Friday, May 16, 2008

HAPPY GURU DAY ! ! !

16 May… Hari Guru! We would like to wish HAPPY GURU's DAY…to our beloved Sis Sharifah (Kak Long) and Bro Zainuddin, my eldest in-law! What's so special about my Kak Long…? She can play the guitar much….much…much… MORE BETTER than Mr. Pali aka Achemege besides another few more musical instruments! Ops...Mr.Stanly, my guitar sifoo...


To Aboo's fellas…Men aka Real Muzam (President of PERKECIL), Bob Aero (Khabarnya kena posting di Parlimen Tengku Razaleigh Hamzah) , Chan aka Mr.Bundle, Saiful Udang RXZ, Hasanol aka Senoi Pasir Mas, Haris Kurus and also Cikgu English Miss Rabia….Happy GURU Day…

(I will update the names of my friends who has joined the 'GURU-KPLI United'…So Please let me know if I miss out any names!)


To the Lady's friends... Cikgu Yanie aka Macho, Cikgu Zul Marno (bakal pengetua tadika- he loves kids!), Cikgu Wanie and... Hmm... I dont know many teacher's do I... pape pun... have a blessed Teacher's Day!


Ops…not forgetting…Ustazah Ti (Achemege's wife), Cikgu Kimi (CreamFlag), Cikgu Ije (ex-pair Rank#2 2007 CreamFlag Supper Series) …Sis Nur Fadhilah (Bro Ainor's wife), Capt.'s wife (apa nama tak tau…!) and… to everyone that we know but has yet to mention!

(we will be updating the list as we get new names)


Hmm…Talking about GURU especially KPLI- GURUs…you guys should read the 37 controversial comments at 'CATATAN PERJALAN HUJUNG TAHUN' …


So…HAPPY GURU DAY from UNPUBLISHED NOTES ! ! !

Please share your sad moment…sadist moment…or any unforgettable memories with your teacher in here…Thanks ! Let's share… !



Aboo & Lady Dark

Komentar :

ada 14 comments ke “HAPPY GURU DAY ! ! !”
archemege said...
pada hari 

Ramai jugak cikgu rupe2nya! Apa-apa hal Selamat Hari Guru semua, Jgn putus asa mendidik bdk2 zaman sekarang yg semakin 'pandai'...
Mcm2 dgr cerita psl dunia pendidikan sekarang. Bl bdk tak pandai salahkan cara cikgu mengajar tp bila cikgu betul2 nk ajar kata cikgu dera!

Aku tak tahu la apa yg korang nak

p/s: backup cikgu!

MRSM-YT Besut 1998 said...
pada hari 

sementara connection aku 45.6Kbps...

INI KHAS UTK HAZZUAR!

Ehh...Zuar! Mu ingat dok cikgu Sulaiman MRSM-Besut....hok masa assembly sokmo2 panggil aku dgn mu "Keras pedal/bebal" ?Huhu...
Nak marah jugok sokmo kena panggil gitu..rasa nakgi kepit je pale dia tu...tp apakan daya Cikgu tu bertubuh sasa...ala2 malik nor!

Pk2 semula...kerana Cikgu tu la...kita leni jadi org...ke gane?huhuhu...

So..utk hari guru!tambah lg sorang...SELAMAT HARI GURU utk Cikgu Fizik...Cikgu Sulaiman (MRSM-Besut)! Kalu jumpa dia...aku nk bg url blog aku ni...huhu!

Aku PRA Sejarah dulu! Tp..SPM buleh C4 je!huhu...

Set2 Maahad...mesti byk pengalaman dgn Cikgu2...kena share! Duk cite kat kedai makan malam2 lepas main badmnton mlm khamis tu...macam byk je peristiwa2 pelik2! Huhuhu...Mitk SHARE laa..

ben said...
pada hari 

Pengetua (Mudir) Maahad yg paling disegani Ustaz Nik Abdul Kadir...tenang dan penuh ilmu di dada..disegani oleh guru-guru dan murid-murid..tak garang tp semua org gerun..rotan murid slow je..bukan pukul murid tu katanya tp pukul syaitan yg ada disitu...

percakapannya perlahan, tak banyak cakap dan sentiasa bagi panduan pd murid2..susah nak cari guru, ustaz dan pemimpin macam dia..

spekulator said...
pada hari 

hahaha... bini aku cikgu belako..
demo nak nama hok mano so?
kalu hok ngajar di sk kutan tu nama cikgu haslida.

musykil said...
pada hari 

ada berapo orang nah bini...
Tok seko,dale minggu2 main rupanyo de pase lebih

LaDy Dark said...
pada hari 

wah2... ramai ye yang ber isterikan cikgu... no wonder la ramai my dental geng yang still single... cikgu lagi laku rupanya...

nway, bnyk je pengalaman kat skolah dulu. tapi yang paling ingat is cikgu tuisyen, Mr Raj. orangnya garang... kalau ajar rasa nak pecah gegendang telinga... lebih sanggup tak siapkan homework sekolah dari tak siapkan homework tuisyen sebab takut ngan die... and bila die marah, sampai sembur2 air liur die. tapi mungkin sebab takutkan semburan air liur die tu yang buatkan markah Ad Maths yang masa percubaan SPM dapat E trus jadi A masa SPM. thank you Mr Raj. You not only thought me Maths, but also thought me discipline, respect, to never give up and to believe that i can do it. :)

Aboo said...
pada hari 

huhu..Mr.ben,ok gk tu petua Ustaz tu, nak pukul murid kata pukul iblis tu...bijak2! Mmg Maahad byk cerita2 best...boleh bikin buku gk tu...huhu!Poklong pun byk cite ke ambo pasal set2 Maahad,mmg kelakar gk la...Ehh, Poklong apa cite ni?Msg pun dok reply ni?gi honeymoon ke?huhu...

Mr.Spekulator berbini ramai rupanya...huhu!"Kan dalam Islam aku boleh boleh kawin sampai 4...ini baru 2, yang ke 3 esok ke,lusa ke,coming soon ke..."Ayat Kuswadinata dlm Seniman Bujang Lapok! Huhu...Cikgu Haslinda rupanya namanyaa...!Steady2...khabarnya antara set2 Maahad Mr.Spek kawin dulu sekali...Tu baru Capt.!!!Sentiasa dihadapan...mendahului apa yg patut didahului...

Lady Dark...apa ni cite pasal cikgu tamil plak...ish ish ish!Cikgu tuition plak tu... Cikgu2 Melayu takde ke kat Convent tu?

Mr.Archemege..Cabaran utk jadi cikgu??byk tu...yg aku risaunya, yg jadi cikgu tu...al-maklumlah walaupun 'susah' nak join jd cikgu ni,tp...bla..bla..bla...! So..kualiti cikgu2 yg anda sekarang ni biarlah setaraf dgn Great Teacher Onizuka plus Yamaguchi Kimiko Sensei (Gokusen) gituu...walau tak mengajar mana tp didikan tu memberi kesann!!! Ustazah Ti takpe la,ngajor kat tempat yg molek doh...huhu!Ngajar je, didikan directly Tok Guru kasi...bertuahnya idop!!!

So..Cikgu2, kena ajar skit murid2 yg kurang ajar ni..huhu!Biar dia rasa skit!huhu...

LaDy Dark said...
pada hari 

jiwa india... mesti la ingat kat cikgu indian first!!! haha!

kat convent dulu tak ramai cikgu Malay yang menyerlah sangat... tapi bukan semua... jangan ada yang terasa plak... cikgu Malay yang best2 mostly jadi admin... mcm Puan Latifah... tegas dan bijak orangnya, tapi jadi PK HEM, and dah jarang mengajar...rugi... rugi...

tapi rasanya budak2 yang kurang ajar ni dah takleh nak buat ape dah... dah jadi buloh, tak leh lentur dah... parents yang kena main peranan... sendiri punya anak, sendiri mau ingat la...

ben said...
pada hari 

cite maahad mmg byk..mmg buleh buat buku pun..tp kat maahad takde cikgu india mcm kat sekolah lady dark..

RemaungNegung said...
pada hari 

Happy Gawai Day ...

"Ku Hulur Salam Seharum Tiger Beer, Kasih Sayang Sejernih Ai Langkau, Setulus hati seputih Barcadi, walaupun dosaku sehitam Stout, ku mohon ampun sebanyak RM10 x 3 tin Stella.. maaf ku pinta sampai palau,
tuak arak sama tau di langgak, segulai sejalai bersama tajai..
Selamat Hari Gawai Gayu Guru Gerai Nyamai
nyangkung ngirup ke bala kitai...!

Anonymous said...
pada hari 

hehe..slmt hari guru kepada semua guru2 terutamanya yg terlibat dlm acara menyingkirkan aku dari sekolah . jasa cikgu ttp dikenang. no heart feeling.

kepada kawan2 kpli,
biarpun baru selangkah menjadi guru,pastikan kita menjadi guru yang berjaya.

-selamat hari guru-
real muzam

Aboo said...
pada hari 

Huhu...apa plak isu2kan cikgu india ni..huhu!Tp..ustaz ravi tilawah interaktif tu ok gk tu!huhu...

Yoo..stan!Apa ni...semua jenis arak2 yg haram lu sebut ni..?Stella Rm10,3tin ka?huhu!Kitorg minum air tebu je..huhu!Anyway...happy gawai bro! Ops..stan! I guess my final destination was Penang la...HOPE SO! A lot of memories dgn lu kat sana...yg aku ingat;

1...Show stampede kat Farlin kot, aku dgn niko plus geng2 ugly men je yg tgk!Fun fair..huhu!

2...Beyond contest, lu pakai tiger punya strap tu dgn baju bulu tiger tu...Seram gua tengok!

3...Actor Studio,lu solo dasat!

4...Bukit Jambul battle of the band...stampede dpt no.2 kan?!

5...Kat Komtar...lu bawak lagu "You give love a bad name...YOU GOT IT!!!"

6...Apartment Mark tingkat 12 tu!yang Si Jenny budak Polimer terbaring lesu tuu...Ish! (off-record)

Well..hingga ke saat ini, gua taktau plak lu sgt 'menjadi'! Bangga sama lu bro..huhu!

Hope...studio ala-america yg berkaca tu menjadi kenyataan...aku chop share aku!huhuhu...Apa lagu lu Stand Strong je aku ingat!Yang ciplak2 lain tu...kurang dlm ingatan!Sweeping tu aku minat, hingga skrg aku practise tak dapat2...huhu!! Tp..permainan gitar aku lu jgn pandang sebelah mata skrg tau!huhu..Setakat picking full tank, Blues Saraceno tu...dah boleh!huhuhu...

Bro Men...Harap dpt melepak dgn lu kat Penang nanti dgn membe lu yg nama Burg tu (yg satria bermasalah tu!) huhu...See you Bro...


SELAMAT HARI GAWAI LA PULAK!!!

Rabia said...
pada hari 
This comment has been removed by the author.
Rabia said...
pada hari 

Aboo hampeh! Aku harap aku tak dapat murid yg mcm dia.

-comment yang takder kaitan. saja nak balas dendam balik.

Archive

Web Counters
Login:Sophia
web tracker
 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

Fresh Template by NdyTeeN.