Sunday, December 23, 2007

Cream Flag Badminton Club-'Med', 1429's Re-Branding!!!

I am unwritten, Can't read my mind I'm undefined I'm just beginning The pen's in my hand Ending unplanned Staring at the blank page before you Open up the dirty window Let the sun illuminate the words That you could not find Reaching for something in the distance So close you can almost taste it Release your inhibitions

Natasha Bedingfield - Unwritten Live Performance on Ellen

_________________________________________________________________________________________
Cream-fLaG Tournament....24 January 2007!

Foto-foto courtesy oleh Lady Dark (the pom-pom girl)...

p/s; Gambar ni...kecik skit! kena save...ZOOM sendiri la pulok...!

______________________________________________________________________________________________

27th January...'
"A man may fail many times, but he isn't a failure until he begins to blame somebody else" John Burroughs
(Dedicated to Team Orange...Lady Dark)
_____________________________________________________________________________________________________________________

Un-official Poster of the inter-group TOURNAMENT
Kacip (Bukan Team Biasa - Raket & Gincu) VS Sebulu (The Hammo-Hammo)

"I don't know the KEY of SUCCESS...but the key to failure is to please everybody..."
- Bill Cosby, 1937

__________________________________________________________________________

4 Februari 2008 ; Psycho's War!!!!

Kepada tim-tim yang bakal bertarung hebat nanti...latihan kot internet boleh dilakukan juga...sila klik link-link di bawah untuk tiru aksi-aksi berikut! Cuba adaptasi skill-skill yang dipaparkan pada match malam KHAMIS (Sorry2 typing error je td) nanti!!!

Zhang/Gao vs Wid/Natsir
Deceptive shot by Pete Gade
Double trick Shot by various star
Badminton rally by Joo Bong/Moon Soo

Update!
2007 Swiss Open Men's Double <---Khas utk Ainor & Kimi 2007 All England Final <---Deennn...boleh praktik cara meraikan kemengan!! Vitaminwater (Badminton Commercial) <---Khas utk Capt.Azani & Udin lagi...(utk kenangan Team Orange) !!! Ini...WAJIB TENGOK!

*akan di-update lg dari masa kesemasa...

Khas utk Udin...

Punch Gunalan's vintage shot, 1974's All England Final

Psstt
....Latihan sebenarnya boleh dilakukan dimana2 termasuk rumah mertua!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5th february' o8 : majlis makan2 ala-rasuah-merasuah!

Corruption is a general describing any organized, interdependent in which part of system is either no performing duties it was originally intended to, or performing them in an improper way, to the detriment of the system's original purpose....
Source; en.wikipedia.org


Take from me this imperfect heart and plant a new seed...
Tear it from its rancid cavity, where with hate it dwells...
Be swift if you please, for corruption breed's corruption...
And the cancer it has become begins to foul my soul...

J
.Allen Willson (2002)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6th Feb 08; Cream-fLaG 'core' team...! - Update...Psst...ini macam kalu kena mtk elaun mingguan dengan Capt. ni...





















Psst... macam biasa...click pada gambar...save-kan kat pc anda...buka pakai apa2 viewer yg boleh zoom...Enjoy it! These was my best attempted....mtk maap kalu ada kekurangan!!!!

_________________________________________________________
Update:22 feb 2008 : cream flag vs ain medicare ! Result: 'CONFIDENTIAL...'
Psssssssstttttt....NEXT TIME KITA USAHA LAGI!!!
________________________________________________________________________
New Kid on the blog...
(youngest member of Cream-FlaG!!! - Usia: 6hari registry date 23Feb'08)




















___________________________________________________________________________

Komentar :

ada 189 comments ke “Cream Flag Badminton Club-'Med', 1429's Re-Branding!!!”
IOI Mall Puchong said...
pada hari 

Tp...ada org tu, ada doh cert nikah(yg sah) tp...ttp dibelasah tanpa belas kasihan!!!

Persoalan disini...
Adakah dgn hanya memiliki cert nikah (yg sah), org tersebut tidak boleh cari makan di arena per'badminton'an...?
*The case was refer to an outsider case, tidak ada kena mengena antara mereka2 yg hidup atau yg telah kembali ke rahmatullah...

what say u, folks...?

keto galo said said...
pada hari 

Selamat Tahun Baru

Prestasi pon baru harap nyer
Tapi kito pakak perati ado ore pkai kasut baru sempena tahun baru ni.. kito tgk rabu nih!!!

ADMINISTRATOR said...
pada hari 

Happy New Year!

SILA TINGKATKAN PRESTASI ANDA..SEBOLEH-BOLEHNYA KALU MAIN, BIAR 'BER-HAJI'

Wanita Gemuk Penjaga Court said...
pada hari 

Ainor Kompressor/Udin Camel VS Bard/Jas @ Jefferson(11-15)

Ulasan Perlawanan; Pasangan Bard/Jas @ Jefferson bermula garang dengan 'Speed'& 'Power' mudah mendahului 10-0 diawal perlawanan.Peringatan penonton mengatakan bahawa, jika mana-mana pihak tidak mendapat sebarang mata, perlawanan harus berakhir dengan kiraan 11 mata. Risau dengan situasi itu, Pasangan pilihan itu menggandakan asakan bertali arus, namun pasangan Bard/Jas @ Jefferson kelahiran Vienna,Austria nyata mampu menyerap tekanan dengan hanya memberikan 3 mata kepada pasangan Ainor Kompressor/Udin Camel.Ainor Kompressor/Udin Camel yang pernah mendapat latihan itensif di UK beberapa tahun dulu nyata kelihatan berhempas pulas untuk merapatkan jurang mata terutamanya Udin Camel yang terpaksa beberapa kali kelihatan menjatuhkan badan untuk membalas pukulan-pukulan padu oleh Bard.Mereka berjaya mendapat 11 mata atas usaha murni itu. Perlawanan berkesudahan dimenangi oleh pasangan Bard/Jas @ jefferson dengan 15-11...Tahniah oleh Wanita Gemuk Penjaga Court kepada pasangan Bard/Jas Jefferson

Jas @ Jefferson ketika dihubungi oleh pembantu Wanita Gemuk Penjaga Court, Lelaki Berkain Pelikat hanya mampu berkata...
"Fuhh...nyaris2 pulang tanpa sebarang mata!!!"

siput gondang emas said...
pada hari 

Di samping pertarungan hebat smlm
Turut dpt disaksikan 'perang saudara'
dimana dua kejadian smash partner berlaku

minta jauh... amin

True Jedi said...
pada hari 

En. Bad belum layak sebab dia tok buat sliding...Kriteria untuk most outstanding player keno terbang dan sliding banyak...

escavator said...
pada hari 

kena galur lutut dulu laa gitu gak
bard kire man of the noght laa ari tu

dbb442 said...
pada hari 

kalulah 'terbang' kriteria utama untuk most outstanding player of the week terang2..ada 2orang je calon2nya...
1.Udin Camel
2.Capt Azani

Proviton Jreng said...
pada hari 

Jange duk baloh2 gak...semua most outstanding player nyo...cumo ado kaloh nge mene jah..semangat napok tinggi blako doh...

kerani harima auto said...
pada hari 

Dato Jaa pemenang most outstanding player of the week org lain tak layak....

nicole vaidisova...i miss you ! said...
pada hari 

agak2 malam ni...sape pulok 'most outstanding player' - pemenang layak menerima kopun kopi v-gra di warong biasa...

*Pali KADA juga dinasihatkan membawa bekalan kopi v-gra ke KL...

Adminstrator said...
pada hari 

Diharap anda sukakan poster terbaru yang di re-brand sempena maal hijrah 1429...

Tingkatkan prestasi kurangkan spekulasi...

dengar kata...ada orang tu..pegi jogging di Taman Orkid jumaat lalu semata2 untuk meningkatkan stamina...!!

kessing kuro said...
pada hari 

Insyallah aksi meningkat setelah
tinggal bersama keluarga di Kelate
sempena 1429 hijrah

p/s:Airasia & transnasional hlg seorang regular customer

nicole vaidisova...i miss you ! said...
pada hari 

Saudara Pali Kada...
WELCOME HOME..

kena buat makan2 skit tu...tahlil ka..apa ka...
cuma...kasut samba tu..udah benci teman nengoknya!

Saudara Capt. Azani...
Mtk tolong order switch power window belah kiri pulok..

2 kawan baik yg jogging jumaat lalu..
Diharap stamina saudara berdua meningkat dgn mendadak2nya..
Lg satu...lain kali ajok le etekk..

we have no most outstanding player for last week...unless most controversial 'kamkee' who goes to Udin Camel...menyebabkan cikgu kimi pulang tanpa sebarang mata...!!!

True Jedi said...
pada hari 

harap cikgu kimi dpt balas dendam..kamke uding sebenarnya terpegun dengan kepantasan shuttle mlm tu...

bad kena tarik balik most outstanding player sbb tok mari minggu lepas.."wak lari modal" katanya..

ulat batang said...
pada hari 

kasut samba usah dibenci,
bukan salah kasut peristiwa 'hitam' itu!!

kehadiran kena bagus utk jd most outstanding

nicole vaidisova said...
pada hari 

Pali Kada

kalu mu nak kasut yonex baru aku...aku sanggup jual rm20 sudoh!!! tapi size 8...ok? dokpun..kalu mu tokse, kasut dunlop lama tu aku bagi saje jee...

jacto-600 said...
pada hari 

adus.. nk jd tokey bundle ke?
nati la aku beli kasut br demi menjaga hati n psycho rakan seperjuangan

spekulator said...
pada hari 

kalu x pandai menari jgn disalahkan koreografer (,")
kalu kaloh jgn duk salahkan partner... tp kalu kaloh maso duk dgn mat nor... itu biasa jer... alaa.. macam biasaaaa (,")

True Jedi said...
pada hari 

capt azani tu tok otok nga uding camel sbb pyscho dio kuat tlajok..

dio main tok sedap sbb pakai reket lain, dio keno pakai reket kuning tu jah (reket ismail saman tu, sohor ko dok aku pun tok berapo kenal)...

spekulator said...
pada hari 

siapa itu ismail saman? loyer? majistret? ahlil muzik?
kalu pemain badminton hok sohor, aku kenal mat nor v6 soghe jah (,")

Vaidisova said...
pada hari 

ISMAIL SAMAN??? STANDARD ROSHDI DRHAMNA (pengetok body kete,Panji..atau matju JKR) aje...

natijahnya...
ada orang mengalih pandangan terhadap 'isu-jogging' pada pagi jumaat lepas...

Pali KADA...
menyuarat apa gokkkk!! kedai kakyah laa meeting!

cedung transplanter said...
pada hari 

aku hanya bersandarkan raket goosen pertama complex.. dia ngepeng dulu ong ewe hock pkai. xtau betol ke dok

jasni,
mesyuarat OK, tp kuat boss smash time amanat 2008
aku xdan nk beli kasut lg
demi menjaga prestasi kengkawan
kasut futsal sbg kasut sementara

Boss sangat bising! said...
pada hari 

Pali kada..

Berkenaan kod etika pemakaian..lebih lanjut ada baiknya anda ajukan kepada Capt.Azani.

Saya tidak mempunyai sebarang kuasa utk menentukan adakah kasut futsal anda itu boleh diguna pakai oleh skuad.

Oleh itu..sila berurusan dengan orang yang lebih tinggi pangkatnya dari saya...

Sekian Terima Kasih

Undi Adalah Rahsia
Jefferson

kolam spek rayban belok said...
pada hari 

mat nor v6 tu meme best la, dia pakai reket gapo tok tahu...aku peminat setia dia...

koko crunh said...
pada hari 

mat nor v6??...WICKED! mintak sainnnnn...

para'KUAT' said...
pada hari 

mesti hensem mat nor v6 nih..

capt Azani
Saya berharap permohonon memakai kasut futsal mendapat kelulusan dgn kadar segera utk aksi mlm ni

spekulator said...
pada hari 

aku pun pakai kasut futsal jugok mlm ni... oleh itu penggunaan kasut futsal utk diLULUSkan. (,")
~ senang sikit nak sliding

spekulator said...
pada hari 

aku pun pakai kasut futsal jugok mlm ni... oleh itu penggunaan kasut futsal ... diLULUSkan. (,")
~ senang sikit nak sliding

Basta15 said...
pada hari 

tq capt azani

tp kawe gerun nk sliding... harap ampun lutut xberapo nk kebal

palerkure said...
pada hari 

ok la tuuu...

Camel Trophy (Marketing Assistant) said...
pada hari 

Diharap ada seseorang layak utk award 'most outstanding player' malam...
Reward-nya...kopi v-gra!

"Sekadar rindukan 'sliding-replay' ala udin camel...(slow & steady)!Abe Din...selamat berjaya!!!"

Kamkee said...
pada hari 

Team kita jersi colour gapo, jersi proton ke?

spekulator said...
pada hari 

mehne aloh pun xpo... tapi stail kena ada. next week kita pakai jersi proton (",)

keli afrika said...
pada hari 

keseragaman jersi ada carry mark dohh tu

patut ko ambo cuti ? lengoh seluruh badan ! said...
pada hari 

underdog kena jersi underdog la...tactical tu penting!

Meghe..sila diet skit utk 1minggu nih! kod etika pakaian meghe...TUTUP AURAT harus dipuji! kasut pun..bundle aje..

Opposition doesn't mean anti-gov!

true jedi said...
pada hari 

capt azani nga uding camel ko dok bice hal baju, toksoh dok bice dale internet la, bice kok talipon sudoh..wak deki ko sek2 lain jah...

dato' ja dijangka memberi hadiah istimewa kepada partnernya iaitu pakej melancong ke luar negara..hehehe..nombor akhir pun dato' ja bui jugak asal main penuh semangat dan ber'haji' belako

keto galo said...
pada hari 

Sedak laa gu nge dato', jogging pon xkena panas

Pasal baju pon pah Amerika. Smgt mesti ada

administrator said...
pada hari 

Coming Soon...Sun,Jan 20 !

POSTER of..Cream FLAG 2007 Supper-Dupper Series, KING OF UNIVERSE!!!

keto galo said...
pada hari 

tuan pengerusi,

Saya cadangkan gmbr aksi para pemain dipaparkan dlm blog ini
utk memeriahkan suasana

vaidisova said...
pada hari 

saya setuju...next week saya pinjam kamera dengan gewe saya!!!

Lady Dark said...
pada hari 

As co-founder for this blog...I claim the right to access this 'limited access' page.

jangan gaduh2...mummy i cakap tak baik...menang kalah main kat situ jugak!

true jedi said...
pada hari 

molek tu ambik gambar, tapi hok molek lagi kita wak masuk dale sinar harian (en. hashim buleh uruskan)..pastu siar kat tv1 ganti badminton terbuka m'sia...

dato' ja jange runsing, kita ake main sungguh2 biar kaloh blako takpo janji ado projek pahni...hehehe

bos mari daaa... said...
pada hari 

ainor kompressor & dato' jaal...
The cool chubby of mummy...cool merger of gov and private! high intensity of staminas...but one man show! hhuhuhuuu..

altec lansing said...
pada hari 

mana geng2 cream-flag ni..?senyap je semua?ke duk training ni?ishhh...

true jedi said...
pada hari 

semua tgh siapkan mental utk tournament...dijangka phsyco akan menjadi hangat pada mlm tu...

semua beringat la nga team underdog ni, kalah tok malu tapi kalu mene sohor pelek...

National Pharmaceutical said...
pada hari 

wah2..mental kena kuat tu! baru dpt msg 'warning' dari team 'elegent side-burn',"jaga2 baru tukar tali reket ni..."

jom pakat hafal talkin utk team KILLER&HUNTER!!!

Haji Hasbullah Awang said...
pada hari 

Perkembangan terkini para pasukan yang bertanding pada mlm khamis ini...

The KILLER&HUNTER - Pasangan ini dilaporkan giat bekerja pada malam hari..REUTER melaporkan bahawa kedai CAMEL di SUTERA INN kini dibuka 24jam dan dijaga sendiri oleh Tokey-nya...KESEMUA INI UTK PERSEDIAAN MENTAL!!!

The COOL MUMMY OF CHUBBY - Pasangan ini sedang menjalani latihan lari setempat di perkarangan kediaman dato' jaal...sungguhpun mereka dilihat underdog,USAHA MURNI mereka patut dipuji!huhu..

The CHARMING-SAMBA - Salah seorang dari pasukan ini masih lagi di Kuala Lumpur sedang berfikir sama ada patutkan pasukan mereka bertanding dalam kejohanan sebesar ni...mereka juga UNDERDOG!!!haha

The ELEGENT SIDE-BURN - Suntikan semangat oleh 'umi' yang kini jauh di nun sana...menyebabkan mereka bergegas ke DY SPORT utk menukar tali reket yonexBG66!Mereka dilaporkan begitu bersemangat!

The MUNKY-CheePanZ - Masih sibuk dengan audit oleh NPCB (ISO90001).Nyampaaahhh.... Saudara Meghe sedang giat menjaga pemakanan!

The KING-COIL - tidak dapat dihubungi...namun mesej 'orang-dalam' menyatakan cik asyim mula masuk kampung utk meraih sokongan!

BERNAMA

Has-bull melaporkan...

Killer said...
pada hari 

Team kita hilang 2,3 hari ni gi kursus sebab target top 3, kepada team dato jaa & partner sila sertai kursus intensif kalu dok keno "pumping" (Kaloh semo laa tu...

true jedi said...
pada hari 

dato' jaa sebenarnya tak payah training sbb dia memang ada bakat doh yak dari dale perut mok dio lagi...bakat gapo tokleh oyak sbb tu strategi team underdog...

one man show rules......

keto galo said...
pada hari 

i completely moved to kelantan, what a tired weekend

itu bukan alasan utk tidak menyertai kejohanan terlulung rabu ini.. slow n steady

My Steamyx ber-probelm tak sudah! said...
pada hari 

ados...internet baru OK!
Geng Charming-Samba menafikan penarikan diri mereka...SYABAS atau WICKED kata ainor kompress!

keto galo said...
pada hari 

Sbg persiapan terakhir para 'player' dinasihatkan memotong kuku kaki n tgn

Injured pulok nanti

p/s: Amik iktibar apa yg berlaku kpd lwn chong wei (mas open) di mana jarinya terluka

partner Dato' Jaa said...
pada hari 

Napoknyo aku terpaksa bertukar pasangan la...dato' jaa telah diarah oleh dato' paa utk menghadiri mesyuarat malam ni...

partner terbaru keri camel (team baru pun masih underdog juga)

keto galo said...
pada hari 

Nampaknye perang pshycology telah bermula..

Tukar partner la, tukar tali raket,
tukar stokin,
tp jgn tukar bini

Desa-desus mengatakan ada 'player'
memperkuatkan mental dgn membawa pom pom girl.

p/s: pom pom boy turut dibenarkan

kerani harima auto said...
pada hari 

nasib tidak menyebelahi, terima kekalahan sebagai pembakar semangat,

keto galo said...
pada hari 

Super Series pertama 2008 Lin Dan pon tidak beraksi (rehat, lok demo)

ATP Series pertama 2008 Roger Federer pon tidak berkasi
(sakit perut, lok demo)

Very good event last night, Myself enjoy it very much. Tahniah Cream Flag members

2nd runner up said...
pada hari 

tahniah pada regu jas/meghe sbb jadi champ...tahniah jugak pada team oren yang menghidupkan suasana (walaupun hampir tewas semua game)..

team oren keno gi kursus lg...

TM streamyx shit...(Team CheepanZ) said...
pada hari 

alhamdullilahhh... syukur pada hadrat ilahi...kejayaan itu hasil usaha keras latihan pemakanan seimbang oleh kedua2nya!

nyaris juga ter'makan' pujuk rayu cikgu kimi/cik asyim utk memberikan kemenangan kepada mereka...namun Amran aka meghe tidak mudah termakan pujuk rayu itu sebabnya faktor seminggu diet tu laa...TU GUNANYA!

Apa2...tahniah juga pada pair2 no.2 dan 3 tu! No.4...5 dan...ehem2 tu...yang buruk jadikan teladan!kenyataan bahawa silauan flash sebagai de factor kekalahan tidak dapat diterima akal sama sekali...

Gambar ahad ni akan diuploadkan ke column kita...sedang diedit2 skit!

spekulator said...
pada hari 

mene @ kalah bukan menjadi ukuran.. apa yg penting adalah semangat kesukanan.

kpd pemenang tpt 1-5... AWAS!!!

.. balik kursus nanti aku nok ajok 1 lwn 1 main chess pulok... mencabar minda siket.

kpd team partner orenku.... terimalah kekalahan ini dgn positif... anyway... kita pun menang jugok smlm... menang kategori berpakaian .... hehehe (",)

the orange's team said...
pada hari 

ooops... 1 more thing... pembetulan fakta berkenaan isu 'flash camera'....

sesungguhnya flash itu amat menyilaukan.. hahaha ("o)

Alaa....yg menang semalam tu!!! said...
pada hari 

Capt. Azani...sila semak laporan saya nun di atas sana (bawah poster tournament)...

harap tindakan segera diambil...

risau kot2 park joo bong aje! said...
pada hari 

diharap sebarang percaturan strategi pasukan tidak seharusnya dibincang di dalam page ini...KITA SEDANG DIPERHATIKAN!!!!

gosen said...
pada hari 

Betol dah 2 dari US.. sunnguh pemes dan unggul
Harap2 bukan James Black, Andy Rodick

1 dari Swiss pon ada.. harap2 bukan Roger Federer

Tuan pengerusi,
Hari Ahad setelah gambar tournament di'upload', kita harus bersedia menerima cabaran dr pihak dalam dan luar negara
Memandangkan publisiti yg meluas

hantuchova....woww! said...
pada hari 

maklumat ini mungkin berguna utk capt.azani dan bendahari agung Uding...

ni semua IBF punya kepala..kot2 kita BERHAJAT!

Athletic Associations/Organizations, International Federations
Manor Park Place Rutherford Way GL51 9TU CHELTENHAM , ENGLAND , UNITED KINGDOM
Tel.: +44 1242 234904
Fax: +44 1242 221030
E-mail: info@intbadfed.org
URL: http://www.worldbadminton.net


* Management, E-mail: gaya@intnet.mu
* President contact, E-mail: chatple@hotmail.com
* Vice President contact, E-mail: fevalca@chavin.rcp.net.pe
* Vice President contact, E-mail: tb@dfvf.dk
* Vice President contact, E-mail: punch_gunalan@hotmail.com
* Vice President contact, E-mail: HeatherRobson@compuserve.com


saya yg tak turut perintah..
jefferson

Ana Ivanovic said...
pada hari 

saya masih memikirkan perlunya saya meng-uploadkan gambar2 kalian...kalau2 Park Joo Bong tgk page ni...SEMESTINYA beliau GERUN dengan wajah Capt.Azani yg seiras Razif Sidek...wajah Cikgu Kimi seiras Morten Frost atau Wajah Uding seiras Punch Gunalan...paling tidak wajah Bard seiras Kwan Yoke Meng...atau mungkin wajah Pali KADA yang sebijik macam Rashid Sidek itu...

Haaaaiiii....

the orange's said...
pada hari 

alaa.. diorang tu sajer jer nak peratikan bakat2 baru.... aku dh pun dpt offer 'greencard' 3-4 hari lps...

spekulator said...
pada hari 

quote from :
Ana Ivanovic said...
saya masih memikirkan perlunya saya meng-uploadkan gambar2 kalian...kalau2 Park Joo Bong tgk page ni...SEMESTINYA beliau GERUN dengan wajah Capt.Azani yg seiras Razif Sidek...wajah Cikgu Kimi seiras Morten Frost atau Wajah Uding seiras Punch Gunalan...paling tidak wajah Bard seiras Kwan Yoke Meng...atau mungkin wajah Pali KADA yang sebijik macam Rashid Sidek itu...

Haaaaiiii.... ~end

aku partner ngan punch gunalan rupanya ("o)

Justine said...
pada hari 

maksud saya...ada iras permainan pantas seolah punch gunalan pada lewat 1970an...

tak caya...anda emailkan directly Dato Punch ->punch_gunalan@hotmail.com

talk one to one dengan beliau...
mesti ada chemistry antara anda dengan beliau!!!!

PUNCH said...
pada hari 

Harap buat pembetulan cikgu kimi seiras Yap Kim Hock, he.. he....

true jedi said...
pada hari 

Aku frust sebab Dato' Jaa tak berpartner nga aku, kalu tidak gerenti buleh No 1.

spekulator said...
pada hari 

uih!! cantiknya kaler oren...

spekulator said...
pada hari 

uih!! cantiknya kaler oren...

DANGERMAN said...
pada hari 

Seronok tengok photo2 di atas, tersengih sorang

enjoy..... TQ

mene nga pok oren said...
pada hari 

kena simpan duit la blako sbb nok gi blawe di england...kita naik air asia..pok2 oren kena paka gitu sokmo doh sapa bilo2 takut ore tok kenal..

spekulator said...
pada hari 

ceh!
oren gak yg kena (o")
kpd pali n bard..
bila nak balas kekalahan tempohari?
hehehe

mene nga pok oren said...
pada hari 

hahaha...pok oren meme sohor..tp sohor nyaris kaloh blako..pali n bard oyak doh bui jah sbb takut pok2 oren keno paping..

spekulator said...
pada hari 

biasa la kalu dah jadi pilihan pertama ni...
cuba tengok australian open 2-3 hari lps....
federer kantoi... nadal pun sangkut.

bg diorang... itu dah lumrah permainan... banyak faktor yg menjadi sebab kekalahan. antaranya fizikal,mental,persekitaran spt cuaca,suasana,penonton...etc.

AKAN TETAPI!!!!

'the orange' kalah br ni bukan sebab tuuuu... kami meng'kalah'kan diri kami utk menghibur kengkawan.

alaaa.. lgpun kami target nak dptkan wristband jer... kalau korunk letak wristband sbg hadiah 1st prize... hahaa... gerenti kitorg yg sapu tpt pertama tu.

p/s: eish... mana udin ni?... oit! kaber ler aku sikit.

bini no 2 spekulator hok duduk di kolupo.hok duk p.puteh tu no 3 deh said...
pada hari 

aku sokong 100% apa yg spekulator cakap.

menang kalah bukan pengukur, tetapi yg pentingnya dpt capai target.

bini no 3 spekulator hok duk di p.puteh pulok said...
pada hari 

adik pun sokong jugok gapo hok kak oyat berkenaan isu cik abang kita kalah mengejut ni.

spekulator said...
pada hari 

aloh laa.... terima kasih banyok la kpd bini2 abe... i lap u all (,")

pak mertua hang hok bini no.3 pasir puteh said...
pada hari 

serabut la ore hok bini ramai nih...ore lain pun bini ramai jugok takdok la gege mace dio...

kalu kaloh tu kaloh la toksoh duk buat alase pahtu jange dok ajok bini2 suruh sokong etek...

pak mertua hang hok bini no.3 pasir puteh said...
pada hari 

pulok tu bagi maso tok sama rato, rumah anok aku ni mari jare2 jah...nyayo ko anok aku nih..apo jenih ore la....bini nok, bagi maso tok pandai...

spekulator said...
pada hari 

wei lorr...
abah pun ada jugok dih. sori la bah... kita tau doh abah nak cucu ramai2... sabit tu duk marah ko kita psl jare2 kelik p.puteh nu.
nati la kita re-structure balik schedule tu deh... (,")

err... abah tengok ko dok masa kita mene maso lawe pali n bard br ni?

bujang jiwa kacau ! said...
pada hari 

Apa la anda2 semua yg berbini ramai plus bergewe ramai ni kecoh2...

Ambo hok bujang ni tgh stress sbb minggu dipaksa ke KL untuk jumpa bakal mertua! Adoish...

MINTAK KHIDMAT NASIHAT plus PETUA DARI KAWAN2 SKUAD...NERVOUS daaa...

adoi laaa...HELP!!! Kasi petua skit...

orang tengah (batu api) said...
pada hari 

Team orange!!!
Pali KADA minta saya sampaikan salam kepada pihak anda...sambil itu,beliau yang kini giat berkursus KADA (komponen parti juga ni..)di BESUT melaungkan kata2 (msg talipon)seperti berikut;
"Sek orange xpuah ati buleh repeat"

Ishh..kalaulah saya salah sorang team orange...PANAS HATI juga mendengarnya!!!!!!!!!

spekulator said...
pada hari 

bujang jiwa ~ tunjukkan kejantanan mu... pak mertua ni biasanya nak menantu yg blh jaga anaknya spt dia menjaga anak dia gak.

orang tengah (batu api) ~
ceit! poorah!

spekulator said...
pada hari 

"A man may fail many times, but he isn't a failure until he begins to blame somebody else" John Burroughs
(Dedicated to Team Orange...Lady Dark)


adus!!! pedihnya kata2 itu...
.. udin... aku oyat doh.. jange duk salahkan org lain kalu x pandai main gak.

Fact said...
pada hari 

Aku kalah buken sebab tak pandai main, aku ralit dok kelih baju teammate aku serupo nga baju aku, hilang concentration.

spekulator said...
pada hari 

aku pong... aku ralit duk kelih ko baju mu. buke setakat baju... tp gak, seluar pong supo jugok... aku duk ingat ko duk tengok cermin, tp lps tengok perbezaan 'kaler kite' baru aku perasan bahawasanya itu adalah udin camel ("o)
hehehe

WE9622 said...
pada hari 

MALE ESOK PAKAT MAGHI GHAMA2 KITA KENANGKAN KEMBALI NASIB YANG MENIMPA TEAM ORANGE. CUTI RAYO CINO NI PERMINTOE DARIPADO CIKGU IJE NOK BUAT KEJOHANE LAGI. TEAM ORANGE SUDOH PASTI SETUJU. CUMO NOK TANYO PUOK2 LAIN JAH.

mene ngan team oren 15-4 said...
pada hari 

to team oren,

sek2 oren ni duk bice kok internet pulok doh baru ni jah bui amare doh...bice kok talipon sudohla...

to bujang stress,

jange runsing jupo bakal tok tuo, kita kena confident dgn diri kita je tapi jange over confident pulok...masa tok tua interview jawab yang ditanya sahaja dan jawape mesti kena confident biar jawape tu reka jah pun..."just follow the flow"...

good luck to u

spekulator said...
pada hari 

nak buat pulok tournament buliiiiih... tp gak letak la wristband utk hadiah tpt 1... br la aku ada semangat siket (,")

juara bertahan 2007 ! said...
pada hari 

Sentiasa bersedia untuk mempertahankan kejuaraan..

Tahun lalu...bukan ke Ambo juga yg juara..?!(NADA: SOMBONG lagi ANGKUH)!

Eh...1st runner up je...dgn cikgu Ije la..."patutla Cikgu Ije nak main...nak mempertahankan kejuaraan tahun sudah rupanya!

Jauh tu, di Kuala Krai cikgu Ije training...!

juara bertahan lg! said...
pada hari 

nak buat pulok tournament buliiiiih... tp gak letak la wristband utk hadiah tpt 1 <---SANGAT SETUJU...

rowinalynne said...
pada hari 

hahahaha...OMG! I went thru like 20of the photos before realising that they were NOT playing sepak takraw. Hahaha. Main badminton rupanya. Haha.

true jedi said...
pada hari 

itu taktikal namanya main badminton macam main sepak takraw, diaorang ni ada lagi taktik lain spt main badminton mcm main guli...

mlm ni dibenarkan team2 mana utk balas dendam kpd team yang tak puas hati...team oren jange paka baju lain..

Bujang Uhuks! said...
pada hari 

Errr...adik (II) Rowina Lynne! Column ni LIMITED ACCESS saja...CREAM-flaG aje boleh masuk!kalu org lain..SURE kena delete comment-nya!Tp..adik punya pasal..NO HAL (tu pun kena rayu dgn Capt.Azani...)!hikhikhik...

Agaknya adik (II) tgk pic yang 1st tu kot eh? ->Sepertinya Bro (Abe Hashim nama...ENSEM BEBENOR!) tu macam duk ready menerima bola dari apit kanan utk melakukan servis kekuda...!

true jedi said...itu taktikal namanya main badminton macam main sepak takraw, diaorang ni ada lagi taktik lain spt main badminton mcm main guli... <--Ops...sesetengah team aje ye, Alaa..team yg tu...!huhu..

pssttt...Rowina Lynne adik no.2 Lady Dark (dokter juga ni)!

WE9622 said...
pada hari 

Tupe lalu smeta. Hok mano perase minggu lepah dio sedak, mitok tubik belako male ni sbb male ni ado pemilihe pemain untuk di 'group'kan dalam kumpule A B C supaye sene nnt nk ngundi kalu nk buat super series lg. Tp Dato Ja mito jange pecoh regu dio hok mggu lepah kalu nk buat kejohane lg. Sbb dio kato partner dio frust habih psl dio x dapek turun mggu lepah.

jo-wilfried tsonga said...
pada hari 

aduss... byk gosip melanda semasa
berkursus

to orrange,
minta bersyukur xpyh pumping, bkn sng nk cari 'insan pemurah' di zaman pemerintahan pak lah ni
p/s:grip baru tu buleh test mlm ni

to jass,
good news for you: mertua x expect dpt dpt menantu hensem. Itu satu advantage utk anda
tp yg penting be yourself, show your leadership, attitude n karisma
to lead her daughter in the future(bukan karisma kapoor)

p/s: kursus 'high impact leadership skill' xdok kaitan dgn politik n badminton

Bujang cool said...
pada hari 

WE9622 said...
Tp Dato Ja mito jange pecoh regu dio hok mggu lepah kalu nk buat kejohane lg. Sbb dio kato partner dio frust habih psl dio x dapek turun mggu lepah. <----Abe Nor!!!
Ehem2...boleh start jogging setempat di perkarangan kediaman Dato' Jaal...hikhikhik!

jo-wilfried tsonga said...
kursus 'high impact leadership skill' xdok kaitan dgn politik n badminton <---mesti tgh motivasi tinggi ni....TAKUT!!!!hikhikhik...

o jass,
good news for you: mertua x expect dpt dpt menantu hensem. Itu satu advantage utk anda
tp yg penting be yourself, show your leadership, attitude n karisma
to lead her daughter in the future(bukan karisma kapoor)<---ambo bukan apa...bakal toktua ambo tu askar pencen, lesen menembak hidup lagi..."demo kena pakai baju kalis peluru..."kata Rhosdi Drahman! isk isk isk...

bujang turrr... said...
pada hari 

Check out UNOFFICIAL inter-team TOURNAMENT between KACIP against SEBULU!!!

"Bravo satu Brabus dua..Papa Jahat...Tango Cola.."

jas aka eddy hartono said...
pada hari 

Cikgu Kimi aka Yap...
Size baju ambo M...sama sebijik dgn Udin dehhh..kalu buleh ambo nok baju kaler2 skit...huhuhu!

jas aka Eddy Hartono

spekulator said...
pada hari 

syedihnyo sebab aku terpaksa menewaskan udin next week... deeen.. jangan kecik ati ek :(
kalu pok2 mu berusaha bersungguh2.. trening banyok2.. x mustahil pok2 mu bulih menang lawan sek aku.. anyway we (team sebulu)wish u gud luck n work hard.

p/s: mu raso pok2 mu bulih mene ko lawe sek2 aku????

buleh poin game last smale said...
pada hari 

u/p capt azani..

mu tidak dibenarkan lg berdialog dgn udin camel sbb mu team lain doh..takut mu terbocor pulok strategi pok2 sebulu...pastu gak ni boleh mengganggu ahli2 team kita hok lain...

minggu depe kena bawok penyokong ramai2 nok suruh merioh..dikabarkan dato' wan johani akan mari tgk jugok..(en asyim oyak ko dio 17 regu nok main ni)..

WICKED MATE!

CHEERS..

On Form said...
pada hari 

Minggu ni mari lah gu mana pun sebulu ke banyok bulu ke kawe belasah blako sebab kawe tengah on form

Pok Di royak dio nak duit RM20 baru tok se gi main, nampok gayonyo kena bagi RM20 kat dio, mene pree 2 game ha haaaa

nCode nBlade said...
pada hari 

pertama sekali syukur dpt point smlm

nmpknye ambo telah missed sesuatu yg special smlm semasa aktiviti minum air..
meh-meh thomas cup nih

p/s: saiz M jugok deh

Shebby Singh reporting said...
pada hari 

To Yap,Kim,Hock,Tan,Kim,Her & Unknown guy...note the KACIP team line up;

Udin aka Punch Gunalan...
Punch Gunalan (born April 2, 19** in Sepang) is a former male badminton player of Malaysia.

He was a talented and naturally gifted right-hander. He played in the 1969-1970 Thomas Cup which took place in Kuala Lumpur. In the finals, Malaysia met Indonesia. He played in the first singles match as well s the second singles match. He also paired up with Ng Boon Bee in the second doubles and provided one point for Malaysia. Even though Malaysia lost 7-2 in that tie, to get to the final in the Thomas Cup is already a great achievement. This can be said because Punch Gunalan and his team mates played against Indonesian greats like Rudy Hartono and Muljadi. In 1971 Gunalan and Boon Bee won the All-England men's doubles title as well as the Danish Open, Canadian Open, and U.S. Open men's doubles titles.

Punch Gunalan also played in the 1974 All England final, losing in three close games to Hartono. He was known for his exciting attacking style.

Pali KADA aka Kim Moon Soo
Kim Moon-soo (born August, 19**) is a South Korean politician, the current governor of Gyeonggi-do. He is a member of the Grand National Party and has been harshly critical of the Roh Moo-hyun administration's stance on human rights in North Korea; in his third term in the National Assembly he submitted the North Korean Human Rights Bill Enactment on the 60th anniversary of Korean liberation from Japan.[1]

After entering the College of Economics at Seoul National University, he was expelled by the government for denouncing government corruption under the authoritarian regime of Park Chung-hee, an experience that radicalized him. He worked on a farm for several years, and was again expelled from college in 1974. He would spend the next two decades as a textile worker and union organizer; he was arrested in 1980, when he claims to have been tortured, and again in 1986 for calling for changes to the constitution, and was sentenced to two and half years in prison.

In 1990, after his release from prison and with the country democratizing, he entered Seoul National a third time and graduated in 1994. He won his first election in April 1996, representing Bucheon in the National Assembly as a member of the conservative GNP.

Hazri aka tony gunawan...
He is a former Olympic gold medalist and world champion for Indonesia, and now represents the United States. At the age of 31, he is regarded by many, including his peers, as one of the greatest doubles players of all time. His versatility in doubles is unmatched, having won the 2000 Olympics gold medal, the 2001 World Championships, and 2005 World Championships with 3 different partners.

Khary aka Icuk Sugiarto
He is a former Olympic gold medalist and world champion for Indonesia, and now represents the United States. At the age of 31, he is regarded by many, including his peers, as one of the greatest doubles players of all time. His versatility in doubles is unmatched, having won the 2000 Olympics gold medal, the 2001 World Championships, and 2005 World Championships with 3 different partners.

Ije aka Heryanto Arbi...
He played badminton at the 1996 Summer Olympics in men' singles. He reached the semifinals, where he was defeated by Poul-Erik Høyer Larsen. He also lost the bronze medal match against Rashid Sidek.

He won two medals in the IBF World Championships. In 1995 he became world champion in Lausanne, defeating Park Sung-woo in the final; in 1997 he won the bronze medal.

jas aka Eddy Hartono
He competed in badminton at the 1992 Summer Olympics, and he won the silver medal in the men's doubles competition together with Rudy Gunawan.

Arghhh...DREAM TEAM kita Deeeennn......!!!

Pssttt...lagi skali size M tau!!!

Kacip 2 said...
pada hari 

Team kacip...
Boleh tuntut uniform rasmi di Kedai Camel Sutera Inn!

Untuk sample,sila lihat gambar di atas! Menarik tu...endorse by Abe Deeennnn...

Jersi untuk malam pertarungan 'meh-meh' Thomas Cup..akan dimaklumkan kemudian melalui saluran SMS!

Hihihi...

pompom- less and handphone- less Lady Dark :( said...
pada hari 

"hahahaha...OMG! I went thru like 20of the photos before realising that they were NOT playing sepak takraw. Hahaha. Main badminton rupanya. Haha."

- weyh, are you trying to get yourself killed??!!! these guys are ready to knock you out...hehe..

anyway, your future brother in law tgh sibuk suck up kat umah. makan banyak giler padahal dah kenyang. BODEK!!!! u should check out the batik he bought for mum... she dah semangat nak gi cari baju nak padankan so that bleh buat kurung:)

to cream flag members: dont worry, your star player sihat walafiat tetapi sedikit terlebih beradab hari ni... HIPOKRITis ke?? ikhlas ke?? i donno la... oh, one more... please dont kill my sister...!

to brother long @ brother ainor ke brother azani @ brother udin (aik, nape tetiba jadi brother..?)... HELP.... HELP... i lost my handphone... adjust satu PLEEEEAASEEEE.... my birthday coming soon :)....heheh... patut la panggil brother:)

anyway, official pompom girl tak dapat dtg rabu ni... baton pas kat bini pali :)

gosen said...
pada hari 

to jass,
tackel anak boleh.. xkan tackle 'in law' fail kot!!!

meh meh thomas cup sungguh mendebarkan tambahan di mlm mkn besar Gong Xi Fa Chai

bujang (OUT-LAW) said...
pada hari 

huhu...best jugok duk rumoh mertua ni...makanan banyok,WESTERN saja! Semalam pun makan di Old Town White Coffee..wah2! mampus rm48...ados!

Walaupun fizik dibelenggu bakal mertua namun mental ini tetap focus pada game rabu depan...Abe Deeeennn jgn risau, ambo tetap training dengan menaiki basikal walaupun di rumah bakal mertua...ditambah dengan gizi diet ala2 pemain denmark!"

Pali KADA...
bakal mertua suka bangat dengan ambo!huhuhu..

nBlade said...
pada hari 

to jass,
tahniah bejaya menwan hati mertua

flashback....
to jass,
good news for you: mertua x expect dpt dpt menantu hensem. Itu satu advantage utk anda <-- tahniah anda berjaya menggunakan kelebihan tersebut

keep on training for meh meh thomas cup

ahli sebulu said...
pada hari 

to jass...
Ibarat nak ambil anak org ni mcm nak ambil bunga la..ambil bunga saje cepat layu..so kena ambil bunga sekali dgn pasunya baru tahan lama...benda yang elok tak baik ditangguh-tangguh so cepat2 la buat ape2 yang patut...hehe

to team kacip..
spt biasa team sebulu tak akan byk komen dan bg saiz baju ke apa ke...ia akan dibuktikan dale court nanti...masa tu la baru tahu...

abe deen napoknyo gelaboh sket sbb belum pernah berduet nga jass...takut tok smake...tentange hebat ake dibui oleh yap dan kim...

nCode said...
pada hari 

aduhh ayat pengalaman yg syahdu
sungguh dlm maksudnye.... ok setuju
amik skali nge pasu2 supaya sentiasa segar

kpd ahli lain,
kalu jadual training pack sgt pon,
masuk la blog skali skala release tension

p/s:bahaya menghadapi meh meh thomas cup dlm keadaan tertekan!!!
saiz M deh

palekure said...
pada hari 

hadioh saguhati pun ado jugok nati male rabu ni,berupo kulit etok yg d sign oleh cikgu kasmah...
buat yg hilang hanfon tu,mai dtg umah nk bg pree...pilih jer nk model mana..
1.ericson(p60)
2.NEC primero sx line 010
3.motorola startac(buleh lipat punya ni)
4.sagem mobikom 018
5.model buih sabun(leh sangkut kat leher)

Size M Jugak said...
pada hari 

Dear Kimi

Aku punya baju pun size M jugak.

Nuat yang hilang hanpon ada satu lagi alternatif

1. Motorola MicroTac II (antena patah sikit jah, bateri rasonya ko doh)

tok sohor baju saiz m said...
pada hari 

Serabutla dgn pok2 hok duk bui saiz baju ni..kimi oyak doh buke hadioh baju hadioh go lain dio nok bui nyo...

saiz m jugak,

mu toksoh bui la motorola buruk mu tu..aku tahu doh antena dio keno ikat nga getoh..pahtu nok cari line kena gi muta2 ble2 cari...

Bujang - Pulang dari Bukit Antarabangsa said...
pada hari 

Kepada tim-tim yg bertanding sila tgk link2 yg disediakan dipage atas! Boleh tgk teknik2 permainan terkini oleh player2 terkemuka dunia termasuk Punch Gunalan vintage shot (1974) tertunya khas utk abe Deeennn tersayang dan diingati selalu!

Abe Deeennn...soal keserasian tidak penting!Tektikal 'speed' @ 'power' penentu kemenangan...plus jgn lupa bertawakkal!

Bard & Pali nampaknya fully-fit masa lunch td...

baru balik rumah 'mertua' said...
pada hari 

Administrator msg:-
Cuba adaptasi skill-skill yang dipaparkan pada match malam jumaat nanti!!!<--- match gapo pulok mlm jumaat? tu ore suruh nikoh cepat!!
angau nih

Bujang (RM12k;dimanakan ku cari ganti...) said...
pada hari 

ahli sebulu said...
to jass...
Ibarat nak ambil anak org ni mcm nak ambil bunga la..ambil bunga saje cepat layu..so kena ambil bunga sekali dgn pasunya baru tahan lama...benda yang elok tak baik ditangguh-tangguh so cepat2 la buat ape2 yang patut...hehe!
<---Soalnya,pasu kecik tp mahal kok! Rm12K utk hantaran seperti sudah tidak mampu di-nego lg! Conclusionnya...LAMBAT LAGI LA KOT!!! Melainkan ada endorsement dari CAMEL MALAYSIA S/B!

spekulator said...
pada hari 

ceh! tghr td ada pelawaan berunsur rasuah dr team kacip...
syukur alhamdulillah aku masih berupaya menepis godaan nasi ulam tersebut.

bujang tak lapok! said...
pada hari 

Ehh...td tu bkn rasuah player team Sebulu...tp lebih kepada rasuah GM Camel Malaysia S/B utk endorsement kawin!

kot2 mana...tgk prestasi esok sama ada majlis makan2 td memberi kesan atau tidak kepada player team sebulu!

spr rasuah bpr said...
pada hari 

Corruption is a general describing any organized, interdependent in which part of system is either no performing duties it was originally intended to...

nasi ulam said...
pada hari 

strategi semata-mata...

pucuk ketereh ulam raja,
ikan patin cicoh budu,
majlis makan saja-saja,
nati berlawan jgn ter'kedu'

Lady Dark kot...? said...
pada hari 

ermm... kalau tak dpt gi, bleh tinggal saiz baju gak ke??

.... sebab sume org pun ada... nak gak...

Lady Dark kot...? said...
pada hari 

ermm... kalau tak dpt gi, bleh tinggal saiz baju gak ke??

.... sebab sume org pun ada... nak gak...

dari Bukit Antarabangsa said...
pada hari 

"Ibarat nak ambil anak org ni mcm nak ambil bunga la..ambil bunga saje cepat layu..so kena ambil bunga sekali dgn pasunya baru tahan lama...benda yang elok tak baik ditangguh-tangguh so cepat2 la buat ape2 yang patut...hehe!"
<-- sangat mendalam... akan ku postkan pada page friendster ku...

"Soalnya,pasu kecik tp mahal kok! Rm12K utk hantaran seperti sudah tidak mampu di-nego lg!" <-- bukan pasu yang mahal... tapi bunganya... keke...

pastu buat mereka2 yang offer hp... rasanya amat berminat utk memiliki hanfon yang antenanya boleh pusing2 tu... tp kat kedai mesti takde kan.. tu pasal beli hanfon biasa je. thanks anyways guys...


and good luck esok...!

dari Bukit Antarabangsa said...
pada hari 

"Ibarat nak ambil anak org ni mcm nak ambil bunga la..ambil bunga saje cepat layu..so kena ambil bunga sekali dgn pasunya baru tahan lama...benda yang elok tak baik ditangguh-tangguh so cepat2 la buat ape2 yang patut...hehe!"
<-- sangat mendalam... akan ku postkan pada page friendster ku...

"Soalnya,pasu kecik tp mahal kok! Rm12K utk hantaran seperti sudah tidak mampu di-nego lg!" <-- bukan pasu yang mahal... tapi bunganya... keke...

pastu buat mereka2 yang offer hp... rasanya amat berminat utk memiliki hanfon yang antenanya boleh pusing2 tu... tp kat kedai mesti takde kan.. tu pasal beli hanfon biasa je. thanks anyways guys...


and good luck esok...!

Yap dan Kim said...
pada hari 

lepas termakan nasi ulam belanjaan team kacip tiba2 rasa nak bagi mene ko pok dio jah...

tapi di sebelah ptg pulak kapten sebulu (cikgu kimi) menalipon dan tanya saiz baju..hehe..mcm gerenti mene jah...semangat terus bertukar jd nok mene do'oh..ingat kena letok balik duit nasi ulam tu..huhu..

spekulator said...
pada hari 

anti corruption :)

ahli sebulu said...
pada hari 

to spekulator..

mu keno main ssedap male ni jange duk buat main-main...kalu maso mato 14 jange duk panda2 start reko..start biaso jah...kapten kita oyak baju saiz M takdok, kalu mu ambik saiz L jugok gano...

spekulator said...
pada hari 

aloh laa.. kalu aku gi makan nasi ulam kemarin maybe bulih tambah sikit saiz aku. huh! silap sakan weh.

Team Kacip News said...
pada hari 

Lepas Azri pemain team kacip menarik diri dari pasukan atas sebab peribadi puok aku nak ganti dio dengan merak coach tapi merak coach pun tak leh main jadi puok aku pun call selin cikgu hasim kg sireh dio balik rayo cina royak nak main...

Hari ni call kato tok leh main pulok nasib baik laa sek mu kalu tidak hadioh juara pasti dok alit pok kacip doh.

Kacip said...
pada hari 

Kacip... Boleh!!

confident said...
pada hari 

bawokla nok bawok selin ko, markis kido ko, peter gade ko, chong wei ko, koo kien kiat nga tan boon heong ko pok2 sebulu tok gentar sikit abuk...

kate galo said...
pada hari 

Team sebulu nasib baik male ni sebab tuke main flash tak mari male ni maklum le abe ngah tu fobia dengan flash kamera..

Harap2 ade laa hok bawok kamera male ni....

TEam KAcip said...
pada hari 

hoooo pah kemano habis puok2 sebulu nii senyap tok kukok nii...

Gong Xi said...
pada hari 

Nmpaknye atlet2 masih dlm percutian
tahun baru cina

Team Kacip menyambut perayaan kali ini dengan kejayaan!!! Kacip Boleh

Kepada team sebulu, demo main sedap doh tapi Kacip sedap lagi!!

jefferson said...
pada hari 

Cikgu Kimi...
ambo nak mtk video hok demo ambik malam tu...nak upload kat page ni...

mtk ngejas ke email kalu boleh...etikus@gmail.com

atau pun bg ke sesapa hok mudoh ambo nak ambik video tu!


Jas/Udin vs Cikgu Kimi/aino
15-13
jas/ustaz vs cikgu kimi/capt azani
15-13

boleh rematch...ambo tunggu official requisition !!!

Reuter said...
pada hari 

berdasarkan keputusan di atas...

Maknanye ada player yg pulang tanpa sebarang mata

ambo sokong rematch slaluh

Jeff (watak jahat film ALI SETAN) said...
pada hari 

Saudara Bard 5'9" ? 95kg++...

Ambo mtk maap...baju fleet bersaiz XXL simbol kejuaraan tim kita tempoh hari telah dipow oleh sepupu ambo (yg mirip benar dengan demo) tanpa ambo sedari...

So...ambo mtk demo request dgn cikgu kimi agar dapat menukar saiz yang bersesuaian dengan susuk tubuh montok demo di KEMBAR SPORT...

Bard... maaf lagi sekali...

Tim kita...tim tak terkalah!

Jean Dika Dika said...
pada hari 

Kepada sesiapa yang berkenaan

Cikgu kimi meme lagu tu sokmo dio tak main sunggoh lah mano (merujuk kepada tak leh point), sajo nak layan guu main jah,

Tapi gak hok peliknyo nak2 kali game peloh pah bulu......

Jali (watak alim film ALI SETAN) said...
pada hari 

Jean Dika Dika said...
Kepada sesiapa yang berkenaan

Cikgu kimi meme lagu tu sokmo dio tak main sunggoh lah mano (merujuk kepada tak leh point), sajo nak layan guu main jah,

Tapi gak hok peliknyo nak2 kali game peloh pah bulu......

__________________speechlesss!!! kenapa cikgu kimi dikutuk sedemikian rupa!hahahahhaaaa...

reuter said...
pada hari 

admisnistrator,
kalu ada gambar 'moment of the night' : terpaan di jaring tapi out di belakang court sendiri
Sila upload dgn segera!!!

park jo bong,sigit bordiyato, paul eric hayer laursen n geng sdg menanti photo tersebut setelah mendegar report dr 'scout' yg dihantar ke wakaf bharu tempoh hari

p/s: kejadian terjadi semasa perlawanan ke-3

tali reket baru said...
pada hari 

This is official requirement..

rematch utk game cikgu kimi/aino vs udin/jas...

tapi kalu mene pok cikgu kimi pun mesti udin kato dio tok main ssungguh sebab buke tournament..

Farouk (gagak hitam) said...
pada hari 

Try tgk gmabar...kalu layout problem...mtk ajukan report non-conformance kepada Abe Nor Kompressor (pengarah projek blog) kita.....utk tindakan lanjut!
tak tau la gane nok buat...!tp rasanya ok doh kot!

Capt....Penat ni...nak mtk elaun bulanan la pulok!!!

This is official requirement..rematch utk game cikgu kimi/aino vs udin/jas...<---Abe Deenn ready...ambo pun ready! tp tokse la main saja2...kurang2 roti sardin kepada pemenang!huhuhuhu!!!

farouk lagi said...
pada hari 

admisnistrator,
kalu ada gambar 'moment of the night' : terpaan di jaring tapi out di belakang court sendiri
Sila upload dgn segera!!! <---Sorry...takdan nak ambik,kejadian berlaku sangat pantas dan unpredictable!!!Mustahil player tersebut mahu mengulang tayang...IMPOSSIBLE!!!TAK AKAN punyaaa...


park jo bong,sigit bordiyato, paul eric hayer laursen n geng sdg menanti photo tersebut setelah mendegar report dr 'scout' yg dihantar ke wakaf bharu tempoh hari <----sehari selepas perlawanan,kita ada menerima 7kunjungan daripada indonesia...dan 2dari Jepun...dari England takde!Perlukah kita berwaspada??? Serahkan tugas pengawasan kepada captain kita....

As Asmidaaaa........ said...
pada hari 

This is official requirement..

rematch utk game cikgu kimi/aino vs udin/jas...

tapi kalu mene pok cikgu kimi pun mesti udin kato dio tok main ssungguh sebab buke tournament..

REmatch Sure Boleh

Gerak subuh bangun subuh
Sedak tulih kalu ado moda gak !! (')

KamKam Moment Of The Night said...
pada hari 

Merujuk kepada game yang melibatkan moment of the night, doh laa raket lepas net (batal) smash kot belake pulok kalu ado mana2 national coach tengok boleh kojol kena heart attack!!!!!

Tak sedak bedooh la mamat ni,

Maikel Jeksen aka camel said...
pada hari 

to team udin/jas..

roti sadin kecikkk...aku up lagi jadi mee goreng basoh..gano kato...berani ko dok menyahut cabare..

mamat hok semis kok blake tu bawok2 la gi blaja lagi.."semangat sahaja tak cukup untuk membawa kepada kecemerlangan"...

make tea said...
pada hari 

gambar pokdi hok kedua last tu...napok bena sedih sbb kaloh ko ije..dio sinsing lengan doh tu maso game tu kalu kiro gak...

respond said...
pada hari 

respon 1 - maikel jeksen

Jas lagu mano ni mee basoh kawe buleh sokmo kawe tau demo pun buleh jugok, napok gayonyo tak make roti canai telor laa minggu ni

respon 2 - make tea

pok di tak dok sebab nak nyabit kekalahan dio topi pun pakaidoh...

adik angkat abe nor kompressor said...
pada hari 

to respond (kawe percaya demo adalah abg angkat kesayangan kawe,ainor kompressor yg baru pulang meeting dari Cameron highland)...

Kawe hamstring (paha kanan) masa main futsal dikuala tganu minggu lepas...

tp...kawe tetap boleh rematch dengan tim cikgu kimi/ainor...ataupun cikgu kimi/captain ngah...huhuhu! sebab 2game tu...dua2 cikgu kimi kena..hahah!

jadi...ke-hamstring-an kawe itu,bukanlah alasan utk rematch...

asalkan udin bersedia...kawe tetap bersedia aje lah!

pasal mee goreng tu...kawe tetap akan order roti sardin kegemaran kawe sekiranya kawe menang...plus kopi vigra utk abe deenn..yang diingati selalu!

demo boleh order 2 mee goreng basah special kalu demo menang!satu utk sekarang...satu untuk masa depannnnn!hahahhaa...lg satu...kalu demo boleh pukul kawe tak berhaji...demo diberi credit berupa roti canai telor (hok kuning tak pecah) sebagai bonus tambahan...

Sempena nak mengundi ni (ura2 9mac)...suka kawe mengingatkan bahawa kita tetap tertakluk kepada 9wawasan yg telah ditetapkan...Abe Nor/cikgu kimi/captai ngah...sila ambil perhatian! FOKUS kepada cabaran ke-2...
* Challenge 1: To form a nation that stands as one.
* Challenge 2: To produce a Malaysian community that has freedom, strength, and full of self confidence.
* Challenge 3: To develop a mature democratic community.
* Challenge 4: To form a community that has high morale, ethics and religious strength.
* Challenge 5: To cultivate a community that is matured and tolerant.
* Challenge 6: To form a progressive science community.
* Challenge 7: To cultivate a community rich in values and loving culture.
* Challenge 8: To ensure the formation of a community with a fair economy.
* Challenge 9: To cultivate a prosperous community.

adik angkat abe deennn jugakkk!!! said...
pada hari 

Abe Deeeennnn...

Esok kita lunch di sutera Inn...bincang strategi!!!

Lawan tetap lawan...

grisha said...
pada hari 

if i can ask...

Is that loghat kelntan that you guys communicate each? tak paham sgt!

Actually what were you guys discussing? its sound seems macam nak bertumbuk?!

Confusing...but you guys just play badminton right?not tomoy,kan?

came with peace!

grisha said...
pada hari 

My dear abu, what really happening in here?!i not spy any of your nickname in here,but i knew you are the one around here!
Explain me what going on!
enthusiast into it..

Hok paka je tissot said...
pada hari 

napoknyo cream flag club ado peminat baru ni..untuk itu kito seroh kepada capt azani utk bui penjelase sbb capt kito ni ore tino gak meme cair la kalu keno ayat dio...

Azroy (hero gila2 remaja) said...
pada hari 

errr...captain azani!
perlukah saya men-delete comment miss grisha yang longjong comel lote gebu moontok dan cun macam persian cat ni?

Diharap pihak MT Cream-falg keluarkan arahan untuk tindakan lanjut...

Hok paka je tissot said...
untuk itu kito seroh kepada capt azani utk bui penjelase sbb capt kito ni ore tino gak meme cair la kalu keno ayat dio...<---adoi...captain...captain!
Prinsip biar teguh!!!kalaulah captain kita kenal akan si grisha ni...tentu captain kita akan jatuh hati...huhuhu! mustahil capt. suruh delete comment grisha..silap2 ajok main badminton lg...SUSAH2!apa2 comel lagi si Lady Dark ambo...huhuhu

spekulator said...
pada hari 

azroy said :

kalaulah captain kita kenal akan si grisha ni...tentu captain kita akan jatuh hati...huhuhu! mustahil capt. suruh delete comment grisha..silap2 ajok main badminton lg...
~end

tau puuuun.

moment of the night said...
pada hari 

grisha,
mari make budu nasi ulam dulu baru buleh phm sek2 ni kecek

kpd yg nk rematch pastikan anda berada dlm prestasi terbaik
create new moment of the night deh

injured groin pulok main bola smlm
aduh... sakitnye

Azroy said...
pada hari 

Huhu...
Memandangkan captain telah memberi arahan bertulis supaya tidak di-delete komen grisha. Maka...grisha boleh join kitorang! Lately...si grisha ni kuat yoga...maklumlah nak kawin 7mac nanti...huhuhu!

Ish..ish..kapten2! report jugak kat ummi nanti..huhu!

To grish..
those are real-psycho communication between the players! Jangan riso...kami takkan bertumbuk, kami cuma kutuk2 aje among each others!huhu...

hok paka je tissot said...
pada hari 

ish..ish..grisha nok nikoh doh ko? Frust la capt kito sbb dio tgh nok cukup kuota tu..

loni ado tigo doh dok sibok cari la sore lagi...tgk ko tuan tu tok song la nok bini rama

grisha said...
pada hari 

Lately...si grisha ni kuat yoga...maklumlah nak kawin 7mac nanti...huhuhu!
ARGHH...SPEECHLESS!AKU YOGA UNTUK SIHAT LA NGOK!

yoga? said...
pada hari 

maaf hamba bertanya... yoga ni bukan senaman lipat2 kaki ke? mcm gimnastik flexible

ada tak senaman sihat utk badminton
smash lekat di lutut???

mendiang loganathan said...
pada hari 

Yoga (Sanskrit: योग Yoga, IPA: [joːgə]) is a group of ancient spiritual practices originating in India. According to Gavin Flood, Academic Director of the Oxford Centre for Hindu Studies it has been defined as referring to "technologies or disciplines of asceticism and meditation which are thought to lead to spiritual experience and profound understanding or insight into the nature of existence." Yoga is also intimately connected to the religious beliefs and practices of the other Indian religions.
--->ambo rasa yoga ni lebih kepada spiritual!
Macam mental punya relaxing gitu.

Tapi kes2 lipat2 gitu,adakah boleh diaplikasikan dialam rumah tangga?anda2 yg dah berumah tangga bagaimana?ambo masih bujang,taktau apa2!!!sekadar meminta pandangan dan minta dikongsi pengalaman!

harun salim bachik said...
pada hari 

hok paka je tissot said...

ish..ish..grisha nok nikoh doh ko? Frust la capt kito sbb dio tgh nok cukup kuota tu..

loni ado tigo doh dok sibok cari la sore lagi...tgk ko tuan tu tok song la nok bini rama
----->ASTAGFIRULLAHALAZIMMM...

Ingat dialog Kuswadinata (Seniman Bujang Lapok) "Minahh...ini bini aku yang kedua...menurut Islam aku layak kawin sampai 4 minah...entah esok ka...entah lusa ka..entah coming soon kaa...Minaaaahhhhh!"

Anonymous said...
pada hari 

haiyaa nok bubuh lagu mano ni namo ni..tok tubek column nickname ni

Anonymous said...
pada hari 

yoga ni senaman pun buleh spiritual pun boleh..guno wak main badminton pun boleh..guno wak nikoh pun boleh do'oh..mace-mace la buleh guno atah niat jah...

ali setan jadi blogger said...
pada hari 

Anonymous said...
haiyaa nok bubuh lagu mano ni namo ni..tok tubek column nickname ni

<---sedara klik Name/URL tu. letak nickname kat situ..column URL letak www.google.com pun takpe! ni baru punya style...huhu!

abo said...
pada hari 

problem2...blogspot dah bengong ni!!!

testing... said...
pada hari 

testing...testing

udin lagu mana lutut tu.. bereh ko naye smlm? (tp xleh angkat jugok)

capt,
tq air mineral 'sokmo'
nasib mng, buleh minum air 'sokmo'

tak terkalah 1 said...
pada hari 

huhuhu..COMMENT KE-200 !!!! alhamdullilah..

masih lengoh pinggang ambo pagi ni gara2 abe cikgu kerol/abe ainor kita ni...nak bangun gi keje pun liat semacam!

Faktor2 kemenangan ambo/abe deennn;
1.usaha yg melipat2 dari abe deeennn..
2.psycho yg tidak berbelah bagi..dan ntha apa2 dari abe deeennn..
3. Determination utk roti telor kegemaran..
4. Jasny cuma ada instinct utk menang...

Overall;90%punca kemenangan 15-13 semalam adalah dtg dr abe deen..

huhu...
Akhir2 ini Cikgu Kerol kita kurang benar membawa pulang mata. Itupun 1-2point shj...

Meningkat benar nampaknya player2 kita...

Regu Tak Terkalah 2 said...
pada hari 

Hok naye tu nasib baik jah tak leh akat kalu biaso2 buleh sokmo, lambat sikit jah smale

Tak dok ko gu hok keras sikit lagi kawe sero nak make mee lagi nii

Note : Regu tak terkalah sila refer gambar makan nasi ulam diatas (gambar yg ke2 tu... hok bowoh la tu hok atas tu buken)

spekulator said...
pada hari 

mene @ kalah dh jadi adat mehne... cuma cara kita meraikan kejayaan & menerima kekalahan yg mnjd ukuran.
kpd sesapa yg ada terasa hati bila melihat team lwn bersorak & berdendang lagu kemenangan... harap bersabar yer... kuatkan semangat, bulatkan tekad utk meraih kemenangan di suatu masa nanti.... insyaaAllah.... aaaaamin.

p/s: pesanan ini ditujukan kpd abe deen (camel).
merujuk kpd perlawanan pertama smlm... mmmuahaha ('o')

hok je bvlgari rosak said...
pada hari 

biarla hari ni nok puji udin sket sbb dio main smale penuh semangat...kiro mapuh RM10 pun takpo...udin ganassss..duk ngan jasni mene pahtu duk nga aino pun mene..gila kamu! (baca dlm dialek indon)

paka kasut yonex 59.90 said...
pada hari 

tok baik jadi manggok (kalu tok pehe maksud dio tanyo jani)- ditujuke ko uding..satu maso nati mu kaloh pulok ore ake pakat sorok ko mu blako..maso tu baru tahu perasae keno mmapuh..

note: malah nok note2 eh

Org Yang Di Temu BUAL said...
pada hari 

ASIASPORT (LITA KONG)
Apa perasaan anda berjaya memenangi mee goreng challenge ?

UDING (REGU TAK TERKALAH)
Alhamdulillah, seronok, gumbira, bangga, sero kelah dan lain lain lagi.

ASIASPORT (LITA KONG)
Persembahan anda berdua memang mantap semalam ?

UDING (REGU TAK TERKALAH)
Ya, Kami bermain dengan baik penuh disiplin dan kosentrasi, mengelak dari melakukan kesilapan mudah dan itulah kunci sebenar kejayaan kami.


ASIASPORT (LITA KONG)
Apakah sasaran anda selepas ini ?

UDING (REGU TAK TERKALAH)
Err.... Kami mahu mengekalkan kedudukan ranking no 1 ini ke satu masa yang panjang (Syok Sendiri),
kalu boleh sampai tua, itu pun kalau gu lawan tak gi kursus sebab kalau dia orang pergi kursus saya percaya dia orang akan jadi bagus seperti mana yang ditunjukkan oleh Cik Asyim (Bagus ken loni sebab gi kursus)

ASIASPORT (LITA KONG)
Akhir kata daripada anda ?

UDING (REGU TAK TERKALAH)
I would like to thanks to my teammate for giving superb performance, for the fans, TV3, Berita Harian, NSTP, Nanyang Siang Pau, Tamil Ellam, Tamil Nadu and especially to ASIASPORT..

Thanks ALLL See U Soon... Bye Bye Arigatoooo. Mushi2 Manakkam Wilkommen.. Achtung. Aug Moghen Ni Hao, Xe Xe.....

Ha ha ha ha ha ha ha ..

hok mene set mulo2 said...
pada hari 

aku meme suspek ko udin semenjak 2 menjak ni... kehebatan beliau di gelanggang sudah tidak dpt dinafikan lg...

err... bila mu nak balas hok mu kalah dgn aku smlm deen?

tak terkalah 1 said...
pada hari 

Cukuplah tu...nanti Abe Deeennn buka cawangan camel di TESCO pulok karang!
Kita focus friendly match ni pulok!

Kita rasa 'feel' belasah orang luar pulak...

Bg ambo sendiri dah puas rasa belasah orang sendiri!huhuuhuu!

Lagpun lg best kot rasanya kalu kita tim-mate sokong menyokong antara kita!

Tp AWAS...jgn sesekali biarkan Cik Asyim yg aturkan friendly, Ambo serik doh kena 15-2!!!! TOKSE...TOKSE...

Ingat Slogan BN kelate;PADE DOH 18!
NO VOTE FOR BN!!!!

Ambo menunggu kebenaran dari Captain untuk delete skit comment lama2...byk sgt ni...BERAT page ni!

spekulator said...
pada hari 

belasah org xpe.. jgn jd belasahan dah ler :)

err... firstly delete comment yg kutuk tim oren.pas tu br delete yg lain... yg ms grisha tuuuu... xyah delete pun xpe ('")

Edison Chen (yg kantoi tu...) said...
pada hari 

REPORT IT-TEAM (dilantik secara sah oleh cik Asyim...)

ATTENTION: a 24 year old gal is reaching out for help to be with her Boys on the 27th of February at Sunway Lagoon for the Unbreakable Concert. Tickets are MYR88 + flight MYR 214 + sara diri MYR 250 je... to my abang2 at Cream Flag, please be kind enough to make my dreams come true to meet my Backstreet Boys by endorsing my journey of a life time (i heard Camel (M) boleh sponsor baju gak...). i accept cash and cheques only. please refrain from syillings as it will be too heavy for me to bring there. thank you so much. keep the Backstreet PRIDE alive! <--- lagu mana ni?? dekat2 RM0.5K jugak ni...TINGGI SUNGGUH MAINTENANCE pempuan nih!

Atas arahan Capt. kita yg bakal muncul dgn baby barunya...Ambo dah pun buang skit apa2 yg patut kat page kita! Cuma nak delete comment2, permanently susah skit...HTML punya coding ambo tgh belajar! Mula2 jd...pastu dok jadi...huhu!Apa2 ambo akan update balik nanti!

Lawan bola khamis ni...lagu mana? Apa taktik kita? Ambo pun nak main 1/2jam...huhu!

keto galo said...
pada hari 

Dasyat sungguh plawanan tu.. Cikgu kerol smpai ke'patahan' raket dibuatnye

Masih nick tak terkalah1 said...
pada hari 

lain kali bet reketla pulok...kurang2 abs120 atau pun yonex muscle power

sure abe Deennn setjuju!

keto galo said...
pada hari 

Dasyat sungguh game br nih.. smpai patah raket kesayangan cikgu kerol.
Patutla sblm game dia kata raket xberapo sdp. Mungkin petanda awl tu!!!

Kalu nk try nge gu gmbr no1 pon xdok mslh.. ko guano en ainor kompresor

hok guno reket pro ace said...
pada hari 

to keto galo,
ambo bereh blako nok lawe hok gambar bawoh ko hok mano2 pun...

minggu ni kito bui pelue pado uding utk dio sedak hati tp male khamis ni tok tahu lg dio buleh poin ko dok..hehe

nok timbuk org komis ni said...
pada hari 

bo la duk puji udin nyo... takut2 dia perasan pulok kito duk ngepong dia ..hehehe

Anonymous said...
pada hari 

perlawanan friendly dgn AIN MEDICARE S/B jadi pd Jumaat malam (22Feb2008).

Player2 yg ada masalah dgn hari berkenaan boleh protes secara berSMS terus kepada Capt. Azani kesayangan kita!

Sekiranya tiada sebarang masalah komitmen oleh player maka 'penamaan' calon' akan dibuat selepas Capt. selesai mendapat ilham! Kepada yg tidak terpilih jgn risau cuba lg FM akan dtg...huhu!

AK Dymaniac S/B
Hok buat botol tu...

jas said...
pada hari 

SEBARANG KOMEN PADA PAGE INI AKAN DI-DELETE! SILA KE PAGE BARU...Komen bertarikh 16&17Feb dah pun dialih ke Page baru...!

Sayang juga nak delete semua2...kot2 boleh buat bahan bukti kalau2 ada team yg tidak puas hati nak bawak kes ke mahkamah

"Kawe..kalu boleh benda ni biar boleh buat kenangan..."Cikgu Kimi aka Cikgu Kerol!

Jumpa di page kutukan yg baru...!

Archive

Web Counters
Login:Sophia
web tracker
 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

Fresh Template by NdyTeeN.