Sunday, May 11, 2008

Celebrating Mothers...

Hmmm...May 11, Mother's Day! I just wanna wish my mother Hajjah Aishah Salleh, 61years old...veteren WANITA UMNO member... single mother...the one and only mother to me... a happy mother's day...!She didn't give me permission to expose too much of her on this blog since she has quite a negative impression on blogs as it is said to be one of the reasons her BELOVED PARTY LOST!

Just wanna to share something... Last night, my family celebrated Lokman Hakim's (my brother's son) 6th birthday....All my 4 siblings and in laws were present. My brother treated us with KFC. What was interesting was that Lokman cried after we all sang an out of tune happy birtday's song, too happy perhaps..?!Just remembered the song lyrics....

"Selamat Hari jadi..Selamat Hari jadi...Selamat Hari jadi Lokman...Semoga panjang umur...semoga murah rezeki...and bla...bla..blaa..."

For his 6th birthday, Lokman got my keyboard which Bro Peyol wanted to buy it RM80 from me last year...huhu! I was lucky I had something i wasn't using to give my nephew as a present...
Anyhow...All this is about happiness! I knew my mother was happy being with her children... although some of us never listened to her...(that would mean ME!) and her naughty but adorable grandchildren... But i have to say that when she lectures... It hurts the soul! huhu...

ABOO


My mother is no hajjah... no grandchildrens yet (that would probably be my fault and also hers for not letting me marry early, haha!)... a 58 year old BARISAN supporter... a wife and a mother of three...and looks like sharifah aini or Dr Torres in Greys Anatomy!... Rasul Bee binti Mohd Ismail... yup, she has a wierd name... she blames my indian grandfather for that... but i think its cool anyway...

So wat do i say about my mom... she nags...ALOT. she controls my life ...ALOT. she refuses to listen to excuses and wat she says goes. she basically has the veto say in my life. but im glad shes like that. because of her, i am one week away from being a dentist. because of the values she forced into us, i am a trustable, honest and dependable person. because of her, my two sisters are each in Medical and Pharmacy courses. its because of her believe in us that we are who we are and well cared for.

Anyway... i would like to wish my mummy the Happiest Mother's Day. Hope you like what we bought for you this year! :)

LADY DARK


So... Our hope is that all of you take this once in a year oppurtunity to say Happy Mother's Day to your mother... If you are too shy to do so, we invite you to immortalise your favourite memories with your mother in this blog and may it count as an unsaid wish to your mothers.

Aboo & Lady Dark

Komentar :

ada 21 comments ke “Celebrating Mothers...”
ben said...
pada hari 

cute la lady dark masa kecik..ehh ko gambar aboo tu...

sempena mother's day ni, aku pun nak ucap gak kat mama aku Hjh Nurmah Hj Jaafar walaupun dia tak buka blog ni..selamat hari ibu to mama..jasa2 mu memang tak terbalas..

juga for umi utk anak-anak aku, you'll be a great mother and that's for sure...

Aboo said...
pada hari 

Bro Ben memang steady la...msg skit post comment slaluu!Huhu...tu Lady Dark la tu itam gitu tuu..huhu! Mak ambo tak benar ambo publish gambar dia, dia dok suka blog2 ni semua...VETEREN ARM-NO la katakan...huhu! pandangan terhadap blog selalu sinis...

So...kawan2 yg lain, Capt...Pali Kada, Long, Meghe, Bard, Udin, Kimi, Zuar gebeng, Akagi dan hok mana2 nikah doh tu...tokse wish ke Ibu pada anak masing2..huhu! tgk bro Ben kita tu...steady je?!

Huhu...menurut Capt. hadiah utk isteri tersayang pada hari ibu...Voc3 (eh apa nama ubat tuu?!) huhu...gitu la lebih kurangnya!takleh lebih2...Capt. dah warning! huhu..

archemege said...
pada hari 

Kompem gambar lady dark.. kalu gambar aboo sahih tak cute!

Selamat Hari Ibu semua. Terutama sekali kepada mama aku, syukur dapat ibu macam mama. Tidak lupa kepada ibu kpd anak aku dengan ucapan jom cuba jadi ibu bapa yang sebaik mungkin!

melayu+India+Siam+Jawa said...
pada hari 

aku pom nak wish jugak happy mother's day kat ibu sendiri,ibu angkat,bekas bakal ibu mertua dan tak lupa ibu(umi) kepada anak-anakku dengan ucapan jom kiter tambah lagi sorang tahun 2009 ni.

buat Aboo....
takpo ko nak eish dale page ni sebab tgk nama yang aboo mention (kawan2 yang lain) tu takdok pun nama aku.

Chow

Partner Abe Ashim! said...
pada hari 

Olo lo loo...Simmmm! Demo ada dlm hati kawe! Selamat Hari Ibu utk bini demo..huhu!

Jangan kecik hati...huhu! Kawe apa pakej special la utk demo...nanti publish, demo org pertama kawe mesej! Huhuhu...

Masa agak terhap! Esok presentation SPC...huhu! Modul belom siap lagi nih...huhu!

VCO31 said...
pada hari 

Nama hadiah tu VCo31 baik punya terbukti berkesan kecuali seorang sahaja huhuhu... hok seore tu ada masalah kali, tok jadi...

Rabia said...
pada hari 

hehe...tumpang lalu =)
Happy mothers day to all
(jejak kasihlah pulak kan...hehe)

Aboo said...
pada hari 

Huhu...Abe Sim, jgn kecik hati tauu! huhu...Sekali lg dibgtau bahawa, kekanda sentiasa dihati adinda....misai dan janggut nipis kekanda sentiasa adinda kenang selalu!

Hmmm...apa ni promote ubat
kuat nih?huhu...Kesianlah kat 'budak-budak' yg baca nih...huhu!!!Daripada ramai2 pengguna sorang je yg tak berkesan??!huhu...teknikal tuu..bukan salah ubat tu kot??!huhuuu...

Hmmm..tak salah bg extra wish kat bini2 masing2...apa salahnya....tau lah ada diantara kita yg belanja si bini makan western la...McD la...KFC...huhu! Ok apa...utk ibu2 kita pun apa salahnya...mmglah confirm diorang tak buka,tp yg diorang taktau tu kan nama 'IKHLAS'!

Ohhh...Miss Rabia, terjumpa link lu kat tulisan "CATATAN PERJALANAN HUJUNG TAHUN", 2-3hari lepas tgk2 balik tulisan lama...klik kat nama lu boleh plak pegi ke profile...tu jumpa lu punya blog tu...
Apa...Thanks singgah juga..at least lu tak macam sesetengah org....org2 tuuuuuuuuuu! So...next tulisan...boleh je lu kasi pandangan luuu....cikgu mesti banyak idea punyaa....So...sesiapa yg ingat isu "CIKGU KPLI-Sebagai jalan mudah" yg didominasi oleh Cikgu Men aka Real Muzam dan angkatannyadulu tuu...yg ditentang hebat oleh Bro Ben, Akagi, Mr.Archemege dulu tuuu...Sila ke Rabiasensei.blogspot.com! Untuk sementara link dibuat, klik kat muka minah nih....utk check cikgu Rabia punya tulisan...English!!!!Mesti cikgu english darjah3 nih!!!
Hmmm...cikgu rabia...connection GPRS broadband aku...
tak membenarkan aku load blog lu pada ari ni....tp blog lu akan di-link-kan segera di blog ini...! huhu...

Hmmm...Lady Dark?! Masih tak beri apa2 komen..?! COmel apa masa kecik...tembamnya membawa ke usia 24thn ehh?!tu yg mahal tuuu....Mummy maintain dari muda sampai ke umur 58 eh?!huhu...
Si Adik(1) dan Adik(2) ni...??Manaaaa...??

LaDy Dark said...
pada hari 

Where's Mr Perpaduan...? bro... kalau bro tau brape juta kali aboo sebut2 pasal bro dalam sehari mesti bro tak heran pun die TER miss nama bro sbb dari situ bleh nampak betapa sayangnya aboo pd kekandanya (...ok i better stop before this starts to sound gross!)

Aboo...
bukannya taknak bagi comment...nak sangat cume tersengih2 bile soal ketembaman masa kecil dibincangkan...keke...adik (1) and adik (2) masih belum boleh di feature kan ... takut hilang spotlight kat kakak diorang, haha!

anyway... nape takde orang share cerita pasal mak masing2? let me share la...

kitorang tiga beradik memang tak pernah skolah kat asrama... always sekolah harian. so before masuk matrik, i dapat offer from UTP. masa pergi tu my parents hantar. masa tu my mom ejek2 la i, kata mesti i rindu rumah la... mesti i call tiap2 hari... mesti i nangis je. memang dalam hati ada rasa takut gak sebab first time dok asrama. bil dah sa,pai, trus daftar and dpt bilik. lepas kemas2 bilik, my parents pun kena balik la sebab nak start orientasi. masa nak balik tu my mom tanya la i again- ok tak nak dok situ..? i kata ok je sbb macam best plak dok jauh... masa my mum peluk before die balik tu... first time tengok my mom menitiskan air mata... e'eh, die plak yang sedih... terharu ar masa tu and masa tu baru sedar, rupa2nya sume yang die ejek2 tu merujuk kat die rupanya...

archemege said...
pada hari 

Arghhh Aboo & Mr perpaduan; ingat sokmo?berjuta kali sebut nama? Diharap tiada apa yg tidak diingini berlaku diantara kalian demi memelihara selera makan ambo yg tidak seberapa nih!

Tembam la pulak! UTP?double degree kot Lady Dark nih?'Ambo & batch' sempat jugak berkongsi kampus dgn UTP tu setahun sebelum digadai sepenuhnye kpd UTP. Sempatla berkayak dekat tasek lombong tu!

Anonymous said...
pada hari 

MAKIN HARI MAKIN LASER PULA PENULIS ABOO. AKU TERTUNGGU-TUNGGU TULISAN KEPOLITIKAN KAMU.

AHHHH...SELAMAT HARI IBU UNTUK BONDA TERSAYANG, DATIN HJH. ROSNANI CHIK. DIUSIA 65THN IBU TETAP MUDA DAN JELITA.

Shafina
Tidak mengerti relevanya UMNO&BARISAN dgn HARI IBU!

ben said...
pada hari 

Datin Hjh Rosnani Chik tu artis lama tu ke????

Roger & Out Clear said...
pada hari 

Saje je nak nyakat Aboo,maklumlah lama tak jumpa...kalu tengok pun tengok dalam ni saje tapi terlindung dek topi.Mcm kata Shafina tu..
Maaf,tak dapat jumpa minggu ni kat creamflag training sbb Mr Walkie Talkie buat program ke Laut..menyandat sotong tp itu bukan tujuan utama.Tujuan utama utk menyelami kepayahan nelayan yang memberi kita makan makanan laut yang enak2 tp kita pun nak tahu jugak kesusahan dan keperitan dilambung ombak dsb.saya balik hari sabtu,tapi untuk makluman,walkie talkie tetap dibawa untuk memantau dari laut pulak.
Oklah ,Chow dulu.Untuk Aboo...adik tetap dalam perhatian mr walkie talkie secara langsung @ tidak langsung pun melalui orang rumah melalui lady dark.

First time direct to Lady Dark...
sorry ari tu sebut lady dark kat khalayak,tp ini sebabnye :-
i)Masa tu terlupa nama
ii)Excited sangat sebab dah lama bercerita dengan isteri tup-tup jumpa tuan.
iii)kiter pun miant jugak citer grey anatomy

p/s-18hb ada majlis di renaissance anjuran USM utk pekerja cemerlang.isteri pun ada nama...so faham2 lah lady dark kalu jumpa dia tu

Waiyee said...
pada hari 

hey friend..thought of dropping by to say hi...wow, u guys are really cool..one in dentistry, one in medic and your youngest sis is in pharmacy?good to hear that!! btw send my regards to them...if they still remember me..haha!! so are you done with ur study? i'm back in kl already..started working 1 week ago... anyway keep in touch ya..hope to see u soon!! :D

LaDy Dark said...
pada hari 

hi my friend wong wai yee!!!!
17 years of frienship... not bad ar... tu yang she kenal my two other sis... not to brag la but yup... quite cool:) but not without sacrifice and hard work, of cos! u shud know, u completed your masters dy rite?

anyway, glad to know your working dy... hope ill be following in your footsteps soon. ope to cu in KL!!

LaDy Dark aka Sophia said...
pada hari 

since Mr Walkie Talkie tuju comment direct ke Lady Dark... Lady pun kena la reply direct gak... tak leh skali ngan reply org lain ar...

nway... takpe je panggil lady dark, cuma takut orang sekeliling pandang pelik...haha... tak sangka gak akak counter yang duk bergurau senda tiap2 hari tu wife Mr Walkie Talkie rupanya. terasa kecik betul dunia ni... ingatkan kak intan dok kawin lagi... beruntung sunguh hubby nya!

sukanya ada geng Grey's Anatomy... kumpul tak series tu...? duk cari season 4 episode 14 ni...
exam, exam juga... Grey's Anatomy tak tinggal!

anyway, sampaikan ucapan tahniah pada kak intan... 18 hb ni exam start... so takde kat area2 rennaisance kot. tmpang bangga... bukan nak mengampu la, tapi kerja die mmg tiptop... sangat peramah dan efisyen!

sampai ketemu lagi... doakan kejayaan saya dan rakan2!

Aboo said...
pada hari 

Wah..16thn tu kawan?!Last M'sia menang Thomas pun 16thn lepas juga! Semalam punya semi, Apez Hasheeeeeemm main..?!MACAM HARAM...Bagus lg Choon Han...walaupun dok beraji kena dgn BC Lai!Wai Yee punya blog..bahasa Cina daa...tgk gamba je la kita2 yg buta cina ni!

Tersentuh sungguh jiwa ambo, bila mana Abe Ashim panggil kita 'adeekkk'...ambo tertunggu Abe pd malam tu! Isk isk isk...

Tahniahlah sbb Si Isteri (Kak Intan) disenaraikan utk anugerah Staff Cemerlang! Dah Suaminya TERBILANG...huhu!

Ops..pakej2! Mr.Archemege,gua dah baca lu punya tulisan pasal Si Fika kena bertih tu,tp utk tinggalkan komen kat situ...memerlukan kesabaran yg luar biasa jika menggunakan Broadband cap Ananda ni,basic HTML je bila di-load!Page creamflag pun takbleh nak load!Gua akan postkan komen gua secepat mungkin! Jika perlu ke CC pun gua sanggup utk postkan komen utk lu..! Thanks utk sponsor dinner dan pengjagaan gitar spare 'Joe Wings' aku tu!

Bro Ainor (Abe angkat no.2..no.1 adalah Cik Ashim...) Thanks,utk sponsor penginapan...Besar maknanya tuuu!

Lady Dark...STUDY2!!!Esok dah exam ni!

Doakan kejayaan insan yg bakal dinamai Capt. Dr. Sophia Ann Murray, awal bulan depan i/c askar dia ni pakai...road block CONFIRM lepas!!!! Kena panggil Tuan/Puan lepas ni..

RemaungNegung said...
pada hari 

Aboo ... hang tu bila pulak nak jadi bapak? ... bleh aku ucap selamat hari bapak! ha ha ha ...

cheerrr!

Fleabag said...
pada hari 

aaaa..... such lovely words..i kno its late bt happy mothers day mummy.. n do use ur present soon.. hahahahaha..

Aboo said...
pada hari 

Huhu..Stan!Ishh..gua rock steady, So, no need to rush pun!Huhuhu...sampai masa jadi bapak jugak aku nanti..huhu! Tak perlu gelojoh...

Err..Adik no.1,bagus yer,rajin buka blog skrang!huhu...blaja rajin2 bikin mummy in law aku BANGGA...!!!Contohi Kaklong Ann tu...bakal ber-distinction kaklong mu itu...

Rabia Sensei said...
pada hari 

--> "Untuk sementara link dibuat, klik kat muka minah nih....utk check cikgu Rabia punya tulisan...English!!!!Mesti cikgu english darjah3 nih!!"

Perlu ker mention cikgu English darjah 3 bro. Sentap..

Archive

Web Counters
Login:Sophia
web tracker
 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

Fresh Template by NdyTeeN.