Tuesday, October 7, 2008

Happy Birthday, Rock Star!

Update:14Oct, 11.31pm


Assalamualaikummm…Lama aku tak update! Jangan kata aku keluar ber-tabligh sampai ke India. Jangan kata aku pergi mencari guru agama. Jangan kata aku masuk sekolah pondok! Aku cuma malas, menyampah, bosan, sibuk, serabut, serabai plus segala macam perasaan negatif lagi…Pasal apa?Pasal apa-apa lahhh…Ya! Hidup ini memang begitu, Cuma kena bijak adapt aje… twist-kan jadi positif maka indah lah hidup kita…Sebab aku dah twist-kan perasaan negatif tu, tu pasal aku menulis!Aku berpositif...



Jalan makin hari makin sibuk…Syukurrrr! Panas terik di tengahari…Syukur! Hujan rahmat tiap-tiap petang turunnn…Syukuuurrrr! Minyak turun lagi 15sen…Syukurrrr! Rebat masih lagi ditebus…Syukur! Paklah resign Mac nanti…Syukurrr! Kita bakal dapat First Lady baru Mac nanti…Semoga sentiasa sihat untuk menguruskan Bakti!


Ayuhhh…Kita bersyukur atas segala kenikmatan dan rahmat Tuhan kepada kita…! Atas segala keperitan hidup…

Kesengsaraan hidup…Kesempitan hidup… Kebuluran terhadap duit…Kebingungan terhadap politik…Campur pulak dengan segala problem yang menimpa…Sekurang-kurangnya kita diberi peluang untuk terus bernafas atas muka bumi ini….Wajib kita bersyukur!




Umur semakin lama semakin lanjut…Jangan kata dah dekat nak mati! Sebab kita tak tahu bila nak mati…Bukan kita yang tentukan soal hidup-mati! Sementara diberi peluang untuk hidup, hiduplah dalam keadaan bersedia menghadapi mati! Lepas mati hidup lagi…Hidup yang takkan mati!


Cukup untuk impromptu 10minit! Ingatan untuk aku, Lady Dark dan lu orang semua…

Last untuk aku sendiri, Selamat Hari Jadi Untuk Aku!Terima kepada lu orang yang ingatkan bahawa aku semakin hari semakin tua usianya.... -Aboo



POSTING ASAL!!!
DISCLAIMER: I know this is not as sensational as HINDRAF barging into open houses in the name of democrasy... or our PM's long awaited desicion on if he will contest or not... or if our prisons are up to standards of atleast 4- star hotels... or the silence of Anwar, but here it goes anyway....!

And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years. (Abraham Lincoln)


ALL HAIL THE BIRTHDAY BOY! ! !



Yes... it is officially his birthday...

if there was one thing i could say, it would be that i am glad i wasnt Aboo fr the past year...

yup,loads have happened this past year for this guy... moving away from a life he obviously loved... coping with living in between jobs, coping with his Masters Degree, coping with multiple job interviews, coping with me going through my finals, coping with a new living environment, and finally settling into a new place, with a new job, new friends, new pay and thankfully NOT a new girl, haha!

but through it all, he stood tall. Always with pride and his rokok Peter by his side! dunno how he did it, but he made it...

so here it is to Aboo... may this new life (...and old gal, keke) bring you lots of joy... happiness...serenity... and fulfillment... and may you live all the days of your life...

OKAYYY... i have to admit something... i have NO IDEA what to get him for his birthday... which is probably the main reason im posting this... any ideas????

The more things change, the more they remain the same. (Alphonse Karr)


-LadYdArK-

Komentar :

ada 21 comments ke “Happy Birthday, Rock Star!”
JKR said...
pada hari 
This comment has been removed by the author.
orang perpaduan said...
pada hari 

oye,,birthday boy rupenye..tahniahlah kerana berjaya memanjangkan lagi umur didunia ini tp ingat juga satu perkara iaitu ISA,takut2 nanti asyik dok tulis dalam blog ni di cap seperti RPK.
anyway dah tambah setahun lagi.apa ada sangat pada umur kan...lagipun Hang Nadim budak kecik je dapat idea yang orang tua tak dapat.Salute u lah.
Chow.

FirAzzurri said...
pada hari 

salam..
aboooooo.. selamat menyambut hari ulang tahun kelahiran yang ke...mmm..?? 21?22?23?24?25?26?27?28?29? mana satu..??
Semoga anada berbahagia dengan segala yang melengkapkan perjalanan kehidupan anda, untuk ko ada lady dark...;-)
sophie.. apa kata bagi jer Ferrari F50 sebijik musti dia suka...;-) bukan kata dia jaaaaa..sy pun turut gembira untuknyaa...hahaha..;-)

ben said...
pada hari 

selamat hari lahir dan moga dimurahkan lagi rezeki..

aboo..umur dah makin tua, kerja baru dah ada, awek lama pun dah ada so apa lagi terus je la bina masjid tu..bila dah berdua pahala bertambah berkali-kali ganda..benda baik tak elok tangguh...tapi jange lupa jemput ambo pulok..

LaDy Dark said...
pada hari 

bro aseemmm!!
ISA???? mintak jauh... unpublishednotes sekadar wat we see, the way we see it... tidak ada niat nak menggugat keselamatan negara... tapi isu yang lebih penting di sini ialah Greys Anatomy Episode 1 &2 season baru dah kuar... best giler...!! Must watch!! :)

Bro Fir...
Ferrari F50?? Baru je google.. ada 349 bijik je kat dunia ni! kalau tuu la rupanya, bukan aboo and bro je gumbira, sy pon gumbira juga... tapi MyVi kat luar tu pon tak larat bayar bro... maybe bleh belikan model F50 yang kat ebay tu, RM200 je!!

Bro ben...
erm... masjid...? isu sensitif... pas kat Aboo!!! heheh!

Laxmana said...
pada hari 

Salam...

To Aboo :
hepi bezday la brader... hahaha! sedar2 la diri dah tua... kah kah kah!

To Lady Dark :
Pergh! Gua cayalah ngan kasih sayang seorang pompuan nih! Gua pon nak carik teman hidup woi... Dr Sophie! Carikan lah sorang due nurse yang stil single kat gua... hahahahha!

To Aboo & Lady Dark :
Gua doakan lu orang kawen lebih awal dari gua, firazzurri, daus... jadi, bleh la kitorang carik calon kat majlis lu orang... huahuahua!

p/s : gua jugak yang masuk angin keluar asap... heh!

zuarrr said...
pada hari 

kawen? molek benorr tuh..
x terurus sgt doh aku tgk budok Aboo tuh..

setuju sgt.. setujuuuuu sesangat!!!

aseeeem said...
pada hari 

LD....
loni suma kite tengok.yang terbaru SHARK.sebab itu aje yang ada kat TV.
Ambo sokonglah kawan2 tu supaya mendoakan Aboo sedar tentang membina masjid dan menambah umat,he,he

Aboo said...
pada hari 

Dearest All!!!

Thanks utk wishes sedara2 sekaliannn!!!

Taktau nak cakap apa...Speechless la pulakkk!Huhuhu...Tak sangka sungguh,Lady Dark tulis benda nih!Masa dia wish birthday 12am 7oct pun ambo tido dohhhh...Dokrok sangat keje!Huhuhu...Sorry.

Harapannya...kita boleh berkomunikasi dgn lebih kerap melalui blog ni,especially dengan abe2 ambo di KB sana!Percayalah bahawa setiap perbualan ambo diKL ni,mesti ambo ceritakan pasal abe2 ambo kat KB pd saing2 baru ambo kat KL nih!Huhuhu...

Tak kisah je,kalu ada apa2 berita yg best2 dari KB, nak selit kat blog nih!Ambo pun nak tau jugok cerita abe2 ambo dari KB,berbini dua ke?dpt anak baru ke?VC031 ke?Huhuhu..

Lagipun,ambo pun kurang benar masa untuk menulis skrg!huhuhu...

Isu masjid...??No komennnn!Byk benda unsettle..!So...takde sebarng hint utk itu!Huhuhu...Tp,kalau dah jodoh tak kemana!Huhuhu...

So..Thank You utk kalian semua!Umur ttp rahsia...Huhuhu!

Anonymous said...
pada hari 

Abu

Selamat hari raya dan selamat hari lahir yang ke 27. Semoga dirahmati oleh Nya.

suealeen said...
pada hari 

Selamat Hari Lahir.. sorry semalam tak sempat nak wish dan menjenguk.

Tak de makan²? Tak de open house? :big grin:

Anonymous said...
pada hari 

Aboo, aku ingat aku urang paling last wish bezday hang.Bukan pasai aku tertinggai bas, dak aih! Tapi urang kata, hat last ni byk ummph! Hang nak tau hang baca entri aku, malam jumaat kliwon.

Wah, hang dah 27 noo..ikut kitab Tajul Muluk (TM) 2+7=9, nombor tu power, berhantu dan perkasa. So, aku request hang kahwin masa umuq hang 27. Mesti power !

Tapi hang jgn cari bini sama umuq, sama power, aku takut nanti hang tiap minggu beli paku pasai kena paku tiang katil tiap-tiap minggu. Ganas beb!

Happy bezday kat hang.
Mai PB aku belanja hang tosai.

ABO
albanjari online

Aboo said...
pada hari 

Anonymous!

Ek eleehhh..dah la pakai anonymous!Dedahkannnn gua punya umur plakkkk...

Sis Sue Allenn...
Thanks utk wish Sis..

Makan2?Open house?Dah lepasss dahhhhh...Huhuhu!


Roger!

Aboo said...
pada hari 

Bro Ban aka Bro ABO...

Alamakkk...Bab kawin ni susah la!Huhu...Sapa taknak Broooo!Huhuhu...

Cite Kliwoon Bro tu...mmg seriau bila dibaca!Huhu...

Wish lambat?Takpe!Biar lambat asal selamat...!

Ops...Trip ke Penang belom tau lg!Kalau gua pegi sana...Gua emel Brooo...kita pekena roti kat Pekan Parit Buntar...huhu!


ROger!

Shafina said...
pada hari 

Salam Aboo

Sesaat usia berlalu sebenarnya kita mencipta seribu satu hal.Selain memori,kita juga mencipta dosa dan pahala.

Kau tak perlu tak mencipta dosa free dgn menulis apa yang tak sepatutnya kau tulis.

Selamat hari lahir untuk kau.Gunakan kesempatan usia muda kau dengan sebaik mungkin.

dan

Selamat Hari Raya


Shafina Sheikh Fadhil
-BEKERJA UNTUK NEGARA

Aboo said...
pada hari 

Shafina!!!

Shafina..Welcome back!Hahaha...Lama gua tak dpt komen dari lu..Rindu pun ada gk!Huhu...

Well...Hidup ni macam lu cakap tu la kena guna dgn sebaik mungkin!Huhu..Gua setuju!Gua setuju!Hahaha...

Errrr...bab tulisan tu!Gua sebenarnya frust jgk utk tulis soal2 kepolitikan yg bodoh lagi merapu lagi ntahapahapa nihhh!

Sbb..at the end?Benda tu berputar2 kat situ jugak!Sensasi..bagi yang rasa benda tu sensasi,tp..Selalunya Nothing punnn..Huhuhu!

So..Macam tu la! Gua dah malas nak tulis soal politics dahhh...Gua nak tulis soal2 blues pulakkk!Soal2 kehidupan...WAHhhh!!!

Gua nak share memori2 best gua sama lu orang..Huhuhu!

Gua taknak cari glamour dengan cara mencari perhatian dgn tulis soal Politik!

Yang penting,gua tak giler glamour dlm soal memblog nihhh...Gua menulis sbb gua suka menulis!Sebab gua dulu pun kerja journalist...huhu!

So..thanks utk wish tuuu!Huhuhu...So,bila buka internet check blog gua gak!Huhuhu...

Happy Eid Ramadhan utk Luuuu!!!
Maaf Fizikal & Mental..
*Alamakk..Panjang pulak reply utk lu sorang nihh...Saje,pakej gua lepaskan rasa...Huhuhu


Roger n Out!

LaDy Dark said...
pada hari 

ayoyo partner- in- crime ku... baru seminggu kerja adah frust ek? biasa le tu, mmg le susah nak biasa ngan jam kat KL ni, kalau kat KB dulu, kuar rumah 10 minit beforekerja pon sempat lagi sampai awal! atleast bos baik... ;)

Bro Laxamana!
nak suh carikan calon nurse? tak ramai kawan nurse, doktor gigi bleh ar... ada 20 org kat area sabah/ sarawak... kekeke...

Bro aseemmm!
dah baca review shark, tapi susah nak download plak.. nnt saya try lg. tp bro kena gak tenok Greys yang baru, nasib baik sy tak senang nangis, kalau tak sure dah bengkak mata!

Chain said...
pada hari 

MERIAH BEB SEMALAM,ADALAH DALAM 20 ORANG.SIAP BUKA COURT LAIN.(saje je nak nyakat Aboo)mana tahu kot2 teringat abang kat KB ni esp setiap malam rabu.Tapi sayangnye tak de orang ambik gambar...biasanya kelab penyokong yang ambik gambar .....Lady dark la ,,sape lagi.
bila nak turun KB bro....
Roger,Out

PENDEKAR said...
pada hari 

Makin tua, makin hampir....

Aboo said...
pada hari 

Bro Asseeeeemmm...

Huhu...Abe beri info utk buat ambo sedihhhh koo?!Ambo kat sini,takdok aktiviti punnn...Kalu ada pun aktiviti2 lagho je lahh!Huhu...Gi keje balik keje!Balik pulok lewat sapa kat rumohhh..Jemmm sokmooo!Huhuhu...

Pali KADA ada bgtau dohhh pasal tempoh 2court tuu..Huhuhu!Koho meriah bunyinyaa...
Harapnya,permainan meningkat jugok laa...Huhuhu!Ambo sokmo2 teringat stroke comel abe tuuuu...Bijokk tuuu!Huhu...

Ada info lain...bgtau je lahhh,ambo nak tau jugok!Huhu..


Roger ABeee..!

Aboo said...
pada hari 

Pendekar!

Gua dah add KakiSyurga's link!

Thanks utk ilmu2 agama Pendekar....


ROger!

Archive

Web Counters
Login:Sophia
web tracker
 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

Fresh Template by NdyTeeN.