Thursday, May 8, 2008

Work and Play !

Exhausted...Relieved. ..Finally...
I cant really find the exact words to describe what I felt on that faithful
30thof April 2008 when at 5pm, 2 years of clinic was officially OVER… OVER… soooo OVER…!

Clinic was definitely a fiesta that day… many making last minute attempts at finishing their clinical requirements… last crown to be issued, last tooth extraction, last Class II cavity, last review of URA… I wasn’t left out of the ‘fun’. I finally issued my last Cobalt Chrome denture which I pray the pakcik will wear. Had to bother Dr Adam who was busy at his wife’s stall to help me out with the issuing of denture. He was quite annoyed but I had to do what I had to do.

Yup, on that same day, our school had PASARIA to celebrate Pusat Pengajian Sains Pergigian USM’s 10th Anniversary. So our doctors were busy with their stalls, adding up to the chaos that day.

And what does one do after 2 years of hard work... one goes on holiday!!! I packed my bag the next day and headed to Kuala Terengganu to find peace and tranquility. Here’s a recap of my short but sweet holiday…


Day 1

I reached Terengganu by bus only to find that all the affordable chalets in town were fully occupied due to the Labour’s Day long weekend. While looking for a chalet, I got a chance to visit the Terengganu Equestrian Resort. Who would have guessed that this seaside state was home to such a luxurious place.

We then headed out of town. So I had to settle for a chalet nearing Marang which I strongly do not recommend. Stiff bed, noisy staff, small tv, no tv reception, no tv remote control, squatting toilet and shaky room… seriously, my room literally rocked. i have no idea why. The only thing good about it was that it was by the beach.

At night I was brought to the biggest Mydin in Malaysia which everyone should go to! Huge! Humongous! And I also visited Giant which was just opposite it.

Then I returned home to my stiff bed and lousy reception TV where I watched WWE Raw till I fell asleep.


Day 2

I woke up early to catch the famous Nasi Dagang. Was lucky to get there in time cause if we were two minutes later, the Nasi Dagang would have been finished. It was delicious and cheap!

Then in the afternoon, I got to enjoy the breathtaking view of the beach at the area of the airport. Many families were enjoying themselves and even horse riding. Had some sotong and ikan goreng at a stall nearby with an adorable couple who’s kindda my cousin- in- laws to be… if both our plans work out la… haha… Welcome Ba'e (he prefers his identity to be withheld, haha!) and his fiancĂ©e Nadia to UNPUBLISHEDNOTES. And thanks for the sotong and fish which you were conned to pay!

Then at night I was brought on a tour around Marang. They have this beautiful masjid. And much to contrary believe, Marang ain't so bad… not the kampong place its been said to be. Its not KL but ok la…


Day 3

Checked out of my chalet at 2. It started raining in the beautiful town of Marang. Next stop before my bus at 8 pm was the famous and controversial Masjid Crystal… I visited the much talked about Masjid Kristal. What I have heard before arriving…”bukan bleh smayang kat situ pon” and “ada reflection jin kat masjid tu” and “bazir duit je” and much more lah…

I arrived there expecting to feel the same. As I too thought of that place as being a waste of money especially if you cant pray in it. The journey to the mosque was abit confusing as it lacked proper signboards…tu pun added to my bad impression towards that place… luckily my ‘driver’ had good navigational instincts… although we did get lost once! Haha!. But when I got there, I must say that the place was beautiful… breathtaking… and it wasn’t even complete yet! And yes… it turns out that you CAN pray in Masjid Kristal, it’s the other two beside it that you cant.

And the theme park was also definitely edutaining! You could learn soo much about the magnificent mosque around the world and then realize how important that Malaysia has its own. Dunno bout you, but I see lots of potential in this place… I just hope it is developed properly. Bottom line is you should not listen what others say… People’s judgment of this magnificent mosque has been tainted by their political idealism. go check it out for yourself… then decide if it’s a waste or not… plus it is Visit Terengganu 2008… grab that opportunity.

Bus back was at 8, kindda sad to leave Terengganu, but had to go back to Kelantan… plus I'm not working yet to afford an extension of my stay.


Good Luck People!

Anyway, back to academic issues… its study week now… finals are on the 18th of May. I wanna take the opportunity to thank all the lecturers who didn’t bar me (haha!) and wish all my colleagues the best of luck… hope ramai dapat distinction, bebudak medic khabarnya SEMUA LULUS...COngats! And...Ba'e, cepat2 nikah dengan Nadia...



Lady Dark

UPDATE: Double tumbs-up each to SOPHIA ANN MURRAY and AIRIN KOAY...DISTINCTION TUUU!!!! huhu...tu je! Yang lain tu..Congrats juga!

Aboo

Komentar :

ada 57 comments ke “Work and Play !”
Tukang Grafik said...
pada hari 

huhu...teks by Lady Dark! Tp, layout tu aku yg bikin tauuu..huhu! huhu...Si Fiza dgn Beetah kalau tak komen gak, gua potong muka lu kat layout tuu!

Apa2..Congrats la! Err..Sanisah,walaupun kena extend 6bln,gambar lu tetap gua letak...huhu! Utk semangat utk lu jugak! Maka stay la kamu lg 6bln di tempat yg mempunyai pak guard yg ntahapahapa tu...yg Sabahan hidung kembang tuu! MENYAMPAHHHHH.......

LaDy Dark yg ori said...
pada hari 

TERIMA KASIH DAUN KELADI kepada si tukang grafik... cantik layout nya...setuju?

jangan le potong muka.. member2 baik tuu... diorang tgh rajin study...mungkin tak dan comment ASAP...

buat member2 medical... TAHNIAH kerana berjaya pecahkan kebuntuan 8 tahun dengan peratus lulus 100%. kitorang sebagai batchmate bangga dengan keputusan korang... berkhidmat untuk masyarakat plak pasni...

yang dental... stay ke tak stay... may the force be with all of us!

spekulator said...
pada hari 

amboi2 patut pun x blk kb last week... rerupanya bawak blk bakal isteri jumpa bonda.. huhuuhuuu

Kanye West said...
pada hari 

Huhu...Cik Sanisah jgn kecik hati tabahkan semangat utk terus stay selama 6bln lg..!

Fiza/beetah...huhuhu! Ikut suka la...mana yg senang dan mudah! Study sungguh2 skit...skrg khabarnya study group 2jam sembang pun 2jam...!huhu...seimbang tu! Ok dah tuu...

Marcel...gamber lu gue ngak terima...gue bikinin layout berdasarkan gamber2 yg gue terima kirimin oleh Cik Sophia.

Nyampah tgk pose Runin...kan?kan?kan? comel lagi si airin...Ops, airin boleh berurusan dgn Mr.Spekulator, adjustor Proton tersohor pantai timur utk sebarang tindakan utk Savy sedari...peace!!!

Mr.Spekulator...speechless! apa nak dikata..

So..semua yg ada dlm gambar! Selamat jadi DOKTER GIGI yaa... New phase of life ni...kerja dgn jadi student lain! Selamat mengharunginyaa..."WELCOME TO A GOOD LIFE..."

archemege said...
pada hari 

Comey sungguh layout itu! Kalu ada numbering lg baguih sbb sng aku nak komen posing2.. maklumla nama tak tahu!(selain drpd lady dark & beetah)

Visit Terengganu 2008;Tu la sbbnya byk2 negeri kat Malysia, Lady Dark ke Terengganu! Masjid kristal tu bole smyg tp kalu nk dgr azan dilaungkan aku rasa xde chance sbb mane ada mic dan speaker(itu apa yg dilihat beberapa bln lps, kalu ada perubahan baguih la)

Kpd bakal2 doktor gigi.. TAHNIAH utk fasa pertama dan gud luck utk final exam!

p/s: lecturer USM mmg suka bar bdk2! baik kamu berhati2

LaDy Dark said...
pada hari 

takde mic and speaker? betul ke? yang tu tak tau ar sebab aritu tak masuk dalam pun sebab...erm... orang yang tutup aurat je bleh masuk... hehe...

tapi ape yang dpt appreciate is die punya tempat amik wudhu tu duk jauh gak ar... tempat lalu lalang duk antara laluan utama masjid dgn temoat wudhu... agak weird...

anyway, thanks for the luck ya bro archemege...!

ben kenobi said...
pada hari 

nak ucap GOOD LUCK kat lady dark utk exam ni..mesti score ni sbb top student memang score pun...

bebanyak semayang hajat..doa minta terang hati dan tak gelabah masa exam..

good luck juga untuk kawan2 lady dark, dr zaza, dr suhainah..do the best...

LaDy Dark said...
pada hari 

thanks bro ben... top ke tak top... im trying my best :)

tadi ada exam percubaan untuk viva. exam ala2 interview di mana lecturer akan bombard soalan and kitorang terpaksa jawap on the spot.

disebabkan first time ada exam berformat gini, sume jawap tadi terabur gak la. mana kepala mana ekor pun jadi tak ingat. lepas sesi tu, lecurer komen. ingatkan die nak hentam pasal tak prepare, tapi comment die is "you should put on some make-up... some lipstick perhaps..." Aiyo, macam mana tu..?

ZazaToAkira said...
pada hari 

Konbanchiwaaaaaa~!!!!!! *90 degree bows*

ZazaToAkira is on your way~!!!!

Eetoo...minna-san, ogenki desuka?...XDD sowi2, ak kena tuko bahasa kt sini, nnt org laen marah

oke2... sampai dah kat blog nih, seram siot gambar tuh... aku doakan agar semua pass, distinction! stadi2...

"gua potong muka lu kat layout tuu!"
to tukang grafik, oh, arigatou na~! kiss2, kissu, chuu~! caaaa~yang kat korang. mcm yg ak selalu buat kt yamapi, kah3!

buat ben kenobi... ah, aku terharu, ingat daku dlm doamu... oh, siapakah ben kenobi itu...makacih ye, kawaii na~!

Gambatte Kudasai ne Minna-san!
Hoshi wo Mezashite! = Aim For The Star!

Airin Koay said...
pada hari 

finally. after 5 years of mental/physical/spiritual? (hehe) torture, we made it! :)

good luck kawan2 for this PRO III! let's strive for excellence.. :)

ps: i soOo like the pic. very original. maka, saya pon sudah grab itu gambar. hehe. thanks

ju-z best said...
pada hari 

cehhh... x ckp nak gambar...aku pun ada amik gak gambar2 terakhir di klinik..

fizakoma..sebab tak abes exam lagi..bapakku jgn mara sebab die dah tabligh said...
pada hari 

haha..tula klu amek kat kamera jujek msti lg wow dgn panoramic nyer..tp kamera aku pon wow gak
buat tukang grafik aka laki bestie ku, time kasih giler..sungguh bijak dan sungguh kreatif..saya nk grab tapi semua muka tu ader dalam kamera saya..mcm maner ek? knpius..
to aboo..thanx..to sopy ..goodluck..n to all retro batch..jom wat persembahan yg vogue de vas..caiyok!!

Melaka Mari... said...
pada hari 

Sly jpe aku tadi,
tgk lah publisiti yg ko wat kat internet
kecut perut aku, aku ingat apa bnda lah...

huhu,
thnks to tukang grafik..so nice laaa..so nk tak nk aku kena grab gmbr tu..(mohon permisi lady dark ;))
tp syg, x sume..hmm xpelah

k all da best sume!
fighting!!

LaDy Dark said...
pada hari 

ZazaToAkira...
thanks for stepping by! tak tinggal gak ke-jepun-an ko ek... takpe2, UnpublishedNotes ni global, mungkin ada someone out there yg faham menda yg ko ckp tuu... and zaza, Ben Kenobi tu patient ko yang tak sempat review tu... untuk keterangan lanjut pasal die, sila klik article "Bro Ainor Izimi Datuk Mahmood...Sekadar Tribute Untuk Dirinya" yg di post bulan lepas...


Airin...
terima kasih di atas tindakan pantas anda membuka blog ni dan meninggalkan komen serta meng-grab layout yang ada. promote skit blog ni bila dah post kat friendster!


ju-z best...
laaa... awat hang tak habaq yang hang pun tangkap gambaq hari tu... kalau che' tau, che' amik. tengok la camane, kalau tukang grafik sanggup edit layout nie, che' habaq kat hang noo...


fizakoma bestie ku yang tangan patahnya sudah 90% sembuh...
jgn knpius2... grab je gambar ni... pastu ko bleh delete gambar yang ada dlm laptop ko yang 100MB tu... BAZIR SPACE!


Melaka Mari...
apara la sly ni... promote blog ni tapi die tu mana? anyway, thanks for dropping by. glad you like the layout but the compliments should go to my partner in crime. tak tido malam die siapkan!



k... keep on struggling guys... 5 days and counting!!!

Aboo said...
pada hari 

Huhu...Sian si tukang grafik tu bikin layout tu eh?15minit je tu...tu tak bebetol buat lg tu!huhu..Cik Sophie emel aje gamba2 org2 yg takde tu...kita bikin lagi gempak punya layout!huhu...

Lg 5 hari exam!!!Huhu...sisa2 masa utk study group tu FOCUS la skit...lg skit je nak abis tu!!!!
Moga2 pass la belaka2...huhu!

Miss Airin...Savvy kena servis sblm nak travel pulang...

Miss Zaza...lu punya patient Abe Ain tu bukan calang2 tu...AHLI KELANTAN tu...Lu pun tau nak pakai HTML eh?dasat...boleh bikni blog!!!

Miss Fiza..tabahkan tangan mu itu...!

Miss Sanisah tak masuk eh? jgn kecik ati gua gurau je...huhu!

Apa2..Thanks join juga masuk blog ni...kekadang je tulisannya agak politik,tp UNPUBLISHEDNOTES tetap ada writer santai semacam Lady Dark tu...Ok apa,campur2 ada variasi!huhu... Lgpun sambutan tu nampaknya ada!huhu...

Hmmm..apa lg aku nak tulis ni (sementara broadband aku ni laju nih-45.3Kbps - broadband kepala otak apa nih?!)

OOhhhh...aku tunggu Beetah, Marcel (hutang 5komen!), Aza dan terutamanya RUNIN angklong-angklong kasi komen! Mr. Sly & Runin angklong-angklong, sila check kat blogship klik kat remaungnegun, tu budak Borneo gk tu..kot2 lu kenal...Stanly senior AeroAngkasa batch 2003! Tu je...


GOOD LUCK BELAKA.......


SPECIAL MESSAGE UTK MR.ANANDA KRISHNA...SI TAUKE MAXIS....

OIT MACHAAA....... APAHAL BROADBAND MAXIS KAU NI TAKDE LINE KAT KAMPUNG AKU??? MINTAK TALIAN GPRS DIPERTINGKATKAN DI BANDAR MARANG....SEGERA!!!!!IKLAN/PROMOTE CUKUP BAGUS....INI MACAM LU NAK CAJ RM118/MONTH, KAYALAH LUUUUUUUU!

ZazaToAkira said...
pada hari 

LaDy Dark...oh, sankyu2... ahaks, mane leh tinggal beb, ak dh sesat dlm kejepunan... hik3, oh, bro Ain... tau, ak dh explore site nih...

Mr Aboo... xpe2, aku ahli JEPON... html? byk gle html yg xleh guna kt cni, geramnye aku! Keke, ko silap org..XDD, ak dh sampai tahap bikin website *ak ni gle cket*. blog? tu site entertainment ak yg tah ape2...

LaDy Dark said...
pada hari 

tukang grafik...
gambar2 yang lain akan ku email kan kepadamu ASAP... maka akan lebih meluas coverage orang yang bakal memuji kerja mu itu...

zaza kawan jepun ku...
mu ni kalau baca sejarah pasal jepun takluk malaya, mu sokokng yang mana ek...? lagi satu... roomate mu si NEZI mana???

Aboo..
baru dpt sms dari ananda krishnan,die kata, broadband tu ikut coverage 3G ... kat Kelantan ni pun KB je ada coverage, Kubang Kerian pun takde coverage lagi. apatah lagi Marang. so kalau nak pakai broadband tu kena bertenggek kat tepi airport macam aritu.

soal runin... kami berlima menunggu come- back nya semula ke study group esok... kalau die muncul, akan ku paksanya comment! Marcel study kat library skrg... dah sangkut kat ex si kamal housemate aboo kot...ahaks!

4 days to go and counting...

ZazaToAkira said...
pada hari 

Huarghhhhh~....blink3...
Ohaiyo Gozaimasu~! = Good Morning~!...^__^v...Peace~!..<3

LaDyDark...isy mu ni, sejarah yg lepas jgn d'kenang. Yg baik ikut, yg buruk jadikn pengajaran. Mmg jepon jahat gle masa takluk malaya dlu, tapi, at the end, jepon gak yg halau omputeh tuh, then, kita merdeka agak cepat. oh tanah airku yg tercinta, MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

Eetoo...Nezi ka? Tah, aritu kata nnt dlu, dia tgh stadi maut tuh, ak pn serammmmmmmmmm~ tgk dia. oh, kowaii yo kowaii! Benkyu suru!

marcell said...
pada hari 

lamanye aku tak bukak blog si aboo ni...sori beb..aku tension sket 2-3minggu ni..huhu..wah seriously aku sedih coz gambar aku takde pun dlm layout tu..tak tau la mgkn aku busy kot time tu...xpe la, at least gmbr patner kesygn aku si wai ying pun xde gak...

kpd sume bdk2 budak2 medic yg dh lulus tahniah coz lulus 100% tahun ni..mmg aku terharu sgt masa hari result tu.. n nama aku sorg jer yg tak disebut masa result medic pro3tu..huhu..coz sume bdk medic lulus...

nezi said...
pada hari 

ghindu kat aku la tu sophie...sibuk je tnye aku mane...hahaha...woit seme gud luck pro 3...wargh!!!!!aku takut gler...dah la rumate si yama...poooot... tu rajin gler...seminggu dah tak tdo 24hrs beb....

ZazaToAkira said...
pada hari 

Hey nezi, YamaPi la, bkn yamapooooot~!!! Haah, zombie ke hapa xtdo 24hr 1wk straight...

Anonymous said...
pada hari 

DIUSIA MENCECAH 32TAHUN INI DIKALA SIBUK MELAYAN TUGAS KERJA,TERINGAT PULA AKAN DETIK2 PENGAJIAN DULU2. MEMANG GELABAH UTK MELAYAN PEPERIKSAAN MAKA AMAT DIRASAI APA YANG KAMU SEMUA RASA DIKALA DETIK2 AKHIR MENEMPUH PEPERIKSAAN.

SELAMAT BERJAYA UNTUK SEMUA...

Shafina
Universiti Malaya (1995-98)

zeti said...
pada hari 

eloos
sy org baru..

good luck smua..
erm sy doakan smua berjaya..
smoga sentiasa dekat dengan Allah

saya yg sopan: zeti azyytie

Airin Koay said...
pada hari 

sophie. aku dah promote blog kau kat friendster. tu pon if ade org baca photo comment for this pic. hehe

pasal my savvy, me father ckp blk rumah la baru service. hehe.

LaDy Dark said...
pada hari 

weyh... nape ada orang kul 7.45am dah bangun tapi aku pi bilik bid kul 12 tghari tadi die dah syahid??!!!

anyway zaza...
yamapoooooot lagi best ar...haha! nway, aku lega mendengar penjelasan ko tentang sokongan terhadap jepun.. keke... nasib baik ko jawap gitu kalau tak sure kak fina report kat boss die... join raja petra la ko jawapnya!

marcell kawan baik ku...
jangan la terasa beb... aku bukannya sengaja tak letak, tp oleh kerana kerja menyiapkan layout agak last minute, jadi aku tak sempat mencari gambar sume orang. tp tukang grafik kesayangan dah setuju nak edit layout ni utk memberi laluan kepada muka2 yang takde tu... so tunggu kemunculannya... ko ni poyo je stress2... tapi exam lepas je... bak kata mak ko "ko ni sume exam pun nangis, tapi ok je result!".

nezi-To....
bukan rindu... aku dengar muka ko dah nak rupa macam buku dah, so takkan aku nak biarkan ko study lebih dari aku, thats why aku nak gak ko online! keke... study molek2 weyh, jangan dok lumba study ngan roomate jepun ko tu je!

kak fina...
thanks for the luck... see you in putrajaya 28 May ni! kitorang satu batch akan ke sana untuk lapor diri kat Malaysian Dental Council... blanja minum ek...

zeti yang sebenarnya tak sopan...
welcome to Unpublishednotes! rerajin la jengok... ckp kat chique die pun dah jatuh tahap bapak datuk nenek WAJIB masuk blog ni kerana bukan sahaja die dah grab layout ni... siap letak as primary foto lagi kat friendster...

airin yang bakal distinction... drive savvy long distance BEST!

buat seluruh batch...
please go to http://mdc.moh.gov.my/modules/xt_conteudo/index.php?id=9 untuk download Borang 4. sila sediakan semua document yang diperlukan and confirmkan transport masing2 ke Putrajaya 28 May ni. yang pergi sendiri, make sure you are there ON TIME. and stop making Mira's life misarable. sendiri jaga sendiri punya Borang ar... takkan sume Mira nak buatkan... and jgn lupa bayar tambang bus k! and jgn lupe amik slip periksa kat akademic office.

chique said...
pada hari 

ala sori la kakak sofi...i xtau..hehehe

nway, good luck seme xm ni (huhuhu)

zeti said...
pada hari 

kak rom aka chique mmg over siap buat primary wakkakass

btw lady dark: best kan teganu??hakhak hot hot (aku pon tak tau ape kene mngena pkataan hot ni)

aku yg sopan laaaa...: zeti peace!

p.s: OMOP,any tips?

LaDy Dark said...
pada hari 

tips?? tunggu forwarded msg la beb... tak leh letak online benda2 gitu... R.A.H.S.I.A..!

Anonymous said...
pada hari 

sdh jelas n nyata.... we are adorable couples!! nice to knw u lady dark.. both of u are sweet!! bile nk belanje kitaorg kt heritage bay club pulak?

Aboo said...
pada hari 

Huhu...Tgklah sepupuku 2org ini,kol 6.28am kasi komen, 6.50am reply terus!Cucu Pok Leh bgn smyg Subuh tu maksudnya tu..Alim2! Sungguh alim kita2 ni cucu Pok Leh!

Hoooo...ESOK DAH NAK EXAM NI???!! Apa cite tips pun nak rahsia?!

Tak mampu aku nak tulis panjang kot2 aku tulis ni sia2...Sbbnya jarang benar aku boleh publish directly if tulis terus!


MR.ANANDA A/L MAXIS...
CONNECTION BB SUDAH MENINGKAT DARI 45.3Kbps KE 53.6Kbps...Tp pakejnya, 3.6MB...CISS CELAKA SUNGGUHH KAMU MACHA...!!!


Lady Dark & Super Friends....
GOOD LUCK ESOOOOKKKKK....!!!!


2008...TAHUN MELAWAT TERENGGANU!!!

fuchsia73 said...
pada hari 

yo!!blogging la skrg ye!hey are u all done with exams tak?cepatlaaaaaaaaaaaaaaaaa! anyway good luck for viva!i hope guys score viva D!muaaaaaaaaahhhh lemme know when ur all done!

fleabag said...
pada hari 

tsk..tsk..tsk.. going on a holiday wen ur exams are just around of the conner? mummy shld read this. hahaha

Aboo said...
pada hari 

Huhu...Dr.Fizz pemenang berpuluh awards plus rewards hasil dr dentistry course...idol Lady Dark nih!Finally masuk gk ini blog..So tulisan2 lain tnggal gk la notes ye!

Hmm...fleabag aka Adik no.1!Jaga tingkah laku...ni adik no.2 ni mana nih??main report2 plak...posto2 ke apa..?!

So..aku cuma nk ucap tahniah pada 15org dari 60-70 bebudak dental yg bakal viva lg sekali utk dpt distinction! Ops..yg semua ambik exam tu LULUS!!! So..drp 15 ni,paling tahniah utk yg kenal2 dpt viva utk distinction.....

1-Miss Airin Koay aka Pemilik Savvy! Comel budaknya...huhu!Ada baiknya servis dulu keretanya sblm nak travel...karang breakdown kat hutan grik nyesal plak!Tp..rasanya Mr.Spekulator boleh membantu dlm hal ini...

2-Miss fiza aka fizakoma yg lengan kirinya agak tempang itu...huhu!Lu kena jadi lecturer ni..bapak dia dah tabligh!Ya salamm..

3-Miss`Azza...ada di-mention tentang budak yg mengepit NST kat ketiak kanannya ini di artikel lama, BIAR MEMIMPIN JANGAN DIPIMPIN BARULAH PEMIMPIN...tp dia buat tak layan je!Bakal menetap di Kelantan nih...

4-Miss Zazatoakira ada meh2 Noriko Fujiwara budaknya..melayu kacukan tiruan Jepun yg katanya expert bikin web,tp kalau pakai multiply utk bikinin...itu lepasan UPSR pun boleh daaa...aparaa!Juga di-mention bersama Azza dlm tulisan BIAR MEMIMPIN...bla..bla..tu!Yang peliknya khabarnya review utk pesakit yg bernama Ainor Izimi Mahmood (AK) belom selesai,tp dpt juga viva utk distinction..camne tu?mtk penjelasannn...

5-Cik Sophia Ann Murray,kekasih awal dan akhir...bla...bla..bla...

Makanya,dari situ...if adik no.1 nak cakap juga kat bakal Mummy in law aku...Rasanya tidak memberikan kesan yg mendalam kot..?!huhu...


TAHNIAH utk kelima2 anda yg dikenali, lg terutamanya SOPHIA ANN MURRAY laa...

LaDy Dark said...
pada hari 

tak tau nak cakap camane...
nak kata tak happy... happy...
nak kata tak bersyukur... sangat lah bersyukur...
tapi kini buku2 yang telah dibungkus dalam kotak terpaksa dikeluarkan balik... nota2 yang didermakan terpaksa diminta balik... KENA STUDY UNTUK VIVA PULAK!!!!

fizzo beb... can you believe it... malu siot nama naik sekali ngan nama fiza ngan airin ngan aza... rasa inferior gile... macam tak layak je... i hope i dont embarass myself...

Fleabag aka Farrah Ashikin Murray adik ku yang bongsu... woih, ko report la... aku cancle birthday and christmas present ko tahun ni...and yang tahun depan... haha!

aboo yang nak kena piat telinga sebab bnyk sgt puji airin... haha!.. thanks for the never ending support masa study week and masa exam... kalau tak sebab aboo yang kuat bebel... mesti study week tu dihabiskan dengan aktiviti tidur sahaja... thanks for the kata2 semangat and your believe in me.... jasamu dikenang!!!!

nway pakcik, lu punya list viva distinction tu ada eror la... bukan zaza, tapi zana... ni list full:

1. Ang Kok Teong
2. Fadzlinda Baharain (aza)
3. Lee Yue Ming
4. Noor Airin Muhammad Aidil Koay
5. Nur Azliani Ab Halim
6. Nur Hafizah Kamar Afendi (fizakama yang dah tak koma)
7.Nur Ruzanna Shahruddin
8. Nurul Diyana Sharifuddin
9. Sh Sajidah As Sahab
10. Sophia Ann Murray Jeffry Murray
11. Suhainah Yashim@Hashim
12. Suharni Puteh
13. Tengku Hairun Hafizah
14. Wan Nazihah Wan Abu Bakar
15. Yap Wai Ying

Congrats to all 15... A dah dalam tangan... skarang ni kena start study untuk distinction plak... Panel Viva tahun ni is Prof Madya Peter Anderson (Oral Surgery), Prof Madya Abdul Rashid Ismail (Community Dentistry) and Prof Norsiah (Prosthodontics).

To the rest of the batch... CONGRATULATIONS sebab kekalkan record 100% lulus PRO III!!! doakan kitorang2 ni yang kena buka buku balik... kasut untuk annual dinner tak beli lagi... serabut... serabut!!!!

LaDy Dark said...
pada hari 

ni special utk bakal sepupu2 in- law.. hehe..

awal bangun subuh...? ke baru nak tidur, keke... tp setuju sangat pasal ke'adorable'lan tu... haha...!

soal belanja, nampaknya kena adjust balik sebab takkan yang baru abis exam kena belanja... yang lain la kena belanja kasi support... (opppsss, am i becoming as kedekut as aboo and bae?? haha!)

anyway, it was really nice meeting you guys. next time kat KL plak!

ZazaToAkira said...
pada hari 

Mr Aboo...elow bro...

Mls ah gado dgn ko. Coz confirm ak yg menang. Keke, tp website laen yg btl2 ak wat sendiri tuh guna website publisher la. wakakaka... *vampire laugh*

haah la, ak pon tertanya-tanya, terpinga-pinga, terkedu-kedu, ter(100x)... camne ak ble sesat dlm senarai viva padahal ak tak tersenarai pon. Spek ak x cukup power ker? hihihihi.... *tiru aksi menari sin-chan* mbeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek~! *ketawa gaya kambing*

Sophie... Yo, Gambatte Kudasai! Gud Luck for viva~!

archemege said...
pada hari 

Mesti teruja giler baru lepas exam.. Siap dpt peluang utk distinction plak. Gud luck la semuanye! pastikan berjaya supaya aku merasa gigi di'scaling dan Xray' oleh student distinction tuuuuu!
Ooops yg simen gigi tu tidak kurang hebatnye!ko tetap hebat TQ TQ

p/s:Lady Dark jgn pecah rekod missed comment artikel baru archemege.wordpress.com - artikel medical tu!!

Airin Koay said...
pada hari 

done. done. done. tu je yg aku mampu ckp. haha. yay yay esok grad nite! :) well, who would've thought our 5 years of EVERYTHING is finally coming to an end. sedih la pulak..

guys, congratulations on making into the viva D list! :) whether we get it or not, it's a different story. we passed! :)

xoxo (gaya gossip girl. hehe)

Aboo said...
pada hari 

Nandekure....Zana bukan Zaza!Takpe2 Zaza tetap terror sbg pembikin website!Bakal blogger handalan nanti...

Patut la...takkan la review tak abis bleh viva D kot..huhu!huhu...Tp special congrat sbb wastashi PASS!

Harapnya 15org tu dpt distinction belaka la..especially yg no.10 dlm list tu!

Sayang gk, Dokter yg merawat Mr.Archemege tak dpt viva D..huhu! Apa2 Rabeetah dah PASS!!!

Rabeetah..Oh Rabeetahh...bila nak leave notes ni?!Blog archemege tu jgn tak masuk!Broadband aku tak mampu nak load blog Archemege buat masa ni...Minta komen ditangguhkan!

Pesanan yg sama utk Airon Koay yg diingati selalu,SERVIS la Savvy itu sebelum pulang!Ada baiknya if mileage tu dh melebih 5000km!!!Dgn Mr.Spekulator boleh buat dulu bayar kemudiannn!!huhu..


So..MASA UTK RETRO-TWIST la plakkk!!!!

Lady Dark...tgk2kan Mummy/Daddy in law, jgn sampai diorang meng-TWIST-kan diri lebih dari anda...huhu!Al-maklumlahhhh...

Jangan ada yg emo2 plak bila mlm retro tu!Buruk bebenor...So, HAPPY2-kan diri utk RETRO NITE!!!

Ish...Mr.Archemege!Terkenang plak malam Annual Grand Dinner kita dulu ookkkk...huhu! 15lagu live...non-stop!!!

Tapikan...standard la kan..Dekan/Ketua Jabatan mesti nyanyi lagu MY WAY...BOSAANNN!!!!!

Anonymous said...
pada hari 

of course la.. dh subuh nk kena bgn semayng lak!! tu dh kira lewat tuh.. pasal belanje Bae kate no problem!! tp mkn 'kepok' goreng je kt jeti pulau kapas..:p

LaDy Dark said...
pada hari 

adoihhh... terasa sungguh kecil sekali diri ini pabila menghadiri sesion viva distinction...soalan2 yang ditanya hampir kesemuanya dijawap balik dengan soalan...
Q:"what is the structure that you will hit before injecting the local anaesthetic?"
A: "ermmm... the lingula?"

Q:"what is your pre- operative treatment to your patient before constructing a tooth supported denture?"
A: "erm...RCT?"

haha... mmg pengalaman yang tak dapat dilupakan... maklum la, tak pernah dalam seumur hidup ni tergerak pun untuk dapat B... apatah lagi dapat A and dapat pergi viva D plak tu... miracle sungguh.

zazaToAkira my fren...
spek ko dah cukup tebal, cuma mungkin aboo tersumbatkan handsfree sony ericson die dalam telinganya dalam sangat sampai silap dengar... keke... papepun, thanks for the luck!

bro achemege...
bukan teruja... tapi terkejut besar... merah muka masa dapat tau sbb tak budget lansung... tp jgn high hopes sgt... rasanya tak dapat viva D tu... tp the fact yg dah kira lulus tu dah cukup bikin hati ini rasa gumbira! and jgn risau.. blog mu tak pernah ku lupa... article tu baca dah... cumanya initially nak tunggu aboo comment dulu, tapi memandangkan die telah dikhianati Mr Ananda, ill leave a line in the nearest future...

airin...
you so said it right...DONE...DONE...DONE... now its time for RETRO!!! aku baru je beli kasut tadi....! pow father aku, haha! esok pagi rehersal, pastu nak announce result official... aku yakin ko akan dapat distinction. khabar angin menyatakan ada 7 orang dari 15 yang dapat distinction. Ramalan aku is ko, aza, fiza, wai ying, kok teong, yue meng and sajidah yang akan dapat... not that im saying the rest not fit enough, tapi saja nak test psychic abilities aku, haha!!

aboo...
mummy, daddy & tengku faridah (pengetua tadika masa kecik dulu yang kini menjadi family fren) dah selamat sampai Kota Bharu semalam... mummy dah 20 tahun tak jejak Kelantan... die begitu impress dengan kemajuan Kelantan sekarang... first pujian die : "wow... Kelantan now got bridal shop ah?" dan diikuti "wow, now Kelantan's roads are much, much better and wider"... tapi ape yang leceh skit is bila makan kat kedai,mummy akan lap sudu garfu sampai kilat baru start makan... haha! tapi atleast perception die dah ubah sikit la...

Future cousin- in- law...
kepok? orait dah tu... sebab kalau dari bae, mmg tak expect lebih pun...haha! tapi ermm... air minuman kena bawak sendiri ke???? ;)

anyway... to all year 5... lets enjoy OUR night to the fullest!!! cos after 26th of May... we are officially no longer students anymore!!!!!!!!!!!!!

ben kenobi said...
pada hari 

tahniah kepada semua doktor-doktor gigi yang kenal dan yang tak kenal sbb dpt lulus kesemuanya...utk lady dark, skrg caya dok saya kata awok top student..mmg pun!!!

maka bermulalah satu kehidupan hok baru..alam pekerjaan..harap semua dpt berjaya juga dlm apa2 jua perancangan utk masa depan..

p/s: payoh doh la nok scaling gigi ko nok buat RCT ko nok semin gigi lepas ni..

Peminat CSI pulak said...
pada hari 

Sophia Ann Murray...
Tahniah,moga2 citer2 anda spt Grey Anatomy akan sukses..
saya teringat kat Dr Diah from Indonesia,,ada lagi ko dio.
sbb Dr Diah orang yang pertama cabut gigi aku selain tercabut sendiri satu ketika dulu..Kim salam suma tmasuk Dr Diah

ZazaToAkira said...
pada hari 

Cess, pandai gak sophie tarik ak masuk ke blog nih. Mentang2 la ak mmg kaki gaduh kt inet, grrr. Xkira, nk balas gak...

Mr Aboo... Correction:

"Nandekure", the truth is Nani kore

"Watashi" bermaksud "saya" digunakn utk kata nama diri pertama. Merujuk kepada orang kedua adalah "anata"... hehehe...

bkn xnk review, xsempat la encik. Aperpon, THANK YOU FOR THE SPECIAL CONGRATS!!!! ^_________^

Sophie... oh, gitu, lain kali srh dia sumbat speaker yg kt dwn kuliah tu plak. Lagi power.

Airin Koay said...
pada hari 

dearest sophie (my ex-roommate during 2nd year dulu),

congrats!! :) bak kata bitah, rahsia kejayaan kita berdua: free hair! haha. just kidding. kang ade plak org emo pasal aurat nnt. hehe. next plan, jom sparing utk part I nnt k. hehe. over.

ps: AP Peter Anderson must be the happiest man on earth the other day during Retro Night. coz he gets to hug EVERYONE! haha

LaDy Dark said...
pada hari 

yeah...!! dah officially boleh panggil doctor dah!!!! baru dapat licence to kill ptg tadi... tapi tak leh buat locum plak 1st year keje nie... aih, rugi betul...

Bro Ben...
bro pakai ilmu apa ni bro? haha! anyway, thanks for the confidence in me... alhamdulillah, dari 15 orang tu, saya ngan airin dapat distinction... tapi tak dapat nak beat airin la bab2 teror akademik ni. second best pun second best la... tu pun dah lebih daripada apa yang diminta... pasni nak scaling ke RCT ke, meh buat kat kem askar... takde hal... cuma jauh skit ar... keke...

Peminat CSI pulak...
harapannya ialah walaupun dah minat CSI, moga2 Greys Anatomy masih dekat di hati, hehe... mmg nak jadi macam Meredith Grey, tapi hopefully lebih berjaya daripada die dlm bab2 personal life ;) Kitorang tak sempat kenal Dr Diah... die dah pindah kot masa kitorang masuk dulu... doctor2 yang baru grad ni pun teror cabut gigi gak... kalau tak caya boleh try :)

ZazaToAkira...
ooppsss... i mean Dr ZazaToAkira! haha! aduss... buat kelas bahasa plak ko kat sini ye.. ok gak tu... ikut dasar pandang ke timur... ke dah takde dah dasar tu with all the political turnmoil sekarang ni??? weiss... speaker kat DK mana bleh masuk kat telinga... pekak partner aku tu nanti!

Dr Airin Koay...
To be honest... aku malu berdiri sebelah ko masa announce distinction tu sebab aku tau sape aku and sape ko. tapi happy for the two of us la... soal rahsia kejayaan kita tu mmg tak dapat disangkal lagi...haha... tapi takleh discuss kat sini sebab ramai ex- MAHAAD kat sini, kang kena tazkirah macam 1st year dulu, hehe... pasal Part 1 exam tu... camane nak daftar ar? Exam nya bila? Cost?.. and yup, Prof Peter Anderson mmg ckp kat aku that the best part that night was getting to hug sume org masa gambar...as if he doesnt get enough of it kat sana, haha!

hmm... finally dah pulang ke KL... buat everyone yg i tak sempat jumpe kat KB, im sooo sorry. sangat serabut dgn exam, results and malam graduasi... harap2 akan jumpa lagi kalau umur panjang!

Aboo said...
pada hari 

Niat nak tulis2 komen walaupun kat blog sendiri mmg ada memandangkan kawan2 kita dah tak berapa nak tinggalkan komen dah!tp broadband cap 'Ananda' ni...??!!Paham2 sudah..sapa2 nak try2 pakai BAIK LUPAKAN...pakai streamyx lg bagus!!! Sudah terbukti mmg takbleh pakai...

Last aku leave notes kat sini masa menemankan Si Lady Dark aka Dr.Sophia Ann Murray duk study!huhu...ada jasa juga la kiranya kat si baby gebu kita ni..huhu!Distinction baby aku ni...!Mak aku pun terkejut gila,mengenangkan bakal menantu dia ni tak sangka sungguh brilliant sekali...!

So..nani kure ke?watashi ke?Bahasa Melayu tetap kena dahulukan...Dr.Zaza boleh dah start pk2 berlepas ke Jepun utk buat pakar!Beranak pinak kat sana terus...huhu!

Bro Ben...Ambo dgn Dr.Sophie pun ada rancangan nak ke KB semula,tp masa tu bila taktau la...tp peluang masa muda ni kena grab. So...panjang umur, kena dgn planning...akan stay kat KB juga kitorang nanti...huhu!So..Abe buleh cabut gigi hari2 dgn Dr.Sophie nanti!huhu..

Sepupu in-law aku ni duk pk nak belanja dia je!Takpe2..mu simpan duit kawin tu...paksa Si BaE simpan duit,keje rajin2! Smyg subuh macam biasa...

Tak sangka,Pegawai Perpaduan kita pun suka Grey Atanomy (anatomy) Ados...Inikah Cik Asyim yg ambo kenali???huhu..CSI Miami la best...main area2 pantai!huhu. CUma hero series dok bertempat!Ish...

Dr.Airin..harapannya Savvy masih dalam keadaan yg baik!Mesti tukar kereta la lepas ni eh dah gaji bersih RM3129.50/month, Lancer pun lepas tu! Apa2pun Savvy jgn dilupakan...

Hmmm..tgkkan usaha2 budak2 dental ni blaja, bkn senang nak dpt title 'doktor' tu! Layak dan patut pun dpt 'doktor'...

So...doktor2 kerajaan sekalian! Jangan sibuk duk buat locum plak...komitmen ofis hour tu gunakan sepenuhnya! Jgn bius lama sgt lepas tu baru nak cabut gigi patient tuu...tunggu turn semua tu menyusahkan!

Kos hidup sekarang rasanya dah tak mampu dah nak bayar RM50-60utk cabut sebatang gigi...So,bakal busy la doktor2 sekalian...

Jalani kehidupan kerja dgn best,Si Baby yg bakal masuk army tu,lepas ni dpt lesen pakai senjata pulak,kalau nanti kita gaduh laki-bini jgn tembak kat perut...sakit!!!Kasi tembakan warning sudah leerr...bom tangan dgn claymore jgn bawa balik rumah!Meletup susah...kalau outstation jgn naik Nuri,peratusan utk hamba jadi duda...TINGGI!!


SELAMAT BERGELAR DOKTOR LA...!!!

Airin Koay said...
pada hari 

if nak ckp pasal part 1 MJDF (Membership of the Joint Dental Faculties), kau boleh buat satu post for that. hehe. aritu aku jumpa dr alia (me idol. hehe) langsung aku kene lecture ngan dia. huhu.

dia ckp bulan 8 ni terus gi revision class for MJDF. n that'll be in london. haha. lawak2. april or october 2008 boleh terus amik part 1. gila apa. dia igt kita bionic woman cam dia ke? this MJDF ade yg england, glasgow n ireland nye. u can choose either one. exam kena amik kat oversea. yg boleh buat kat usm tu FRACDS. that's australia's. but dr alia said it's not as good. well well. hmm..

if u wanna know more let's discuss. dr alia said the earlier u take the exam the higher chances u'll pass on the first attempt. sbb knowledge fresh lg.

ps: she siap suruh aku gi fotostat module part 1 kat kedai fotostat merbau. gila sungguh!!!

LadY DarK said...
pada hari 

aiyoyo... ape sudah jadi dgn blog ni?? takpe2... akan dibetulkan step by step... tp isipadunya tetap sama padu!, hehe..

aboo kesayanganku...
takpe je leave comment kat blog sendiri... macam dulu2... kite kena depend kat each other...tak yah susahkan org lain:) anyway, bercakap mengenai jasa, mmg tak boleh dinafikan jasa mu terhadap ku...hehe... sumber inspirasi tuuu... ye ar, tak abis2 ugut "kalau tak pas exam, tak leh kawin"... sape tak takut! tapi alang2 dah distinction, aci tak nak mintak up RM12k tuu?? kalau tak... i tau la nak buat sape sebagai target practise M16 nanti! kekekeke...

Dr Airin...
MJDF la plakkkk!!!! just dont tell my mom bout it, nanti she'll make me take BOTH!! aduss, so kite kena gi UK la plak ni... utang USM pun tak larat bayo lagi, nak kena pk duit flight&yuran exam fellowship la plak... hmm... we really need to consider our options carefully so we dont waste too much on something not worth it.. susah betul bila lecturer berhaluan lain2... mmg la knowledge fresh, tapi kena rehat gak. guess i do have to open a post just to lay out our options so that the rest pun bleh consider theirs... let me know if you get any new info...

Airin Koay said...
pada hari 

oh aku mmg nak amik MJDF. not FRACDS. nak ikut jejak langkah bionic woman usm (as what other doctors labelled dr alia. hehe). it seems other doctors pon cam not really into FRACDS. don't ask me why though. hehe

Mr Awie said...
pada hari 

Dr Sophia Ann Murray/Ms Aboo,
sejak korang takde kat PPSG ni susahlah nak buat appointment nak tampal gigi je...ada tak sape2 yang korang boleh rekmenkan.please...dah tak tahan ni gigi depan.Kak Intan pun tak leh nak buat ape sebab kalu nak PAKAR takut lambat.Tg Dayang Dawini(adik Ipar) pun tak leh gak

LaDy Dark said...
pada hari 

laa... kak wini tu adik ipar ke? giler baik die tu... mcm kakak die :)

pasal appointment tu susah dah sekarang. student dah kena ikut protokol. kalau nak ambil patient, kena ambik kat waiting list. tak boleh suka2 hati panggil patient. so nak ke taknak, Mr Awie kena gi klinik rawatan keluarga gigi (KRKG) and biar doctor tapis. kena tungu sikit ar, tapi memang tu caranya sekarang. kalau nak, mintak doctor tu tampal terus. sorry sangat2 sbb tak dpt buat apa. masa saya dulu senang skit.

CSI fan too said...
pada hari 

oklah,kiter ikut ajelah nanti marah kat PAKLAH pulak kita nak potong Q.
anywaay,Thanks...
p/s: Grey anatomy nak stat balik dah TV3..jangan tak tengok pulak.keje,keje jugak

LaDy Dark said...
pada hari 

sorry again kerana tidak dapat membantu dengan lebih lagi...

Grey's Anatomy season 4 saya dah habis tengok dah... BEST GILER!! finale die shocking!! mmg wajib tengok ar... tengok kat TV suspense sgt... download laju skit. sy dah tengok ulang2... sampai dah hafal dah script nya, hehe...!

skarang dok syok tengok CSI plak, keke, CSI NY plgbest kot buat masa nie:) CSI Miami poyo sgt!

Anonymous said...
pada hari 

hey your blog design is very nice, neat and fresh and with updated content, make people feel peace and I always enjoy browsing your site.

- Norman

Anonymous said...
pada hari 

Auto describing is separate from washing and waxing, though some auto centers provide these services with each other. In general, a wash and wax occupation is just that – the exterior with the automobile is cleaned and waxed. Vehicle detailing goes further, and although concentrated within the interior on the automobile, automotive describing also involves some exterior operate.
[url=http://www.njdetailing.com]Auto Detailing[/url]
Vehicle describing is separate from washing and waxing, though some car centers provide these providers with each other. In standard, a wash and wax occupation is just that – the exterior in the car is cleaned and waxed.[url=http://www.njdetailing.com]Auto Detailing[/url] Automotive describing goes further, and although concentrated within the interior in the vehicle, automobile[url=http://www.njdetailing.com]Auto Detailing[/url] describing also [url=http://www.njdetailing.com]Auto Detailing[/url]requires some exterior operate.
[url=http://www.njdetailing.com]Auto Detailing[/url]
Lastly, nicks or scratches inside paint can be taken care of by auto describing too. Every single blemish is cleaned of wax and carefully sanded with wet/dry grit or a fine sanding block.[url=http://www.njdetailing.com]Auto Detailing[/url] The proper automotive touch-up paint is used in layers, allowing every coat to dry [url=http://www.njdetailing.com]Auto Detailing[/url]before applying the future. The location is once again sanded, then polished and waxed. When completed properly, vehicle describing leaves 1 tough pressed to come across the original blemish.
[url=http://www.njdetailing.com]Auto Detailing[/url]

Auto Detailing
Auto Detailing
Auto Detailing

Anonymous said...
pada hari 

I seldom leave comments on blog, but I have been to this post which was recommend by my friend, lots of valuable details, thanks again.

Archive

Web Counters
Login:Sophia
web tracker
 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

Fresh Template by NdyTeeN.