Friday, December 19, 2008

Update: Blues Lemak-Lebih: Kolestrol pun, Kolestrol lah ! .

Update 27 Dec. ; Begitu sekali Islam dibenci. Penghinaan yang tidak boleh diterima sama sekali terhadap Islam. Setakat ini, Peng-Islam di Malaysia cukup ‘cool’ melainkan jika benar-benar ada unsur penghinaan secara terang-terangan. Soal agama, orang yang tak pernah solat pun akan menggenggam penumbuk kalau agamanya dihina!


Lu mahu apa sebenarnya…?! Apa problem orang-orang yang menulis menghina Nabi kepada umat Islam.? Kepuasan luar-biasa-kah jika mendapat ruang menghina Islam?!


Aku pun tak pernah terdetik nak tulis pasal nak hina agama lain…Tak pernah! Sebabnya, Islam mengajar aku "Bagi aku, agamaku…Bagi engkau agama engkau...". Ko sembahyang cara ko, aku sembahyang cara aku! Soal agama takperlu nak bersama, takperlu nak di-Malaysian-kan! Takkan ada istilah SATU AGAMA, yang ada cuma SATU BANGSA! Lu orang cuma perlu faham dan RESPECT agama orang lain! So, Please...Stop, Jangan melampau! Peng-Islam tidak 'se-cool' yang lu orang sangka...Jangan main api! Kelak, lu yang terbakar sendiri...Sendiri Mahu Ingat! Jangan lebih-lebih... STOP BULLYING ISLAM kalau lu orang taknak kena BULI BALIK! Mat Pet yang tengah stim pun, akan mengamuk kalau agamanya dihina...Sila Beringat! Sekian Terima Kasih...


POST ASAL - Prolog: TAHNIAH untuk 50,000 hits (Since June 2007…kot?!) Untuk siapa aku perlu ber-tahniah?! Untuk Aboo & Lady Dark…on behalf UNPUBLISHED NOTES !!!, ‘her’-self…Kenapa ‘her’, aku rasa tulisan dalam blog macam bebelan bonda aku, takpun mummy Si Lady Dark! Errrkkk..Kena bebel semprit hormon-hormon semua woooo…! Maka, Tahniah untuk Aboo, Lady & UNPUBLISHED NOTES ! ! !

Edisi Tak Ter-Edit aka Edisi Celupar lagi EMOSI!
Bacaan Serios Bermula: Sime Darby nak ‘pegang’ IJN…So, What?! Kita pandai sangat kah?! Diorang bisnes…Asas kepada bisnes bukan kah untuk mengkayakan para pemegang saham. Nak labur dalam bentuk belian pegangan ingat kerja senang kah?! Takde analisa berbulan ker…? Orang nak beli rumah setinggan pun fikir berbulan-bulan…Inikan pula nak beli syarikat! Wooo..Puji-pujian…Tahniah sama lu Sime Darby! Gua caya sama luuu…

Ini bukan cerita baru, ‘swasta’ bukan istilah baru. Ini dah lama, betol…Sejak dulu-dulu. Zaman berzaman dah. Kan Malaysia nak maju. Ini juga boleh disamakan dasar pengkastaan. Ini cerita lama bebbb…Jangan pelik! Tak swasta, tak rock laaa…Hidup Dasar Penswastaan! Ini cerita untuk orang-orang kaya, Orang miskin tak boleh baca…

Soalan Oral UPSR Tahun 2020: Kenapa pada tahun akhir 2008 dalam banyak-banyak harta bercop ‘HAK KERAJAAN’, IJN yang nak dimiliki?!

Skema Jawapan : Braderrr…Ini zaman tengah meleset, bukan zaman main sampai lecet-melecet! Banyak company bungkus, buang orang. Ini zaman orang banyak sakit, sakit jantung terkejut, saham tak naik-naik. Jantung pun malas nak berdegup. IJN bakal sesak penuh dengan kenamaan-kenamaan yang sakit! Kenamaan banyak duit, boleh masuk IJN. Bila diswastakan, IJN akan jadi tempat orang-orang kaya.

Esok lusa…Akan ada pulak Company bersaiz besar, juta-juta punya niaga akan nak beli syarikat-syarikat bercop ‘HAK KERAJAAN’, syarikat berasaskan manakan dan pharmaceutical akan juga menjadi tarikan syarikat-syarikat besar untuk mendapatkan pegangan. Kita tengoklah nanti…Ini zaman kapitalis, kata lain untuk kapitalis adalan pengkastaan. Yang senang tambah senang, yang sesak maintain sesak.

Negara Korea Utara yang ditekan sejak dulu, mereka perlukan apa kalau bukan makanan. Rakyat Iraq yang sengsara akibat perang, perlukan apa kalau bukan makanan dan ubat-ubatan. Mangsa-mangsa tanah runtuh di Bukit Antarabangsa apa mereka perlukan kalau bukan makanan dan ubat-ubatan. Bila saja namanya mangsa, dalam keadaan ‘darurat’, orang tak fikir nak berjoli-joli, nak ranggi-rangi, nak pakai handphone berkamera. Namanya mangsa, mesti nak kan makanan dan ubat-ubatan.

Makan…Hari-hari kena makan, budak-budak PLKN, mat-mat ‘pet’ di Serenti, banduan-banduan di penjara pun makan 6-7kali sehari. Yang kaya bukan takat makan, tapi melantak. Dalil kepada kejatuhan ekonomi, siapa yang niaga barang makan akan bakal naik. Orang takde kereta boleh naik bas, takde ‘soru’…Nak ‘kekah’ apa? Ini asas…

Ubat…Sakit kena pekena ubat! Ini zaman, bukan zaman berbomoh-bomoh, bomoh-bomoh ni bermusim. Musim final bola atau musim pilihanraya saja. Ini zaman berpanadol, sakit kepala pekena panadol, demam pun panadol, period pun layan panadol…Kita bakal berhadapan dengan musim orang sakit-sakit, bukan takat sakit jantung, lain-lain sakit pun penyakit. Syarikat buat ubat bakal untung, sapa tak beli…RUGI! Hidup Syarikat Buat Panadol…

Minyak susut harga, kerana pengeluaran meningkat kah?! Itu semua cakap-cakap ikut teks. Itu statement semata-mata. Minyak…Tokey mana nak pakai?! Company semua dah nak bungkus, nak guna minyak untuk apa. Ini cerita lama, Al-Gore dah cakap pasal ni pada tahun 2004…Bagus apa ekonomi down, kilang tak jalan, asap tak kuar. Selamat apa, bumi kita…Sayangilah bumi kita! Ada hikmat…Tuhan Maha Bijak! Jangan lupa tengok An Inconvenient Truth! Bumi tengah tenat, biarkan dia berehat!

Maka, jangan terlalu gembira dengan turunnya harga minyak dunia (takat $38.20 - 12.15am), makin turun minyak dunia, makin meleset lah maksudnya. Kita perlu berjaga-jaga, berjimat-jimat dari sekarang. Berjimat kalau-kalau kena VSS. Pandai-pandai lahhh..Hidup mesti diteruskannn...Hidup Jalan Terus!

Soal kapitalis….Ini bukan cerita pelik, ini soal biasa. Ini cerita lapok sejak 1867. Bacalah Das Kapital, ramalan sudah dibuat 100tahun dulu. Kini sedang pesat melanda Malaysia. Karl Max, cakapnya serupa bikin. Ops…Aku bukan komunis! Aku orang Islam…

Maka…Jangan cakap kosong kononnya bijak pandai. Jangan melalak kosong! Otak kosong, gegey saje jer, baik tolong bini masak kat dapur, jaga anak! Rubissshhhh…Buduh !!! Itu pun tak boleh fikir kah?!Bacaan Serious Tamat!

Fuuuhhh…Penat membebel, macam bonda! So…Thanks untuk yang pernah masuk UNPUBLISHED NOTES ! ! ! Tak sangka, aku ingat akan mati blog ini. Apa pun, mind-set aku sudah bertukar, blog adalah sesuatu yang personal. Tempat meluahkan pendapat! Mana lagi nak melalak kalau bukan di blog sendiri. Yahooo...50,000hits dah!

*akan dieditkan kemudian...
Aboo&LadyDark


[ Read More...... ]

Archive

Web Counters
Login:Sophia
web tracker
 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

Fresh Template by NdyTeeN.