Friday, September 5, 2008

Legasi Pak Samad Untuk Aboo & Lady Dark !

Maaf!Kalau tajuknya 'macam-bagus',Sejujurnya kami mengakui bahawa, kami tidak pernah...

1- Bersembang dengan Pak Samad
2- Ber-photo dengan Pak Samad
3- Makan-makan dengan Pak Samad
4- Berhari raya di rumah Pak Samad
5- Di maki-hamun oleh Pak Samad (khabarnya Pak Samad terkenal dengan carutan, makian dan hamunannn...)

Pendek kata, kami taktahu apa2 pasal Pak Samad, melainkan kami suka baca Tuesday With Bapak oleh Sis Nuraina! SEJUJURNYA BEGITUUU...

Namun...bacaan kami tentang Pak Samad (Kecuali dari siri-siri Tuesday With Bapak!) hanya selepas pemergian beliau, rupanya banyak buku-buku menarik yang karangan beliau. Selepas ini, buku-buku di bawah ini akan kami cari dan cuba habiskan bacaannya satu persatu...

1- Patah Sayap Terbang Jua
2- Tembok Tidak Tinggi
3- Kail Panjang Sejengkal
4- Detik-Detik Cemas
5- Hussen Zet
6- Sutinah
7- Mengasah Bakat
8- Memoir A Samad Ismail di Singapura

So...Untuk kami yang tidak berpeluang mengenalinya secara dekat, untuk kami...buku-buku ini kami anggap legasi Pak Samad untuk kami.

+Al-Fatihah untuk Allahyarham Pak Samad...
+Salam Takziah dari kami (Aboo & Lady Dark) untuk keluarga Pak Samad...

+Artikel paling best untuk Pak Samad oleh Datuk Kadir Jasin...! Click...Click...Click...

Aboo & Lady Dark
Sebagai menghormati pemergian Pak Samad,tiada label untuk tulisan ini...!

Komentar :

ada 6 comments ke “Legasi Pak Samad Untuk Aboo & Lady Dark !”
laxmana said...
pada hari 

Salam...

Al-fatihah...

laxmana said...
pada hari 

gua pun tak kenal pak samad ni bro... hihihi! punye lah dhaifnye gua ni...

wei bro, gua keje kat area gombak le bro...

ni emel gua, laxmana147@yahoo.com.my

senang2 nanti nak jgk rase naik merce lu... hahaha!

Mede said...
pada hari 

Sempena hari jumaat ni, terkenang Arwah Pak Samad kat tepi dinding Masjid UIA PJ.... kami selalu bertentang mata tp tak pernah bercerita.... hanya berjabat salam...

archemege said...
pada hari 

Al-fatihah....

Aku pon tak tahu sgt pasal aruah. Mungkin berbeza era kot (excuse)

Aboo,
Apa lu bikin skrg? Aku kesuntukan masa utk bertenet sekarang semenjak pertukaran baru2 ni... gomenasai
Tapi Roger Federer tetap berkibar di http://archemege.wordpress.com

UNITY DEPT said...
pada hari 

al fatihah jugak...
tulah kalau korang nak tahu sume orang akan pergi mengadapnya,tak kira tokoh ape pun,PM ke,Saiful ke,sape sape lah waima kite pun...
Tapi gua salute penulisan dan idea Pak Samad.
Chow,'PERPADUAN TERAS KEJAYAAN'

UNITY DEPT said...
pada hari 

al fatihah jugak...
tulah kalau korang nak tahu sume orang akan pergi mengadapnya,tak kira tokoh ape pun,PM ke,Saiful ke,sape sape lah waima kite pun...
Tapi gua salute penulisan dan idea Pak Samad.
Chow,'PERPADUAN TERAS KEJAYAAN'

Archive

Web Counters
Login:Sophia
web tracker
 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

Fresh Template by NdyTeeN.