

saya pun agak sedih bila baca berita sheih kena tangkap.harap beliau dibebaskan hari ini sama2 kita doakan.

tulisan anda puitis,santai tapi ada emosi.keep it up.

yup!may justice prevail utk sheh.

spekulator said...
pada hari 

aku dgr ada org cakap ISA ni telah disalahgunakan.... sepatutnya utk memelihara KEAMANAN negara.. tapi skg ni diguna pasai 'menghina' negara... betoi ka?
.... agaknya depa ni nak save bajet gomen kut.. guna ISA xyah bayar gaji hakim... xyah bayar loyer... huhuhuhu...

FirAzzurri said...
pada hari 

salam

dont worry beb, abg ko dh dibebaskan... semoga anak2 dan kelaurga dia kembali ceria di saat kita bakal menyambut hari kemenangan...;-)

Adam Trade said...
pada hari 

hebat artikel hang kali ini. Gue tabik spring 3 kali. Hebat! kau kena buat banyak siri jika kau nak aku bagi pendapat. Artikel ini tidak patut habis setakat ini. Wajar terserlah keintelektualan kau dalam posting terbaru ini. Aku suka. Tak sia-sia kau buang masa cari ilmu di USM transkrian 4 tawun. Tahniah!

Woit ! hang nak belanja roti canai banjir kaa? itu kesukaan aku tu! Orang tua gayut macam aku memang suka roti canai banjir..hahahaha..!
Bagitau saja bila..

Tapi gue sedih la juger, jika kau kenal orang tua gayut ni masa zaman kau belajar, mesti kau aku belanja kau hari-hari. tapi sekarang dah tak boleh! kafe gue dah closed down. Tak boleh harap kuli handle, hancusss!

Untuk kenangan mana tau, hang ada masuk kafe gue dulu-dulu, hang boleh godek semua tu di http://amarhayat.blogspot.com/2006/05/cerita-kafe-dan-telpon-1.html dan di http://amarhayat.blogspot.com/2006/05/telpon-dan-cewekgrrrr-2.html.

Layan..! Dari Bro Ban

Laxmana said...
pada hari 

dah selamat bebas dah bro...

heh!

alhamduliLlah...

Aboo said...
pada hari 

Anonymous (Tak kisah lah lu sapa!)

Thanks sbb baca...!Kes2 sebegini,mungkin akan membawanya ke court juga nanti. Tp,harapnya tak!

Spekulator aka Capt. yang disayang-sayang selalu...

ISA apa tu??? Industry Standard Architecture ??! Alamakk...ambo taktau lahh apa tu ISA...Huhu!

Aboo said...
pada hari 

Firzzooo & Rajoo Lax...

Huhu...Seronok gua tgk Sheih kuar dengan penuh keceriaan dari balai td..huhu!

Thanks atas support lu orang...!

Gua tabik bulan sabit sama lu orang...!Huhu...

Aboo said...
pada hari 

Bro Ban...

Huhu...Hebat ke?Tulisan tergesa2 je tu!15minit menulis+buat2 link..Huhuhu!Thanks untuk puji-pujian itu...Huhu

Tp..tak jadik jugak lahh, So setakat ni roti banjar postpone dulu lahh!Hahaha..Takpe, trial ke-4 akan menyusul nanti!

Tulisan bersiri? Wahhh...Bagus gk tu...Cuma masa tak dan lahh!

Ambo bukan takat buang masa 4thn kat transkrian jer...Skrg ni duk menambahkan kekalutan untuk Master of Universe lagi, kitakan dituntut cari ilmu sampai K.O,kann?...huhu!

Opss...Dah check dah tu!Layout kedai,macam perasan tp taktau la kot silap. Tp,kedai yg ambo duk tenet2 dulu namanya Yakin Usaha...kedai western food area Nibong Tebal. Taktau la kot2 silap...Hahaha!

Haaa...Nampak sgt tak ber-IT letak link camtu. Ni tgk contoh ambo buat;

Amar Hayat - Cafe!!

Hahaha...Nanti ambo letak link utk tutorial kat blog Bro...Hahahha!

Roger!

FirAzzurri said...
pada hari 

Salam...

hahaha.. dalam dok bro ban ajaq hang mcm2, boleh plak hang dok boh dia buta IT...hehehe... baru aku tau rupanya lu blajar kat USM transkrian dulu, so lu mestilah lg expert pasai pekan2 kat sana, aku mana nk ingt beb, turun nibong tebal pun jarang2, hahaha.. kalau hg tanya tmpt kat pulau ni lain la.. dlm lubang cacing pun aku leh carikan...hahaha.... senang2 lu wikimapia je pekan yg lu carik tu.. kan senang... ;-)
kirim slm kat dr. sophie beb.. perghhh... namanya begitu romantis...hehehe...;-)

Laxmana said...
pada hari 

Name dier "Gadis Gelap" lah bro...

Hahaha!

Aboo said...
pada hari 

Firrzooo...

Hahaha...Aku lupa betol la, Alma ke apa ntah!Tu aku nak tau nih...Ish! Sophie tertinggal pulak broadband dlm kete aku,So...tak ber-internet la dia...Hhuhu!

Rajjooo...

Yang gelap tu,Lu la braderr...huhuhu!
Wooo...Gebu!


Roger!

Harimau-Menaip said...
pada hari 

Patutlah sakit memanjang je dada den ni...tempias penumbok angin tu rupanya..

Selamat Hari Raya kepada Tuan Empunya Blog.

Anonymous said...
pada hari 

membaca seluruh blog, cukup bagus

Anonymous said...
pada hari 

[b][url=http://bestwaydigitalone.com/item/2260-Adobe-Creative-Suite-5-Master-Collection.html]Adobe Creative Suite 5 Master Collection - $249.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/2134-Windows-7-Ultimate-64-bit.html]Windows 7 Ultimate 64 bit - $79.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/1535-Windows-XP-Professional-with-Service-Pack-3.html]Windows XP Professional with Service Pack 3 - $59.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/2272-Office-Professional-Plus-2010-64-bit.html]Office Professional Plus 2010 64-bit - $79.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/2259-Adobe-Photoshop-CS5-Extended.html]Adobe Photoshop CS5 Extended - $69.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/1826-CorelDRAW-Graphics-Suite-X4.html]CorelDRAW Graphics Suite X4 - $119.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/2256-AutoCAD-2011.html]AutoCAD 2011 - $199.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/2262-Norton-360-Version-4.0-Premier-Edition.html]Norton 360 Version 4.0 Premier Edition - $49.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/2299-Adobe-Creative-Suite-5-Master-Collection-for-MAC.html]Adobe Creative Suite 5 Master Collection for MAC - $259.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/2295-Adobe-Photoshop-CS5-Extended-for-MAC.html]Adobe Photoshop CS5 Extended for MAC - $69.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/2296-Adobe-Dreamweaver-CS5-for-MAC.html]Adobe Dreamweaver CS5 for MAC - $69.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/1832-Microsoft-Office-2008-Standart-Edition-for-Mac.html]Microsoft Office 2008 Standart Edition for Mac - $119.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/1996-Mac-OS-X-10.6-Snow-Leopard.html]Mac OS X 10.6 Snow Leopard - $29.95[/url]

[url=http://bestwaydigitalone.com/][img]http://bestwaydigitalone.com/img/baner/big1.jpg[/img][/url]

cheapest software anywhere review, [url=http://bestwaydigitalone.com/]preparation software canada[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/]buy to let software[/url] buy adobe software cheap downloadable software
get microsoft office cheap [url=http://bestwaydigitalone.com/]buy stock software[/url] buy microsoft excel software
[url=http://bestwaydigitalone.com/]discount pc software[/url] hole in adobe software
[url=http://bestwaydigitalone.com/]filemaker pro 10 torrent[/url] adobe software for linux
2009 Mac Parallels [url=http://bestwaydigitalone.com/]Studio 4 Pro[/url]

[url=http://www.indianheritagehotels.org/hotels-in-luni/index.html]installing adobe software[/url]
[url=http://www.mommaonline.com/2010/04/15/momma-april-2010-board-meeting/comment-page-1/#comment-2652]software for offices[/url]
[url=http://mhpbooks.com/mobylives/?p=12378#comment-85313]software programs to buy[/url]
[url=http://www.bahasakasih.com/portal/?p=894&cpage=1#comment-1295]software with academic[/url]
[url=http://cocoacure.com/content/culture-the-rookie-interview-with-lola-johnson.html/comment-page-1#comment-125]uw software discount[/url][/b]

Anonymous said...
pada hari 

[b][url=http://bestwaydigitalone.com/item/2260-Adobe-Creative-Suite-5-Master-Collection.html]Adobe Creative Suite 5 Master Collection - $249.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/2134-Windows-7-Ultimate-64-bit.html]Windows 7 Ultimate 64 bit - $79.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/1535-Windows-XP-Professional-with-Service-Pack-3.html]Windows XP Professional with Service Pack 3 - $59.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/2272-Office-Professional-Plus-2010-64-bit.html]Office Professional Plus 2010 64-bit - $79.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/2259-Adobe-Photoshop-CS5-Extended.html]Adobe Photoshop CS5 Extended - $69.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/1826-CorelDRAW-Graphics-Suite-X4.html]CorelDRAW Graphics Suite X4 - $119.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/2256-AutoCAD-2011.html]AutoCAD 2011 - $199.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/2262-Norton-360-Version-4.0-Premier-Edition.html]Norton 360 Version 4.0 Premier Edition - $49.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/2299-Adobe-Creative-Suite-5-Master-Collection-for-MAC.html]Adobe Creative Suite 5 Master Collection for MAC - $259.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/2295-Adobe-Photoshop-CS5-Extended-for-MAC.html]Adobe Photoshop CS5 Extended for MAC - $69.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/2296-Adobe-Dreamweaver-CS5-for-MAC.html]Adobe Dreamweaver CS5 for MAC - $69.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/1832-Microsoft-Office-2008-Standart-Edition-for-Mac.html]Microsoft Office 2008 Standart Edition for Mac - $119.95[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/item/1996-Mac-OS-X-10.6-Snow-Leopard.html]Mac OS X 10.6 Snow Leopard - $29.95[/url]

[url=http://bestwaydigitalone.com/][img]http://bestwaydigitalone.com/img/baner/big2.jpg[/img][/url]

adobe software packages, [url=http://bestwaydigitalone.com/]quarkxpress symbol[/url]
[url=http://bestwaydigitalone.com/]adobe photoshop cs3 serial[/url] macromedia software flash installer buy dvd player software
microsoft software programs [url=http://bestwaydigitalone.com/]pricing softwares[/url] windows vista download sites
[url=http://bestwaydigitalone.com/]kaspersky vs norton[/url] microsoft office 2007 teacher discount
[url=http://bestwaydigitalone.com/]i buy photoshop[/url] profit discount software
future of filemaker pro [url=http://bestwaydigitalone.com/]windows vista registration key[/url]

[url=http://blackpink.weblog.ro/2008/09/18/lets-laugh/#comments/#comments]windows xp upgrade[/url]
[url=http://kompmuza.mojeforum.net/posting.php?mode=newtopic&f=9]software discount software[/url]
[url=http://blog.rungirlrun.ca/?p=103&cpage=1#comment-5433]button shop software[/url]
[url=http://de2dumme.dk/wiki/Talk:Main_Page#winzip_12_registration_key]where can i buy adobe creative suite 3 premium for mac[/url]
[url=http://www.fruitsinfo.com/fruit-facts/2006/03/tropical-fruit/comment-page-1/#comment-2655]adobe editing software[/url][/b]

Anonymous said...
pada hari 

torby damskie torebki kazar torebki wizytowe torebki 2011
torebki zamszowe torebki kazar torebki skórzane
torebki damskie torebki 2011 modne torebki 2011 torebki torebki kazar tanie torebki
torebki damskie sklep internetowy torebki listonoszki [url=http://torebki4you.com]torebki listonoszki [/url]

Archive

Web Counters
Login:Sophia
web tracker
 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

Fresh Template by NdyTeeN.